Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Talouselämä: 200 kuntaa vaikeissa talousongelmissa

Talous  28.9.2012 | STT Muuta tekstin kokoa -+

Manner-Suomen kuntien talous on retuperällä, uutisoi Talouselämä-lehti. Mantereen 320 kunnasta kahdellasadalla on pitkittyneitä talousongelmia.

Neljänkymmenen kunnan ongelmat ovat niin mittavat, että valtionvarainministeriö ei enää pidä niitä elinkelpoisina.

Tiedot ilmenevät valtiovarainministeriön laskelmista, jotka Talouselämä on saanut ministeriöltä. Ministeriö on tehnyt laskelmat hallituksen kuntauudistusta valmistelevalle virkamiestyöryhmälle. Lain avulla kuntia yritetään painostaa kuntaliitoksiin.

Eniten ongelmia on kuntien verotuksessa. Joka toinen kunta on valtiovarainministeriön mukaan ylläpitänyt kroonisesti ylikireää verotusta. Lisäksi kuntia riivaa muun muassa velkaantuneisuus ja kehno omavaraisuus.

Pahimpia ongelmat ovat pienissä kunnissa, mutta myös suurilla kaupungeilla kuten Vantaalla, Jyväskylällä ja Lahdella on ongelmia taloudenpidossaan.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

13/13 kommenttia

höh
8.10.2012 14:00

muutttotappiokunnissa voisi karsia näitä kehitysjohtaja, projektipäällikkö ym. suojatyöpaikkoja.


ylisuuri virka-aateli
28.9.2012 12:14

Loputkin kunnista on pelkkiä zombie-kuntia joissa tuskin palveluita kansalaiset saa...ja työntekijät nauttivat seitsemän vuoden irtisanomissuojaa jonka rahoitukseen otetaan velkaa ja korotetaan veroäyriä. Valtio koko ajan työntää uusia tehtäviä kunnille, jotta nämä voivat ne sitten jättää hoitamatta...valtion rahat puolestaan menevät kohta lähes yksinomaan virkakoneiston palkkoihin(keskiansio lähes 4000€/kk) ja eurooppalaisten pankkien tukemiseen.


Hölmöläisten maa
28.9.2012 10:51

Vähennetään kunnilta ne tehtävät, jotka eivät kunnalle kuulu. Näitä ovat esimerkiksi kansalaisen perustoimeentulo niissä muodoissa, joissa ei tarvita kunnan virkamiehen arvioita. Kelan konttoreita on jo valmiiksi kaikkialla. Muutos toisi paljon erilaisia etuja, eikä rahaa kuluisi yhtään enemmän. Kunta pitää määritellä uudestaan!


Velkaisten kuntien suojatyöpaikat
28.9.2012 10:32

Tehtävä on perinjuurin helppo, otetaan vain lista ulos kaikkein velkaisimmista kunnista ja aloitetaan lopetustoimet ko.kunnan kohdalla. Virkamiestyöskentely yhdessä pääpuolueen hyväveliverkoston kanssa on tehnyt tehtävänsä ja kunnan joutaa lopettaa, koska mitään parempaa ei ole luvassa kun sama porukka jatkaa toimiaan. Missään tuotannollisessa toimessa ei voi jatkaa jos kaikki työnsä munaa mutta kunnissa on toisin.


keksikää niitä nimiä
28.9.2012 10:24

Taisi Sipilä päästä heti töihin. Siinä onkin työmaata, kun ahertaa noiden kuntien kanssa, siinä katoaa kepulaisuus ajatuksista ja sen jälkeen alkaakin haluamaan niitä kuntaliitoksia.


sossu
28.9.2012 09:56

Kuntien taloskurjuus on ihan itse aiheutettua. Kunnilla on olemassa verotusoikeus käydä hakemassa rahaa kassan täytteeksi kuntalaisten kukkarosta, niin se on haettava jos kansa vaatii palveluja mistä se ei aio itse maksaa suoraan.
Kaikki kunnat tekevät lakisääteisten velvoitteiden lisäksi paljon muita asioita eivätkä tee lakisääteisiä tehokkaasti vaan hassaavat rahaa niihin, joten kunnantalolla se viisaus pesii eikä valtiolla.


poltetaan
28.9.2012 09:24

passit ja ollaan paperittomia .päästään näin kirkon suojelukseen ja hoitoon


Yhditäminen ei ratkaise.
28.9.2012 09:06

Kaksi pientä kuntaa yhdistämällä niistä ei vähene yhtään köyhää,puhumattakaan että palvelut paranisi.


Kunnat valtion holhoukseen
28.9.2012 07:48

Oma vika, jos pidetään väkisin veroäyri naurettavan alhaalla ja sitten otetaan syömävelkaa.


keheveli
28.9.2012 07:09

Pakkoliitoksia siis tiedossa. On se vaan kumma että heti kun kokoomus on pääpuolue koko maa on aina sekaisin.
No, jospa poistetaankin kaikki kunnat ja tehdään yksi ja ainoa kunta, nimeltä suomi.


Ads by google, kommentit jatkuvat alla
syy-yhteys?
28.9.2012 08:16

Onko se Kokoomuksen syy, jos kunta on ylivelkaantunut?
Onko se euron syy, jos Kreikka on ylivelkaantunut?
Onko se minun syy, jos sinä olet ylivelkaantunut?


Leka
28.9.2012 07:03

Nykyinen hallitus on tehnyt parhaansa kuntien taloustilanteen heikentämisessä jotta saisi kunnat liitettyä toisiinsa pakolla. Kuvio on selvillä äänestäjilläkin ja veikkaan että hallituksen suhmurointi näkyy myös vaalituloksessa vastuuttoman euro-politiikan lisäksi.


Kuivajärvinen
28.9.2012 06:48

Kunnille lisää Valtion rahaa. Lapsena mekin haimme kaupan maitoa, kun emme päässeet navettaan hakemaan lehmänmaitoa. Kyllä kunnat on pelastettava. Poliitikot ovat sälyttäneet kunnille niin paljon tehtäviä, etteivät kuntien omat rahat voi millään riittää. Kuntien tehtävistä ne, joihin menee paljon rahaa voitaisiin siirtää Valtiolle. Kunnat vain huolehtisivat, että oikeat ihmiset saavat palveluja. Myöskin kunnat huolehtisivat, että oikean puolueen ja oikean suvun jäsenet saisivat myös kunnissa olevat valtion työpaikat. Muuten kunnat olisivat jatkuvan häviämisuhan alla. Ilman kuntien omaa itsenäisyystahtoa kaikki ne kunnat joiden talous ei ole kunnossa, lakkautettaisiin.

Kunnilla on kuntapalvelujen tuottamisen lisäksi toinen tärkeä tehtävä. Ne huolehtivat maalaiskuntien sosiaalisesta rakenteesta. Oikeat ihmiset hoitavat kuntien tehtäviä. Jos jokin suuri kaupunki alkaa määräillä meidänkin asioista, voi pohjasakkakin ruveta käymään ja nousta pintaan. Sitten se alkaa määräilemään, mitä päättäjät saavat tehdä.


Mainos
Mainos
Mainos
Uusimmat » | Talous Down Up
Mainos
Mainos
stats-image
Takaisin ylös