Talous

Uusia autoja re­kis­te­röi­tiin reippaalla tahdilla toukokuussa

Talous 1.6.2018 12:58 | Päivitetty 1.6.2018 13:35
STT

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin toukokuussa yhteensä 12 482 kappaletta, mikä on 12,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan rekisteröintien määrä on ollut kasvussa koko alkuvuonna, sillä rekisteröityjen henkilöautojen määrä on 8,1 prosenttia korkeampi vastaavaan aikaan viime vuonna. Yhteensä uusia henkilöautoja oli rekisteröity toukokuun loppuun mennessä lähes 58 000.

Autokaupan vilkastumista selittää talouskasvun lisäksi romutuspalkkio. Sen turvin on nyt ensirekisteröity noin 3 700 uutta henkilöautoa, ja romutuspalkkioon varatuista määrärahoista oli toukokuun loppuun mennessä varattu noin kaksi kolmasosaa.

Viime vuonna uusia henkilöautoja rekisteröitiin noin 118 600. Autoala arvioi tammikuussa, että kauppa piristyy kuluvana vuonna tuntuvasti viime vuoteen verrattuna.

MAINOS

Kommentoi

Meidän firman autot 4 kpl uusittiin, ne oli hankittu 2014. Täytyy olla auton edustavan. Kertoo yhtiöstä ja omistajastaan. Miniätkin ajelee niillä viikonloppuisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image