Talous

Teräsyhtiö SSAB kääntyi selvästi voitolliseksi - lähti pörssissä voimakkaaseen nousuun

KUVA: Juulia Korkiakangas
Talous 21.4.2017 8:57 | Päivitetty 21.4.2017 11:59
STT

Teräsyhtiö SSAB lähti voimakkaaseen nousuun Helsingin ja Tukholman pörsseissä sen jälkeen, kun se oli kertonut selvästi voitollisesta alkuvuoden tuloksestaan. Yhtiön osakekurssit olivat kaupankäynnin aluksi jopa 9-10 prosentin nousussa.

Yhtiön liikevoitto rahoituserien jälkeen oli 46,7 miljoonaa euroa tammi-maaliskuussa. Vuotta aiemmin vastaavaan aikaan se oli 36,2 miljoonaa euroa tappiollinen.

Yhtiön mukaan SSAB Europen tuotannon taso oli korkea ja vakaa. Divisioonan päätuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa Raahessa ja Hämeenlinnassa sekä Ruotsissa Luulajassa ja Borlängessä.

Lisäksi SSAB:llä on esimerkiksi putkituotantoa eri puolilla Suomea.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kiitos SSAB, te teette hyvää tulosta ja Raahen alueelle olette tosi tärkeitä! Hyvää menestystä ja uusia innovaatioita teille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tämä on täysin EU:n ansiosta. Eu määräsi Kiinan ja Venäjän halpateräkselle tullit. Tämä on lisännyt euroopan sisäistä kysyntää. Piste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuloshan voi olla voimakas, mutta entäs vieras työvoima. Paljoko maksatte heille palkkaa...? Kuka on siis hyötyjä, ei ainakaan työmiehet. Ostovoimaa ei ole ainakaan haalariväellä, joka ne työt tekeekin. Että se siitä mainostamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin ne - myös telakkateollisuusden ja monen muun toimialan - yritykset muuttuvat maailmanluokan voittokoneiksi heti yhdessä yössä kun vain omistajat - eli johtajisto vaihdetaan osaaviin ammattilaisiin.
Suomalainen tekijä on maailmna kärkeä ja erittäin tuottava osaava alansa rautainen ammattilainen.

On hirmuista että maamme johtajisto tekee Suomesta siirtomaata ulkomaisten omistukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt saa halavalla työvoimaa. Se on nyt tätä eu,ta. Vapaata markkinatalloutta. Minneen usko että SSAB, on pitkäikäinen ennään. Nyt on johtajat päässeet isojen setelien kimppuun. Väki vähenee, ja entistä pienemmällä väellä koitetaan teetättää työt, ja aina vaan pienemmällä palkalla. Likainen työpaikka se on, en suosittele kenellekkään sitä, siellä män terveys. Vaarallisia hajuja, myrkkyukon kuva monessa huoneessa. Ilman naamaria saattaa olla välitön henkenlähtö. 25 euroa pittäis maksaa tunnille, että lähtisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Suomalainen työntekijä on laiska, vaatelias ja kallis" sanoo Sipilän Juha eli EK.

Suomalaisille "huippu"johtajille pitää kuitenkin maksaa huippupalkkaa etteivät nuo kultamunat karkaa ulkomaille kun ne sinne varmasti heti haluttaisiin. Onneksi eliittijohtajisto on kuitenki niin ahnetta että ajetaan vaikka oma firma karille että saadaan harmaat rahat siltä joka ostaa puljun halvalla ja töräyttää sen sitten voitolliseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Ruotsi! Oli kyllä hyvä että se myytiin Ruotsalaisille kolme vuotta sitten. Mitä tuommoisella voittoa tuottavalla yrityksellä tekee Suomen valtio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisihan se voitollinen silloinkin ... meinaan tuo seilaa markkinasuhdanteiden ja nyt tässä tapauksessa kiinateräksen tullien takia ylös-alas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

321 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miljonääri opastaa köyhää:Tämä päivittäinen tapa olla rikastumatta.

Miksi sitten mljoonia pääomatuloja saavilla lopullinen veroprosentti on alle ahkeran siivojan lopullisen veroprosentin? ... Lue lisää...
Niinköhän

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.4.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image