Ulkomaat

Armahduslaki eteni Venäjällä - Greenpeace-aktivistien asia auki

Ulkomaat 17.12.2013 20:13
STT,

Venäjää puhuttanut armahduslaki on tulossa keskiviikkona parlamentin alahuoneen ratkaisevaan käsittelyyn. Samalla odotetaan tietoa siitä, voiko armahdus koskea huliganismista syytettyjä Sini Saarelaa ja muita Greenpeace-aktivisteja.

Alahuone duuma hyväksyi tiistaina lain ensimmäisessä käsittelyssä. Laki koskee muun muassa huliganismista tuomittuja, ja sen uskotaan johtavan punkryhmä Pussy Riotin jäsenten vapautumiseen vankilasta.

Duuman eri ryhmät ilmoittivat tiistaina ehdottavansa lakiin vielä muutoksia. Yksi näistä johtaisi siihen, että armahduksen saajien joukossa voi olla myös niitä, joita tutkitaan huliganismista tai joiden asia on tuomioistuinkäsittelyssä.

Greenpeace-aktivistit vapautettiin viime kuussa tutkintavankeudesta, mutta heihin kohdistuva rikostutkinta on kesken.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Sini Saarelan saama maailmanlaajuinen huomio (Suomessa) Englantilaisen lehden kyselyssä johon osallistui 2000 äänestäjää ja jossa Saarela sijoittui "jaetulle toiselle sijalle jaetuin erittelemättömin äänin 314 sai Venäjän polvilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä johtuu näiden lakiarikkoneiden tekojen vähättely? Miksi Venäjä yleensä antaisi kesken tutkinnan vapauttavan tuomion? Silloinhan tulisi kuva, että nämä "aktivistit" saa tehdä mitä katsovat asialleen eduksi ilman pelkoa sanktioista. Sekö olisi Venäjän tai minkään muunkaan valtion etu, kyllä tässä olisi ainekset ihan muuhun kuin vapauttavaan tuomioon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaihtoehtoja: 1) Armahdus koskee vain venäläisiä, 2) Armahdus koskee myös ulkomaalaisia, 3) Armahdus ei koske anarkisteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Putin niitä ennen sotsin kisoja armahda, vaan pitää "panttivankeina" kisojen ajan, ettei muut vastaavat hyppisi silmille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei armahdusta missään nimessä näille egoterroristeille.Jos Venäjä armahtaa nämä "kekkulit" niin venäjä ei ole se joka hallitsee omia lakejaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 seuraaviin kuntiin: Kuusamo, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä Taivalkosken ja Pudasjärven kunnissa, Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

190 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Vaikuttaa siltä, että kävit hakemassa lukuja tilastokeskuksen tms. sivuilta ja tuuppasit ne kommenttikenttään ymmärtämät... Lue lisää...
oho

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image