Talous

Tutkimus: Suomalaisille tärkeää autossa halpa hinta, ruot­sa­lai­sil­le turvallisuus

Suomalaiset haluavat ostaa edullisia autoja. KUVA: Ponkala Lauri
Talous 27.12.2017 17:12 | Päivitetty 27.12.2017 18:26
STT, Kaleva

Suomalaiset arvostavat autossa halpaa hintaa, kun taas ruotsalaisille tärkeää on ajokin turvallisuus. Tämä käy ilmi kyselytutkimuksesta, jonka rahoitusyhtiö Santander teetti Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.

Suomalaisille ensimmäinen kriteeri autonvalinnassa on kyselyn mukaan edulliset käyttökustannukset ja toisena tulee halpa hinta. Ruotsalaisille tärkein kriteeri on puolestaan turvallisuus, kakkosena tulevat matalat käyttökulut. Ruotsalaisten korostama turvallisuus on Pohjanlahden tällä puolella vasta neljänneksi tärkein ajokin ominaisuus.

Santanderin verkkokyselyyn vastasi viime touko- ja kesäkuussa yli tuhat vastaajaa kustakin kohdemaasta. Vastaajat olivat 18–75-vuotiaita ja kysely painotettu edustamaan väestöä myös sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

Liekö Ruotsissa valtiovallan suhtautuminen autoiluun yhtä kriminalisoitua kuin Suomessa? Meilä pitää elättää veroina ja muina maksuina kohta koko muu yhteiskunta. Berner ja Sipilä yrittivät saada vielä pisteenä i:n päälle ylinopeusakot yli 1 km:n nopeuden ylityksestä vedoten valtiontalouden tilaan. Onnekksi oikeusoppineet tyrmäsivät ajatuksen. Voidaanhan se vielä toki kiertää laittamalla säädökset siten, että päätäntävalta siirretään viranomaismääräyksilä velvoittavana alemmille tahoille.

Kohtuuton verotus tieliikenteessä toimii täsmäaseena Itä- ja Pohjois-Suomen tyhjentämisessä. Olisiko parempi jättäytyä valtavirtaan ja myydä kosla pois ja muuttaa vuorakasarmiin esim. Ouluun. Yhdyskuntarakennetta tiivistetään, eikä autoille ole enää sijaa. Katsotaan TV:stä ulkolaisia tappamisleffoja ja käydään marketista A:ta?

Jos veroja kerätään autoilusta nelinkertainen määrä teiden kunnostukseen nähden, suomalaisen autoilijan logiikka toimii. Kallista ei kannata ostaa ja huonoille teille riittää halvempikin auto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sen kyllä huomaa ,kaiken maailman dacioita ja muita halpoja tehottomia autoja sama kun ei osta ollenkaan kulkee julkisilla tai taksilla, vaarallisia ohituksissa nämä "mopoautot "

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Suomesta saa uutta autoa halvalla ,kiitos meidän "väli-aikaisen" autoveron , Ruotsi vauraana Sakndinavian maana pystyy tarjoamaan autoja ilman autoveroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsalaisten turvallisessa autossa runkopalkit on juntattu maahan routarajan alapuolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvostus ja varat eivät käy aina käsi kädessä. Vaikka kuinka arvostaisi jotain autoa, niin kuitenkin on ostettava se, mihin rahat riittävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saabismihan oli sairautta,ja vieläpä vakavimmasta päästä.Osta Saabbi,mukana tulee pöytä ja kaappi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylellisyyttä, luotettavuutta silmäniloa ja turvallisuutta arvostava laittaa euronsa edelleen sanomattakin selvään, vuorenvarmaan talvenkestävään autoon::

Moskvitsh Scandinavia 403.

Siitä ei auto enää parane.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki muut kipot on kuttaperkkaa,kyllä bemari-jatke on kunnon kiesi,vai mitä Late?....tirsk

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kuttaperkkaa ole enää käytössä, mutta muovia ne on kaikki tsirp tirsk MOT.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Mosse on ollut aina paras ajettava ja luotettavien ylellisyyslaitteistojen Eliittiä Aina keulassa ja muut tulevay kuin kurkiparvi seuraten Johtajaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama bmw 8M11 :
Ruotsi: 33T€
Suomi: 42T€
Johtuisiko tästä eri asioiden arvostaminen maiden ostohaluissa.
Nämä vertailut voi ,,, no niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tärkeintä saada muut kateelliseksi . Toiseksi ylellinen ajomukavuus ja suorituskyky , no varmaan arvaatte: minulla on S 500 Mersedes.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvissa lienet nähnyt auton mutta nimi ei ole vielä painunut sormenpäihin muista päistä puhu en.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

125 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Yh-äippien mollaus

Joo, se on todella omituista. Minut kasvatti yh-äiti ja olen menestynyt elämässäni erittäin hyvin. Tärkeintä ei ole se m... Lue lisää...
Typykkä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image