Talous

Vanhojen oma­ko­ti­ta­lo­jen hinnat laskivat kaikkialla paitsi pää­kau­pun­ki­seu­dul­la

Talous 6.3.2018 9:48 | Päivitetty 6.3.2018 10:28
STT, Kaleva

Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat viime vuonna 1,3 prosenttia edellisvuodesta, kertoo Tilastokeskus. Pääkaupunkiseudulla hinnat kuitenkin nousivat 3,1 prosenttia, kun taas muualla maassa ne laskivat 1,8 prosenttia.

Omakotitalon keskimääräinen neliöhinta pääkaupunkiseudulla oli viime vuonna 3 087 euroa ja muualla maassa 1 464 euroa.

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen kiinteistöjen hintaindeksistä, jonka laadinnassa käytetään Maanmittauslaitoksen ylläpitämän kiinteistöjen kauppahintarekisterin tietoja.

Uusien omakotitalojen hinnat nousivat 1,8 prosenttia, ja pientalotonttien hinnat laskivat 0,2 prosenttia.

Vuonna 2017 pientalotontin keskimääräinen neliöhinta pääkaupunkiseudulla oli 158 euroa ja muualla maassa 16 euroa.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Käytännösähän uudenkin omakotilan/asunnon arvon kuuluisi alkaa laskemaan siitä päivästä lähtien kun se valmistuu. Joku tuollainen 2%/vuosi? Vaan miksi niin ei tapahdu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yllättävänkin vähän on vanhojen omakotitalojen hinnat laskeneet kun otetan huomioon niissää yleisesti esiintyvät homeongelmat jotka ovat alkaneet vasta muutama vuosi sitten paljastua laajemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Homeongelmat ovat monelta osin seurausta vanhoihin taloihin markkinoiduista sopimattomista materiaaleista ja ratkaisuista. Ongelmia hankaloittavat vielä sitten oikeuksien arvaamattomat päätökset ja epämääräisyydet mittaustulosten tulkinnassa.

Mutta yllättävän vähän tosiaan, varsinkin kun kiinteistöveroa, sähkömaksuja ja ties mitä maksuja on vaan nostettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image