Talous

Trafi: Bensan hinnan kipuraja laskenut selvästi

Talous 17.2.2017 11:10 | Päivitetty 17.2.2017 11:35
STT

Autoilusta halutaan maksaa selvästi aiempaa vähemmän, selvää Trafin teettämästä kyselytutkimuksesta. Vastaajien mielestä autoilu vähenisi, jos polttoaine maksaisi yli 2,26 euroa litralta. Vuoden 2012 tutkimuksessa lukema oli 2,70 euroa.

Sopiva bensiinin litrahinta on vastaajien mielestä nyt 1,14 euroa, kun se vuonna 2012 oli 1,23 euroa. Bensiinin keskihintaa mittaavan polttoaine.net-sivuston mukaan 95E10-polttoaineen keskihinta oli eilen 1,501 euroa. Dieselin kohdalla sopiva kuluttajahinta oli nyt 0,99 euroa (1,15 euroa vuonna 2012).

Tutkimuksen mukaan auton valinnassa hinta on yhä tärkein seikka. Tätä mieltä oli 40 prosenttia vastaajista. Seuraavaksi tärkeimpinä kriteereinä pidetään auton merkkiä ja mallia. Ympäristötietoisuuden suosio on kasvussa. Vuoden 2012 tutkimuksessa vain joka kymmenes kertoi olevansa valmis hankkimaan ympäristöystävällisemmän auton. Nyt tätä mieltä on vastaajista jo lähes kolmas.

Kantar TNS -yhtiön tekemään Ympäristöystävällinen autoilu -tutkimukseen osallistui noin tuhat vastaajaa marras-joulukuussa.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 11.29: Tutkimuksen tekijäyhtiön nimi on Kantar TNS, ei TNS Gallup.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Tulot on siinä 1300-1600€/kk eikä koskaan ole tullut mieleen laskea mitä bensan menee; se mitä jää. käytetään sitten ruokaan ja asuntoihin ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt Raakaöljyn hinta vähän yli 50 dollaria mut polttoaineet maksaa melkein saman kun edellisen kerran kun Raakaöljy makso yli 100 dollaria/tynnyri.Jos nyt Raakaöljy nousis 100 dollariin niin polttoaineet maksais yli 2 ekuu/litra.Onhan nuissa mittari hinnoissakin melkein 20 centii eroa per/litra.Jokuhan vetää liiveihin euroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se polttoaineen kipuraja on tullut vastaan jo aikoja sitten. Vapaa-ajan ajot on karsittu minimiin ja matkoja yhdistellään jo nyt pakolliseen kulkemiseen (työmatka) niin paljon kuin mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellinen kipuraja tulee vastaan silloin, kun menovettä ei kaikille riitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän ei käytännössä lopu koskaan, koska määrän vähentyessä hinta nousee ja samalla hankalammassakin paikassa oleva öljy kannattaa ottaa talteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpötutkimus kysellä mikä paljonko bensan tulisi maksaa jotta autoilu vähenisi. Kyllä fakta on se, että jo nyt käytännössä jokainen miettii ajojaan. Ja mitä kalliimpaa bensaa sitä tiukemmin turhia ajoja karsitaan. Eli kipurajan määritys on täydellisen mahdotonta ja turhaa.

Mieluummin pitäisi seurata kuluttajien käyttäytymistä eri polttoaineen hinnoilla ja siitä voisi vetää yhteenvedon tyyliin: xx % kalliimpi polttoaine vähentää yy % ajoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja me monet syrjässä asuvat, joilla ei ole pääsyä julkisiin kulkuneuvoihin, karsitaan jo nykyisinkin harrastusmatkoista ja kaupunkikäynneistä, kun bensa on niin kallista että sen hinta on aina ynnättävä odotettujen ostoksiin menvien kulujen päälle... usein todeten, ettenpä lähdekään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autoilua karsii myös se ettei ole varaa ostaa luotettavaa autoa, ainostaan auto jolla voi toivoa ajavansa ne aivan pakolliset ajot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis polttoaineiden hintaa pitää nostaa heti? Ei toisaan, vaan laskea. Jää ihmisillä enemmän rahaa terveelliseen ruokaan ja muuhun käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina höpötettään kipurajasta... mitä te odotatte tapahtuvan? Että autoilu loppuisi kuin seinään kun joku hinta ylittyy?
Kyllä itsellä kipuraja (on ylittynyt aikoja sitten) tarkoitttaa sitä, että turhia ajoja vältettään, asiat hoidetaan yhdellä reissulla, jne. Vain pakolliset työmatkat ja kauppareissut, eipä juuri muuta. Alle 10tkm vuosi. Joukkoliikenne ei ole vaihtoehto, koska työmatkoihin kuluisi siten 1½ tuntia päivässä enemmän, kuin omalla autolla. Ja kauppaan ja yms. asioille pitäisi sitten kuitekin lähteä erikseen autolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tuossa tapauksessa kipuraja asettuu siihen, paljonko ehtii puolentoista tunnin aikana tienaamaan bensarahoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Saksalaiset 1940 Oulussa

157 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Harmittaa ja ketuttaa kun meitä eläkeläisiä syyllistetään!

Hyvä kommentti joka meni melkein oikein. Työntekijän osuus on 6,35% joka menee palkasta. Palkanmaksaja tilittää loput n ... Lue lisää...
Ahas

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.4.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image