Talous

Talvivaaran metallitehdas sai luvan jatkaa toimintaansa

Talous 5.4.2012 14:38
STT

Talvivaaran kaivosyhtiö on saanut luvan avata kaivoksensa metallitehtaan Sotkamossa. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes määräsi tehtaan toimintakieltoon viikko sitten.

Tukes sai kaivosyhtiöltä riittävät selvitykset siitä, miten tehtaan ympäristön korkeat rikkivetypitoisuudet alennetaan.

Tehtaan ulkopuolelta on mitattu korkeita rikkivetypitoisuuksia. Niiden epäillään aiheuttaneen yhtiön työntekijän kuoleman.
 

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Ei tää voi olla totta! Mitä virkaa on äly-keskuksella valvojana tai Avi-keskuksella lupaa myöntävänä viranomaisena? Miten pihalla on Tukes? Palkatkaa nyt hemmeti soikoon asiantuntijoita! Jos oma asiantuntemus loppuu kesken, niin rahalla saa asiantuntijoita.

Mikä tässä kaivos-hypessä meni pieleen? Unohtui ympäristönsuojelulaki, EU:n vesipuitedirektiivi ja terve järki. Ja näitä jalanjälkiä seuraavat uudet kaivoshankkeeet. Suomesta tuli kertaheitolla banaanivaltio, josta muut vallat hakevat rikkaudet jättäen saasteet jäljelle. Kaukana on Nokian luoma teknologianousu.... enää on loivaa laskua alas pohjamutiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kummaa. Tehtaan ja kaivoksen asioista ei ole uutisoitu muuta, kuin että asiat on tutkittu ja viranomaiset (lue:asiantuntijat) ovat todenneet laitokset riittävän turvallisiksi otettavaksi käyttöön. Silti kommenteissa räksytetään milloin pohjoissuomalaisten etujen puolesta , milloin ympäristöarvojen puolesta, TIETÄMÄTTÄ ASIOISTA OIKEASTI YHTÄÄN MITÄÄN JA PERUSTELEMATTA VÄITTEITÄÄN MILLÄÄN TAVALLA. Käykääpä räksyttäjät ensimmäiseksi tutustumassa Talvivaaran kaivoksen ympäristölupaan, joka on kenen tahansa luettavissa osoitteessa AVI.fi Sieltä voi tarkistaa, kuinka paljon ja minkälaisilla pitoisuuksilla esimerkiksi jätevesiä on lupa laskea laitokselta ulos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunpa ne pysyisikin lupaarvojen mukaisina,mutta kun päästöt ovat kymmenkertaisesti suuremmat kuin mitä lupaarvot sallii.
Eikä kukaan ole viemässä sinulta toimeentuloa.
Vaan on kysymys siitä että myös Talvivaaran täytyy noudattaa ympäristöluvassa annettuja määräyksiä ja asetuksia ja toimia niiden mukaisesti,eikä toimia OMIEN lakiensa mukaan!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko kaikki vain pelkkää teatteria?

