Talous

Suomen Hoivatilat tuplasi tuloksen ja kasvatti roimasti lii­ke­vaih­to­aan

Oulun seudulla Suomen Hoivatilat Oy on toteuttanut muun muassa päiväkodin Kempeleen Linnakankaalle. KUVA: Tapio Maikkola
Talous 13.2.2018 10:48
Kaleva

Suomen Hoivatilat kasvatti viime vuonna liikevaihtoaan ja tulostaan roimasti verrattuna edelliseen tilikauteen.

Oululaisyhtiön liikevaihto nousi 12,4 miljoonaan euroon edellisvuoden 7,4 miljoonasta. Koko vuoden operatiivinen tulos nousi 5,4 miljoonaan euroon edellisvuoden 2,9 miljoonasta eurosta. 

Yhtiön tilinpäätös julkaistiin tänään tiistaina. Yhtiö tosin ehti antaa positiivisen tulosvaroituksen jo viime viikolla.

Yhtiö kertoo, että tilikauden aikana valmistui yhteensä 34 uutta kiinteistökohdetta eri puolelle Suomea. Lisäksi Uuteenkaupunkiin valmistui kolme kiinteistökohdetta käsittävä palvelukorttelikokonaisuus.

- Vuosi 2017 oli Hoivatiloille merkittävien kasvuharppausten vuosi. Vuoden aikana kaikki keskeiset tunnusluvut kasvoivat voimakkaasti: liikevaihto kasvoi lähes 70 %, sijoituskiinteistöjen arvo nousi noin 60 prosenttia ja liikevoitto yli 70 prosenttia. Omistajille tärkeä oman pääoman tuotto -tunnusluku oli 25 prosenttia, yhtiön toimitusjohtaja Jussi Karjula kertoo tiedotteessa

Suomen Hoivatilat uskoo kasvun jatkuvan tulevinakin vuosina vahvana. Yhtiö arvioi vuoden 2018 liikevaihdon kasvavan vähintään 40 prosenttia ja vuosina 2019-2020 vähintään 30 prosenttia vuodessa.

Yhtiö listautui pörssiin maaliskuussa 2016.

MAINOS

Kommentoi

Ihan selvennyksenä kommentoille! Suomen hoivatilat EIVÄT tuota hoivapalveluita. Vaan rakennuttavat kiinteistöjä jota vuokraavat esim päiväkodeille ja vanhustenkodeille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä taida kommentoijista monikaan tietää mikä on Hoivatilojen liiketoiminta ja toisaalta mistä yhtiön liikevaihto ja tulos muodostuvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annetaan muka ymmärtää että tehostamisen pysyy tekemään vain yksityinen sektori, höpö, höpö, se on vain sitä propakandaa millä yksityistämisestä hyötyvät tahot levittää. Älkää siis uskoko kaikkea, ajatelkaa itse.
Ihmiset asioita johtavat molemmilla puolilla. Kysymys on vain johtamisesta ja tavoitteista ja tavoitteiden täytön vaatimisesta. Lisäksi annetaan aivan väärää kuvaa jo nykytilanteestakin, terveydenhuolto on suomessa tehokasta ja hyvää jo nyt. Siellä vain hieman pitää lisätä lääkeyhtiöden ja tavarantoimittajien kilpailutusta ym muita tehostus toimia niin saadaan helposti vielä lisää tuottoa ja säästöjä.
Jos nyt ei pystytä valvomaan omia toimia niin vielä vaikeampi on valvoa yksityisen sektorin toimia.
Ei ole mitenkään järkevää että annetaan vielä kolmannelle osapuolelle (yksityinen voitontavoittelija) suuret summat kansanvaroja Soten kautta. Tämä kolmas osapuoli on vielä usein ulkomaalainen sijoitusyhtiö joka ei edes maksa veroja ja vie varat kansantaloudesta ulos...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja tämä kaikki hoitajien selkänahasta, jotka tienaavat yksityisen sosiaalipalvelualan palkkataulukko G17-palkkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elikkä tässä nähdään hyvä esimerkki miten yksityistäminen on vain yhteiskunnan varojen siirtoa muihin käsiin.
Tässä on todella ylihinnoiteltu palvelut ja tehty huikeata voittoa. 25% tuotto omalle pääomalle on hämmästyttävä. 12milj EUR liikevaihdolla tehty 5 milj tulos samoin. Tuo yksityiselle siirretty 5 mil voitto on kaikki pois yhteiskunnalta ja muusta terveyden huollosta. Ja Soten myötä luku kertaantuu jokaisella terveydenhuollon alueella muuttuu miljardeiksi jotka on pois yhteiskunnalta.

Miksi muka julkinen terveydenhuolto ei olisi yhtä tehokas kuin yksityinen on täyttä probakandaa. Yksityispuolellahan on aina se välikäsi jonka pitää tehdä voittoa. Julkisen ei ole tarkoitus tehdä voittoa ja tehostamalla vain toimintaa säästyvät miljardit olisivat terveydenhuollossa lisäämässä mahdollisuuksia hoitaa ihmisiä paremmin. Tässäkin tapauksessa 5 miljoona ja Sotessa lopulta miljardeja.

Yhteiskunta kerää kansalaisilta veroja ja alkuperäisenä tarkoituksena on että saamme terveydenhuollon ja muut peruspalvelut sitä vastaan.
Sote ja yksityistäminen on täyttä probakandaa jonka tarkoituksena on vain yhteiskunnan rahan siirto keplottelijoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"tehostamalla vain toimintaa säästyvät miljardit olisivat terveydenhuollossa lisäämässä mahdollisuuksia hoitaa ihmisiä paremmin."
Miksi tätä ei tehdä / ole jo tehty? Tarvittiin siis yksityinen sektori näyttämään että tehostettavaa on, mutta mitään ei tapahdu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

45
Haapalehdontiestä tullut vaaranpaikka etenkin pienille tienylittäjille – keskisaarekkeista lisää turvaa
30
Poliisin valvontakamera on räpsynyt ahkerasti Pohjantiellä, ensimmäisen viikon aikana kuvia on tullut yli 1900
22
Pääsy laittomiin nettikasinoihin saatetaan estää — Suomalaiset pelaavat kiellettyjä rahapelejä 170 miljoonalla vuosittain
18
Kokoomuksen Susanna Koski aikoo äänestää sotea vastaan – ryhmänjohtaja Jokinen: "Hän ei ole täyden tiedon varassa"
14
Pöllyävä hiekka häiritsee asukkaita Patelassa – "Naapuri joutui ulkoiluttamaan koiraansa hengityssuoja suullaan"
13
Oulussa kokoontuva RKP haluaa paikan keskemmältä istuntosalia – "Meidän paikka ei ole oikealla reunalla, vaan lähempänä keskustaa"
9
Tiina Elovaara perustaa ryhmän eduskuntaan: "Puoluerajat ylittävää keskustelua on hyvin vähän"

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 seuraaviin Lapin kuntiin: Muonio, Kittilä ja Sodankylä. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

110 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image