Talous

Supercellin kannattavuus pysyi huipputasolla

Talous 14.2.2018 12:15 | Päivitetty 14.2.2018 13:29
STT

Peliyhtiö Supercell aikoo seuraavaksi voimistaa markkinointia kasvavilla Aasian markkinoilla, erityisesti Kiinassa. Kiina vastaa yhtiön mukaan jo kolmannesta koko maailman mobiilipelimarkkinoista.

- Supercell on onnistunut tavoittamaan länsimaiden pelaajat jo erinomaisesti. Se on kuitenkin vain noin kolmannes koko maailman pelaajista. Supercellin tavoitteena on tehdä pelejä koko maailmalle, kertoo Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen.

- Etenkään Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa uusien pelaajien määrä ei enää kasva jyrkästi.

Paanasen mukaan yhtiön tavoitteena on ollut perustamisesta lähtien tehdä pelejä mahdollisimman laajalle globaalille kohdeyleisölle.

Supercell ei julkaissut viime vuonna uusia pelejä, mutta vanhat pelit pysyivät voimissaan.

Yhtiö julkaisi kuitenkin testimarkkinoille Kanadaan niin sanottuun beta-testiin uuden Brawl Stars -nimisen pelin. Pelin testaus jatkuu tänä vuonna, eikä päätöstä julkaisusta ole tehty.

Ei uusia pelejä

Supercellin kannattavuus pysyi viime vuonna huipputasolla, vaikka luvut notkahtivat toissa vuodesta. Kannattavuutta mittaava käyttökate oli 729 miljoonaa euroa 1,8 miljardin euron liikevaihdolla. Toissa vuonna käyttökate oli 917 miljoonaa euroa ja liikevaihto 2,1 miljardia euroa.

Yhtiö vetoaa siihen, että laskevien lukujen taustalla on pelaajamäärän kasvun hyytyminen etenkin länsimaissa. Asiaan vaikutti myös se, ettei uusia pelejä julkaistu.

- Tämän takia luvut laskivat edellisvuodesta hieman. Olen kuitenkin ylpeä siitä, että emme tinkineet laatuvaatimuksistamme ja visiostamme yhtään, vaikka lyhyellä tähtäimellä uusien pelien julkaisusta olisikin ollut lukujen valossa hyötyä. Olen erittäin ylpeä supercelliläisistä ja omistajista, Paananen sanoo.

Yhtiö muisti myös omistajiaan tuhdeilla osingoilla. Voitosta maksettiin ulos osinkoina 523 miljoonaa euroa. Suomeen maksetut yhteisöverot olivat 125 miljoonaa euroa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

127 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image