Talous

Mainos

Taantuma Suomen taloudessa jo ehkä selätetty

Talous 2.12.2016 12:07 | Päivitetty 2.12.2016 13:39
STT

Tilastokeskuksen arvion mukaan Suomen bruttokansantuote kasvoi heinä-syyskuussa 1,6 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen.

Danske Bankin ekonomistien mukaan tuoreet tilastot vahvistavat kuvaa, että taantuma Suomen taloudessa on selätetty, vaikka kasvu onkin vielä maltillista.

He huomattavat, että Suomen talouskasvu on jo lähellä euroalueen keskimääräisiä lukuja, kun viime vuosina Suomi on ollut peränpitäjien joukossa.

- Pitkittyneen taantuman jälkeen on erittäin hyvä uutinen, että Suomen talouskasvu on piristymässä ja vuodentakaiseen verrattuna kasvua nähtiin laajalla rintamalla talouden eri osa-alueilla. Kasvu on kuitenkin vielä melko vaisua, joten toimet Suomen pitkän ajan tuottavuuden kasvattamiseksi ja kilpailukyvyn kohentamiseksi ovat edelleen tarpeellisia, Danske Bankin tiedotteessa todetaan.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Luovutettiinko tuon kyseessä olevan ajan aikana jokin vuosia lestänyt suuri esim laivatilaus jolla saatiin tilapäosesti pientä kasvua näyttämään. Katsotaanpa vielä seuraava jakso miltä näyttää,lähteekö mihin suuntaan. Vuoden jakso vasta kertoo jotai pysyvämpää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisätään velanottoa, niin samalla myös bruttokansantuote kasvaa. Yksinkertaista matematiikkaa. Taloudella ei käsittääkseni mene hyvin, kun puolet tuttavistani työttöminä ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Suomen taloudessa ollut havaittavissa, rehellisesti puhuen, kasvua euron ja Suomen Euroopan liiton jäsenyyden aikana? Ennen sitä kylläkin, joko säännöllisin tai epäsäännöllisin syklein. Yhteismarkkina ja -valuutta ovat myrkkyä yksittäisten valtioiden talouden kasvuun lähdölle, valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miltä tilanne näyttää, jos noin 6000 miljoonan vuotuinen velka "eliminoidaan"? Entä, jos öljyn hinta kipuaa hulppeaan 60 taalaan barrelilta, noin 20%? Jos dollari alkaakin Trumpin hulppean rahan printtauksen seurauksena heiketä euroon nähden? Ja vielä hieman korkoja lisää, entä sitten? Voiko Suomen Pankki vaikuttaa yhteenkään em. seikkaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! SDP, vihreät ja vasurit yrittää väkisellä jarruttaa Suomen talouskasvua heittelemällä kapuloita niiden rattaisiin jotka on hilaamassa Suomea kohti parempia aikoja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Totta kai priorisointi pitää olla kunnossa.
Muutoin voisi käydä niin että ansiottomat ottaisivat kunnian talouden kääntymisestä.

Kun oikeasti on niin että talous (kenties) on kääntymässä hallituksesta huolimatta. Mitään sellaista hallitus ei ole tehnyt jotta mitään käännöstä saisivat aikaiseksi. Muuta kuin päätöksissään. Edestakaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan tietysti parasta ja ajatellaan positiivisesti. Valitettavasti kuitenkin uskon, että tämä on sitä samaa unelmahöttöä mitä on tiedotettu meille jo vuodesta 2008 asti. Kohta nousee, vaan eipä noussutkaan. Vaan kohta nousee.... jne. jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen maan länsiosassa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa ja Länsi-Lapissa lumipyryn ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna illalla maan itäosassa ja Lapin itäosassa sekä Kainuussa ja Koillismaalla lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Yle vs. Sipilä

312 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Koronkiskonta takaisin laittomaksi

Nykypäättäjien ajatusmaailman mukaan köyhiltä saa kupata. Köyhä on itse aiheuttanut ahdinkonsa esimerkiksi sairastumalla... Lue lisää...
Kovat arvot

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 370 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut

stats-image