Ulkomaat

Ame­rik­ka­lais­leh­den testi ehdottaa muuttoa Suomeen, jos Trump nousee presidentiksi

Donald Trump kerää ääniä esivaalissa, mutta hänen tyylinsä myös huolestuttaa monia amerikkalaisia. KUVA: Bo Rader / ZUMA Wire
Ulkomaat 7.3.2016 17:52 | Päivitetty 7.3.2016 18:55
Johanna Juupaluoma

Viimeviikkoisen esivaalien supertiistain jälkeen Yhdysvalloissa on kohistu netti-ilmiöstä, jonka mukaan osa amerikkalaisista suunnittelisi Kanadaan muuttoa, mikäli republikaanien presidenttiehdokkaasta Donald Trumpista tulisi presidentti.

Supertiistain jälkeen useat mediatalot uutisoivat, kuinka hakukonejätti Googlen mukaan ”How to move to Canada”-sanoilla tehtyjen hakujen määrä moninkertaistui entiseen verrattuna monissa niissä osavaltioissa, joissa ökyliikemies Trump sai suurimman äänisaaliin oman puolueensa riveissä.

Nyt amerikkalaisille on annettu myös muitakin vaihtoehtoja, minne muuttaa, jos Trump valitaan presidentiksi ensi joulukuussa.

Yllättävää tai ei, myös Suomi on niiden maiden joukossa, minne amerikkalaisia kehotetaan muuttamaan, mikäli Trumpin käytös ja aatteet eivät miellytä.

The Washington Post julkaisi aiheesta leikkimielisen visan, jossa Kanadan lisäksi amerikkalaisille annetaan kuusi muuta vaihtoehtoista maata, minne kannattaisi muuttaa.

Seitsemästä vaihtoehdosta voi valita kerrallaan vain yhden, ja uusi kotimaa saattaa olla selvillä.

Kanadan saa vaihtoehdoksi, jos on sitä mieltä, että pitäisi käyttäytyä poliittisesti korrektisti sen sijaan, että loukkaisi toisia.

Suomen saa puolestaan vaihtoehdoksi, jos kannattaa lehdistön vapautta.

Muita visassa suositeltuja amerikkalaisten ”uusia kotimaita” ovat Bhutan, Islanti, Costa Rica, Malta ja Uruguay.

Supertiistaina puolueet äänestivät presidenttiehdokkaistaan yhdessätoista osavaltiossa.

Trump sai voiton seitsemässä osavaltiossa: Alabamassa, Arkansassa, Georgiassa, Massachusettsissa, Tennesseessä, Vermontissa ja Virginiassa. Niin ikään demokraattien presidenttiehdokkaana kärjessä oleva Hillary Clinton sai voiton seitsemässä osavaltiossa.

Lauantaina esivaalikierros jatkui republikaanien osalta viidessä ja demokraattien osalta kolmessa osavaltiossa. Trump nousi tällöin voittoon myös Kentuckyssa ja Louisianassa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

Hahaha voi jenkkiparkoja jos luulevat että suomessa on lehdistönvapaus :D

On jos jonkinlaista säädöstä ja tietystä porukasta ei saa kirjoittaa ollenkaan, siinä vasta vapautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerropa yksikin tapaus Suomesta, että henki olisi lähtenyt toimittajalta väärän mielipiteen tai kirjoituksen takia? Yksi riittää. Kyllä Suomessa on ehkä maailman paras ja toimivin lehdistönvapaus. Jopa niin toimiva, että se poikii tusinoittain valemedioita, joilla ei ole mitään tekemistä journalismin kanssa. Valitettevasti liian moni ammentaa elämänoppinsa valemedioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muut suositellut maat, Suomen lisäksi ovat, "Heh, Heh". On taas Suomi maailmankartalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Trump voittaa niin anon välittömästi USAn kansalaisuutta. Siinä on kaveri joka pistää rikolliset kuriin eikä hyysää niitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai lehdistön vapautta? Sallikaa minun nauraa! Niin, onhan tässä maassa lehdistöllä täysi vapaus kirjoittaa täydeltä laidalta mokutusta päivästä toiseen. Sensuuri toki toimii sitten "toisin ajattelijoihin" hyvin tehokkaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olisin valmis muuttaan Amerikkaan jos Trump voittaa. Olisi hienoa asua maassa jonka johto on isänmaallista ja asettaa oman kansan kaiken muun edelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai isänmaallista. Trump on kiinnostunut vain omasta itsestään. Ennenkin on tajunnut, mikä myy, ja myynyt sitä. Nyt on kysyntää vihaa ja ennakkoluuloja lietsovalle puheelle ja näitä Trump nyt kauppaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja ei pidä paikkaansa Donald on juuri kansan asialla ja häntä ei kukaan voi säännellä kun ei ota rahaa keneltäkään niin ei tarvitse maksaa palveluina takaisin jos valitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Donaldko ei ota rahaa keneltäkään. Mistä on rikastunut valtavasti jos ei ota rahaa keneltäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvästi suomi on sit nössö kansa, kun amerikkalaiset vaihtais sen Trumppiin. Vitsejä vääntävät, että toinen paha minne eivät menis maksustakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En usko että Trump yltää presidentiksi saakka.Taitaa olla enemmän rebublikaanien protestia oman puolueen johtoa vastaan.Loppupeleissä osa rebublikaaneista äänestää Hillarya joka voittaa selvästi,sitten ihmetellään mihin Trumpin äänet katos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa lehdistönvapaus! Kyllä, saa vapaasti kirjoittaa vain yhtä totuutta!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi että nyt julkaistaan jo täällä Suomessa näitä höpöuutisia. Washington Post ja muutamat muut lehdet ovat tunnettuja Trumpin mollaajia. Trump on paljastanut omistussuhteita näiden massiivisten medioiden takana ja sanonut amerikkalaisille, että heidän luottamansa media on kontrolloitu tarkasti.

Kansa rakastaa Trumpia. Kukaan ei ole kertonut Amerikan kansalle totuutta yli 200 vuoteen. Nyt kun he sen kuulevat, tosin pienen pieni pala vain aluksi, niin Trumpin suosio kertoo loput. Trump on muiden totuuksien lomassa luvannut avata hallinnon dokumentit 9/11 iskusta joka hänen mukaansa selventää oikeiden syyllisten taustoja.

Yhdysvalloista ei ole muuttamassa pois muuta kuin ylin eliitti. Trump tekee eliitin rötöstelystä lopun ja jos eivät lähde hyvän sään aikana, niin rikollisille saattaa koittaa ankeaa aikaa vankilassa. Kansa rakastaa Trumpia ja eliitti vihaa Trumpia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

..ja meleko siistiähän kotomaamme poliittinen kielenkäyttö ylleensä ottaen on ollu vaikk möläyttelytyyli onnii yrittäny nostaa päätään. %-]]

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

66
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
55
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
36
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei pelastanut, vaan EU ja maailman talous. Lue lisää...
Sipilällä ei osaa ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image