Talous

Mainos

Valtio keventää Sampo-omistustaan

Talous 12.3.2018 18:48 | Päivitetty 12.3.2018 18:56
STT

Valtion pörssiomistuksia hoitava Solidium panee myyntiin 10,6 miljoonaa Sammon A-osaketta. Osuus vastaa noin 1,9:ää prosenttia Sammon osakekannasta. Solidium käyttää rahat pääasiassa uusiin osakesijoituksiin ja syyskuussa erääntyvän joukkovelkakirjalainan takaisinmaksuun.

Solidiumilla oli ennen tätä myyntiä noin 12 prosenttia Sammon osakkeista. Sampo on ollut pörssissä viime vuodet loivassa nousussa, ja kurssinousun myötä Sammon osuus Solidiumin salkusta on noussut lähes 35 prosenttiin.

- Tarjoamalla myyntiin noin kuudesosan omistuksestamme tasapainotamme salkkumme koostumusta, mutta jatkamme kuitenkin Sammon merkittävänä omistajana, luonnehti Solidiumin toimitusjohtaja Antti Mäkinen tiedotteessa.

Solidiumilla on noin 9 miljardin euron arvoiset sijoitukset 11 pörssiyhtiössä.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Kannattaisi vähentää omistusta reilusti enemmänkin. Nordean tuloskin ollut jo vuosia laskussa, eikä Sammon kurssi oo reagoinut tähän oikeastaan mitenkään. Nordean tulevaisuus on kasvun suhteen utuinen. Kilpailu tulee kiristymään ja Nordealla on lähinnä hävittävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumipyryn ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla maan pohjoisosassa sekä Keski-Pohjanmaan maakunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työkkärille ei mene jakeluun; en halua puhelinmyyntityötä!

Tuo ''puhelinmarkkinointi'' on rikollista - pahimmillaan kotirauhan - häirintää, joka on kiellettävä lailla. Lue lisää...
ei ole työtä

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

20.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image