Talous

Mainos

Taantuma Suomen taloudessa jo ehkä selätetty

Talous 2.12.2016 12:07 | Päivitetty 2.12.2016 13:39
STT

Tilastokeskuksen arvion mukaan Suomen bruttokansantuote kasvoi heinä-syyskuussa 1,6 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen.

Danske Bankin ekonomistien mukaan tuoreet tilastot vahvistavat kuvaa, että taantuma Suomen taloudessa on selätetty, vaikka kasvu onkin vielä maltillista.

He huomattavat, että Suomen talouskasvu on jo lähellä euroalueen keskimääräisiä lukuja, kun viime vuosina Suomi on ollut peränpitäjien joukossa.

- Pitkittyneen taantuman jälkeen on erittäin hyvä uutinen, että Suomen talouskasvu on piristymässä ja vuodentakaiseen verrattuna kasvua nähtiin laajalla rintamalla talouden eri osa-alueilla. Kasvu on kuitenkin vielä melko vaisua, joten toimet Suomen pitkän ajan tuottavuuden kasvattamiseksi ja kilpailukyvyn kohentamiseksi ovat edelleen tarpeellisia, Danske Bankin tiedotteessa todetaan.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Muistakaa, että kokonaiskansantaloudelliset laskentamallit joilla esimerkiksi eri hallitukset perustelevat päätöksiään, kuvastavat vain tekijöidensä käsitystä siitä miten talouden mekanismit toimivat. Näihin käsityksiin vaikuttavat myös henkilökohtaiset arvot ja asenteet. Kansantaloustiedehän ei ole sillä tavalla eksattia tiedettä, että siinä on merkittäviä koulukuntaeroja. Mitä enemmän malli tarvitsee säätöä, sitä enemmän lopputulemaan pystyy vaikuttamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässähän se onkin se perimmäinen syy tuohon ajojahtiin Sipilää kohtaan.
Poliittisia vastustajia on ruvennut pelottamaan, että hallitus pärjää liian hyvin.
Sinällään täysin epäisänmaallista toimintaa kampittaa niitä, jotka saavat asioita paremmalle tolalle.
No, tämä piirrehän se on demokraattisen järjestelmämme heikkous. Mustasukkaisesti kampitetaan toisia, vaikkei siinä olisi mitään järkeä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä kasvunumerot eivät kyllä johdu Sipilästä pätkääkään, ellei hän sitten ole sanonut virkamiehille, että nämä luvut kerrotte medialle.

Bruttokansantuote voi kasvaa myös "pakolaisteollisuudesta" johtuen. Eiköhän tuokin bisnes ole siellä mukana luvuissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luovutettiinko tuon kyseessä olevan ajan aikana jokin vuosia lestänyt suuri esim laivatilaus jolla saatiin tilapäosesti pientä kasvua näyttämään. Katsotaanpa vielä seuraava jakso miltä näyttää,lähteekö mihin suuntaan. Vuoden jakso vasta kertoo jotai pysyvämpää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisätään velanottoa, niin samalla myös bruttokansantuote kasvaa. Yksinkertaista matematiikkaa. Taloudella ei käsittääkseni mene hyvin, kun puolet tuttavistani työttöminä ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Suomen taloudessa ollut havaittavissa, rehellisesti puhuen, kasvua euron ja Suomen Euroopan liiton jäsenyyden aikana? Ennen sitä kylläkin, joko säännöllisin tai epäsäännöllisin syklein. Yhteismarkkina ja -valuutta ovat myrkkyä yksittäisten valtioiden talouden kasvuun lähdölle, valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miltä tilanne näyttää, jos noin 6000 miljoonan vuotuinen velka "eliminoidaan"? Entä, jos öljyn hinta kipuaa hulppeaan 60 taalaan barrelilta, noin 20%? Jos dollari alkaakin Trumpin hulppean rahan printtauksen seurauksena heiketä euroon nähden? Ja vielä hieman korkoja lisää, entä sitten? Voiko Suomen Pankki vaikuttaa yhteenkään em. seikkaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! SDP, vihreät ja vasurit yrittää väkisellä jarruttaa Suomen talouskasvua heittelemällä kapuloita niiden rattaisiin jotka on hilaamassa Suomea kohti parempia aikoja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Totta kai priorisointi pitää olla kunnossa.
Muutoin voisi käydä niin että ansiottomat ottaisivat kunnian talouden kääntymisestä.

Kun oikeasti on niin että talous (kenties) on kääntymässä hallituksesta huolimatta. Mitään sellaista hallitus ei ole tehnyt jotta mitään käännöstä saisivat aikaiseksi. Muuta kuin päätöksissään. Edestakaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan tietysti parasta ja ajatellaan positiivisesti. Valitettavasti kuitenkin uskon, että tämä on sitä samaa unelmahöttöä mitä on tiedotettu meille jo vuodesta 2008 asti. Kohta nousee, vaan eipä noussutkaan. Vaan kohta nousee.... jne. jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

171
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
101
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
49
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
45
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
38
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta
32
Kukkonen ei hätkähdä kohinaa ympärillään – "Isossa kuvassa vain hyvä asia"
31
Hanna Sarkkinen juhli Forbesin listalle pääsyä syömällä piiraan Lidlin parkkipaikalla – "Iso ja häkellyttävä huomionosoitus"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

270 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Väyrysen kannatus verrattuna Vanhasen kannatukseen on jo sitä luokkaa, että presidentinvaalista on tulossa Sipilälle neu... Lue lisää...
kansa neuvoo

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image