Talous

Venäjän talous kiihdytti toisella vuo­si­nel­jän­nek­sel­lä

Talous 11.8.2017 19:45 | Päivitetty 11.8.2017 20:03
STT

Venäjän talouskasvu kiihtyi 2,5 prosenttiin huhti-kesäkuussa, kertoo Venäjän tilastovirasto Rosstat. Kasvu ylitti useimpien ekonomistien ennusteet.

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä Venäjän talouskasvu jäi 0,5 prosenttiin.

Ekonomistien mukaan toisen vuosineljänneksen kasvu johtui kulutuskysynnän elpymisestä. Nousua tukivat myös kylmät säät, joiden vuoksi energiantuotanto lisääntyi.

Venäjän hallitus on asettanut tavoitteen, että talous kasvaisi tänä vuonna 2 prosenttia. Valtiovarainministeri Maksim Oreshkin sanoi kuitenkin heinäkuussa, että 2 prosentin tavoite näyttää liian varovaiselta.

Keskuspankin arvio on sen sijaan pidättyvämpi. Keskuspankin pääjohtaja Elvira Nabiullina ennusti kesäkuussa, että Venäjän talous kasvaisi tänä vuonna 1,8 prosenttia.

MAINOS

Kommentoi

Parin prosentin kasvuhyppäys kvartaalissa? No, joo, siis ei, siis ei totta, keksittyä jos ei suora vale?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeastaan ei edes yllätä,siihenhä pakotteet vääjäämättä ajavat- oman tuotannon kehittymiseen ja sen seurauksena talouskasvuun. Laitan tähän ihan vähän infoa mm. Jakutiasta eli Sahan tasavallasta, se kun kuitenkin on melkein kaikille tuttu vähän eurooppaa isompi alue Venäjällä. Sieltä löytyy melkeinpä kaikkia olemassa olevia mineraaleja huomattavissa määrin ja mm. hiilen kovimman olomuodon eli timantin kaivaminen yhdistetään Afrikkaan, mutta maailman suurin timantintuottajamaa on Venäjä. Valtionyhtiö Alrosa Jakutiassa louhi viime vuonna 29 prosenttia maailman timanteista: 37 miljoonaa karaattia eli yli kolmen miljardin euron edestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin ihmeeseen nämä Venäjän rikkaudet vuosikymmen toisensa perään häviävät? Maa on tosiasiassa romuläjä ja ainakin puheissa ja kirjoituksissa rikkauksia on niin, että päästä huippaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos vertaan esim. Suomeen, niin jos Venäjä on asteikollasi romuläjä silloin on tosi vaikea löytää enää sanaa kuvaamaan Suomea. Itselle tulee oikein kateellinen olo kun vertaa esim, Pietarilaista rakennustarvikeliikettä Suomaliaseen vastaavaan- niin on kuin menisi spr:n kirpputorille. Autokantakin jo parempi kuin Suomessa...no kannattaisi ehkä itse käydä siellä ja lakata muistelemasta aikaa ennen Putinia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä ne Venäjän mielettömät rikkaudet ovat? Mihin ovat miljardit menneet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No siellä niitä käytetään mm. sairaanhoitoon, koulutukseen, eläkkeisiin jne. Ihan samalla tavalla kuin täällä meilläkin, mutta ei velaksi kuten me. Tämä vain vähän tueksi, kun näemmä et pysty muuhun kuin jankuttamaan ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meneppä vaikka muutamaksi päiväksi tutustumaan Moskovaan Venäjän pääkaupunkiin ja sitten Suomen pääkaupunkiin. Arvioi sen jälkeen rehellisesti kumpi se on romuläjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olis varmana kiihtynyt kolmeen prosenttiin jos ne oltermannit eivät olisi jääneet tulliin. Kukapa nuita Putlerin lukuja uskoo.

PS: Kamalaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan pohjois- ja itäosassa.

Sadevaroitus: Maan eteläosassa voi sataa tänään rankasti, yli 20 mm tunnissa. Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa voi sataa huomenna rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Olen vetreä, nuorehko nainen. Ajattelen kokonaisvaltaisesti, en puoluepoliittisesti. Liikehdintä ei vaadi nytkään senaat... Lue lisää...
Ämpäreitä jonottavat...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image