Ulkomaat

Mainos

Barcelonassa asuvat suomalaiset kertovat päivästä iskun jälkeen - “Ei täällä bunkkereihin olla pii­lou­tu­mas­sa”

Barcelonan terrori-isku on järkyttänyt koko Espanjaa. Pamplonassa surija piteli kädessään Katalonian raitalippua. KUVA: JESUS DIGES
Ulkomaat 18.8.2017 14:53
Niina Kinnunen

Barcelonan iskua läheltä todistanut suomalainen kertoo, että työpaikalla on tänään tarjolla kriisiapua. Tunnelma terrori-iskun jälkeisessä Katalonian maakunnan pääkaupungissa on huonosti nukutun yön jälkeen väsynyt ja edelleen järkyttynyt - silti elämän on jatkuttava. Iskupaikan läheisyydessä on tavallista rauhallisempaa.

- Pääkadulla on tänään hiljaista. Kaikki liikkeet ja terassit ovat kiinni enkä usko niiden avautuvan. Poliiseja täällä ei ole näkyvillä, paikalla iskun tapahtuma-aikaan ollut suomalainen Laura Hakola kertoo.

Hakolan työpäivä Katalonia-aukion vieressä sijaitsevassa kosmetiikkaliikkeessä keskeytyi eilen, kun ihmiset hakeutuivat iskun tapahduttua turvaan sisätiloihin. Heidät lukittiin rakennukseen kolmeksi tunniksi, kunnes poliisi ohjasi kaikki ulos.

- Olen menossa töihin iltapäivällä, mutta en tiedä, millainen työpäivästä tulee. Meille on tulossa psykologi paikalle ja puolet työntekijöistä ei tule töihin, Hakola sanoo.

Useita vuosia Barcelonassa asunut Mikko Latvala kertoo, että elämä kaupungissa jatkuu iskusta huolimatta. Hänen arvionsa mukaan ulkona liikkuu hiukan tavallista vähemmän ihmisiä, mutta tämä voi johtua myös lomakaudesta, jolloin moni paikallinen matkaa kaupungin ulkopuolelle.

Myös Latvala aikoo lähteä kaupungista viikonlopuksi.

- Saa nähdä, onko teillä vielä tiesulut ja tarkastetaanko kaikki autot. Espanjan poliisi on mielestäni tehnyt hyvää työtä tekijöiden kiinniottamiseksi.

Latvala kertoo, että pelon ja hysterian sijaan ihmiset ovat suhtautuneet rauhallisesti ja haluavat pysyä yhdessä vahvoina terrorismia vastaan.

- Ei täällä bunkkereihin olla piiloutumassa. Eilen illalla paikalliset auttoivat turisteja tarjoamalla kotejaan suojaksi, kun kaupungista ei päässyt pois. Kaduilla oleville vietiin ruokaa ja juomaa ja lainattiin puhelimia, joilla he saivat soittaa kotiin. Monet kävivät myös luovuttamassa verta.

Iskun tapahtumapaikalla La Rambla -kadulla ja Katalonia-aukiolla pidettiin puolenpäivän aikaan paikallista aikaa hiljainen hetki, jolla kunnioitettiin uhreja ja tuomittiin terroriteko.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

14:10
Urheilijat saavat lisää sananvaltaa olympialiikkeessä - Emma Terho toivoo, että urheilijat uskaltavat heittäytyä urheilemaan
14:07
Kemin asema koitui toistamiseen aasialaismatkustajien murheenkryyniksi: Tällä kertaa mies värjötteli pyjamahousuissa laiturilla
13:44
Ruotsin valtiopäivien puhemiestä syytettiin seksuaalisesta häirinnästä - selvitys asiasta valmistui
13:43
Sipilä ei lupaa vielä EU-parlamentin lisäpaikkaa Ahvenanmaalle
13:40
Oulun käräjäoikeus: Mies sai neljän vuoden vankeustuomion hyväksikäytöstä, kaksi uhria usean vuoden ajan
13:29
Vakaumuksellista totaalikieltäytyjää ei voi tuomita tällä hetkellä vankeuteen – oikeuden tuore ratkaisu voi mullistaa oikeuskäytännön
13:24
Poutalan potku kangistui tonnilla - mitali karkasi 1,37 sekunnin päähän

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

156 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Täysin Juhan taitavaa propagandaa. Tähän lukuun on laskettu esim. ne tuhannet, jotka ovat muutaman tunnin tai yhden tunn... Lue lisää...
valetta taöysin

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.2.

Naapurit

23.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image