1. Tukes määräsi tehtaan suljetuksi seisokin aikana.
2. Kun Tukes oli saanut Talvivaaran selvityksen sanoi Tukesin Laitos-ja kaivosvalvontayksikön johtaja Päivi Rantakoski,
että selvitykset ja selonteot ovat niin vaikeita asioita,että niihin täytyy todella paneutua kunnolla ja hän ei osannut
sanoa milloin käynnistymislupa annettaisiin.
3. Koko asia "runnottiin" läpi seisokin aikana.
4. Tehtiinkö päätös tyyliin leimaamalla paperit "saa jatkaa" periaatteella ilman tarkempaa selvitystä.
5. Kuka tai mikä taho painosti nopeaan päätökseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etelän media, sijoittajat, poliitikot jne polkevat pohjoissuomalaisten edut jalkoihinsa ja tekevät mitä lystää luontoarvoillemme!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvitys ja toteutus ovat eriasioita. Onko luvan myötäjät ajantasalla myrkkypäästöjen suhteen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä sopii kysyä Kainuun Ely-keskukselta joka on virallinen valvoja sekä myös myös AVI:lta.
Kukaan ei tunnu olevan ajantasalla mistään vaikuttaa siltä,eikä kukaan myöskään halua ottaa vastuuta.
Perinkummallista!
Jossakin mättää ja pahasti!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvivaara tekee puoli kainuuta paskaksi ja rahat valuu kansainvälisten sijoittajien taskuun. Tietenki muutana "onnekas" kainuulainenkin saa palkkaa aikansa, sen jälkeen kannattaakin muuttaa muualle, ei jätejärvien rannalla ole kaksista elää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysyn nyt Talvivaaran työntekijöiltä kuulutteko ammattiliittoon ja onko teillä työsuojeluvaltuutettu ? Ihmetyttää vain kun työntekijäpulelta ei ole tullut mitään kommenttia koko aikana vakka on sattunut Kuolemantapaus.?Vai onko työntekijät niin alistettu etteivät uskalla puhua mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko Tukesin homma vain yhtä suurta teatteria?
Tehdas määrättiin pidettäväksi kiinni seisokin aikaan (olisi ollut muutenkin kiinni viikon ajan)
Vielä muutama päivä sitten ei Tukesin Laitos-ja kaivosvalvoja Päivi Rantakoski tiennyt milloin lupa annettaisiin, he olivat juuri saaneet Talvivaaran selonteon asioista.
Hänen mielestä asiat olivat niin vaikeita ja monimutkaisia,että niihin pitää syventyä ihan kunnolla.
Nyt asiat "runnottiin" läpi pikavauhtia.
Lyötiinkö vain leima papereihin jatkamisesta,ilman senkummempaa tarkastelua ja kenen PAINOSTUKSESTA?
Koko asia haiskahtaa ja pahasti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaiset äänestivät sijoittajien ja Etelän ehokasta presidentiksi mutteivät omaa ehokastamme

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joku heittää henkensä kaivosalueen ulkopuolella, vaikkapa rikkivetypilven aiheuttaman astmakohtauksen takia, ei firmaa tuolla tavoin panna seisomaan, silloin näyttövelvollisuus vahingon syystä on vainajalla tai omaisilla. Jos on tietentahtoen hyötymistarkoituksessa mennyt tuollaiseen työpaikkaan, eikä osaa pistää kaasunaamaria päälle niin heti ollaan työnantajaa syyttämässä ja firma pysäyttämässä. Kaivoksella on töissä perisuomalaisia äijiä, ja jälki on sen mukaista työsuojelun ja ympäristön suhteen...siellä meno on todennäköisesti aivan perisuomalaista ryssimistä, vetää vertoja rakennusalalle.Näitä äijiä ei virkamiesten ja insinöörien ohjeet pysäytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työnantaja on se joka on aina vastuussa työturvallisuudesta ensisijaisesti! Työnantaja on myös vastuussa siitä,että jos työpaikalla tarvitaan suojavarustusta, niin sitä myös käytetään.Talvivaaran tehdasalueella on ollut ilmeisesti paikkoja missä on ollut rikkivetyä vaikka sitä ei siellä olisi pitänyt olla. Siitä ehkä johtuu, ettei menehtyneellä ollut suojavarustusta, kun hän liikkui paikoissa missä suojavarustusta ei tavallisesti ole tarvinnut.
Asiasta on poliisitutkimus käynnissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

äkkiäpä tuli päätös asiaan,ei kauaa nokka tuhissut,no osakkeenomistajat kiittävät ja pressakin on tyytyväinen,entä sitten kun sattuu pian taas töppäys,kuka vastuussa,ai niin ei kukaan,järjetöntä hommaa koko talvivaara,sauli suuri pressa siunaa homman ja paskan jauhanta jatkuu,ei normaalisti tutkita noin äkkiä näitä,mutta nyt täytyy antaa lupa jatkaa kun sauki suurikin on sitä mieltä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menkääpä itte asumaan Kainuuseen te ketkä niin puolustelette tuota h******n saastuttajakaivosta ja katotaan hyväksyttekö te sitte "työn ja toimeentulon" ku näätte mitä paskaa se kaivos tunkee luontoon. On suomalaiset urpoja ku antavat luontoa tuhota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy iltapäivällä ja illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Rinteen pullistelu.

Mieluummin seuraan Rinteen pullistelua kuin Sipilän pullistelua. Ja kaiken lisäksi se Sipilähän valehteli taas tällä vii... Lue lisää...
Toimmittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

18.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image