Ulkomaat

Anthony Bourdainin Suomi-jaksossa mukana ollut Sami Yaffa muistelee menehtynyttä tv-kokkia: "Velikulta ja herrasmies"

Kokki Anthony Bourdain löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan perjantaina Ranskasta. Hän menehtyi 61-vuotiaana. KUVA: Demis Maryannakis / Splash News
Ulkomaat 8.6.2018 15:33 | Päivitetty 8.6.2018 17:59
Markku Uhari

Uutiskanava CNN:n mukaan Anthony Bourdain löydettiin hänen hotellihuoneestaan Ranskasta kuolleena perjantaiaamuna.

Amerikkalainen kokki ja televisiopersoona Anthony Bourdain on kuollut 61-vuotiaana, kertoo amerikkalainen televisiokanava CNN verkkosivuillaan.

CNN:n mukaan Bourdainin kuolinsyy oli itsemurha. Bourdain oli Ranskassa kuvaamassa uutta jaksoa CNN:lla näytettävään televisio-ohjelmaan.

– Suurella surulla vahvistamme ystävämme ja kollegamme Anthony Bourdainin kuoleman, yhtiö kommentoi verkkosivujensa mukaan.

Uutissivuston mukaan Bourdain löytyi hänen hotellihuoneestaan perjantaiaamuna menehtyneenä. Bourdainin ystävä Eric Ripert löysi tämän ruumiin.

Bourdain vieraili Suomessa 2012

Anthony Bourdain tuli suurelle yleisölle tunnetuksi erityisesti televisiosarjastaan, jossa hän kiersi ympäri maailmaa tutustuen paikalliseen ruokakulttuuriin. Bourdain vieraili myös Suomessa vuonna 2012. Anthony Bourdain maailmalla -ohjelman näytti Suomessa Jim-kanava syksyllä 2013.

Jaksossa hänen isäntänään toimi Hanoi Rocks -yhtyeen basistina tunnettu Sami Yaffa. Nykyisin Michael Monroen bändissä soittava Yaffa vei hänet muun muassa julkiseen saunaan Helsingin Kallioon, jossa julkkiskokki pääsi kupattavaksi.

Anthony Bourdainin kuolema tuli Sami Yaffalle yllätyksenä.

Lännen Media tavoitti Yaffan perjantaina, hieman sen jälkeen, kun tämä oli kuullut uutisen Bourdainin poismenosta. Yaffa, oikealta nimeltään Sami Takamäki, kertoi pitäneensä yhteyttä erityisesti Bourdainin tv-ohjelman tuotannon henkilöstöön Suomi-viikon jälkeen.

Tuotantoväen kautta Yaffa ja Bourdain välittivät myös toisilleen silloin tällöin terveisiä.

Yaffa kertoo, että uutinen tuli hänelle "ihan puskista".

– Se oli ihan loistava viikko, mikä meillä oli kimpassa. Maailman hauskin velikulta ja herrasmies. Tosi down to earth -tyyppi, Yaffa muistelee Bourdainia ja tv-jakson kuvauksia Lännen Medialle.

– Pitää vähän sulatella tätä, hän lisää.

Myöhemmin perjantaina Yaffa julkaisi vielä julkisen Facebook-päivityksen Bourdainin muistolle. Kirjoituksessaan Yaffa kuvailee Bourdainia älykkääksi ja lahjakkaaksi ihmiseksi.

– Lepää rauhassa, suuri mies, ja kiitos kaikesta! Monet jäävät kaipaamaan sinua, hän kirjoittaa.

New Yorkista kotoisin olevalla Bourdainilla on yksi tytär.

Muokattu kello 17.58 Lisätty tieto Yaffan Facebook-päivityksestä. Sami Yaffan etunimen kirjoitusasu korjattu.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

parasta mitä telkusta tuli ja nyt sekin loppuu;( rupee näkyyn uusintoja ja uusintoja. ja joku rambo 1 alkaa taas
tai karpolla on asiaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedetä kuin lopussa ihminen voi olla vaikka kaikki näyttää olevan hyvin,
Surullista 💧

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image