Talous

Mainos

Suomalaisten digiostokset jakautuvat satoihin verk­ko­kaup­poi­hin

Talous 12.3.2018 11:35 | Päivitetty 12.3.2018 15:31
STT

Suomalaisten digiostokset hajaantuvat satoihin verkkokauppoihin maailman eri puolille, ilmenee Kaupan liiton kyselystä.

Kyselyssä oli nimetty 150 tunnettua verkkokauppaa, mutta sen lisäksi kuluttajat kertoivat käyttäneensä yli 500:aa muuta verkkokauppaa.

- Ihmiset hakevat verkkokauppoja tuotekohtaisesti, eivät kauppakohtaisesti, arvioi Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja.

Hänen mukaansa digitaalinen maailma on todella hajaantunutta. Ihmiset ovat erittäin hintatietoisia, ja he uskaltavat tilata tavaraa esimerkiksi tuiki tuntemattomasta hongkongilaisesta verkkokaupasta. Jos palvelu pelaa, kyseistä kauppaa voi käyttää uudelleen.

Verkkokaupoissa myytävien tuotteiden ja palvelujen kirjo on todella laaja. Perinteisten vaatteiden ja elektroniikan ohella verkkokaupoista löytyy tavaraa pikkurihkamasta painaviin autonrenkaisiin.

- Autonrenkaita hankitaan paljon ulkomailta, Kurjenoja kertoo.

Kyselyn mukaan ulkomaisten verkkokauppojen osuus on jatkanut kasvuaan Suomessa. Viime vuonna verkko-ostoksista tuli enää 54 prosenttia Suomesta, kun osuus oli toissa vuonna 59 prosenttia. Kurjenoja pitää ulkomaisten verkkokauppojen suosion syynä alhaisia hintoja ja laajoja valikoimia.

Suomalaiset arvostavat kuitenkin kotimaisia verkkokauppoja. Kolme viidestä kuluttajien parhaimmiksi arvostamasta verkkokaupoista on kotimaisia. Häntäpäästä löytyy useita ulkomaisia jättejä.

- Kyllä Suomessakin osataan tehdä verkkokauppoja, Kurjenoja painottaa.

Mobiiliostokset hurjassa kasvussa

Mobiililaitteet ovat lisänneet voimakkaasti osuuttaan verkko-ostoksista. Kyselyn mukaan matkapuhelimilla tehtiin viime vuonna 20 prosenttia verkko-ostoksista. kun toissa vuonna osuus oli 12 prosenttia. Tablettien osuus pysyi suurin piirtein ennallaan runsaassa 10 prosentissa.

- Vaikka mobiiliostot ovat kasvaneet Suomessa hurjasti, emme kuulu kärkimaihin, Kurjenoja huomauttaa.

Kärkimaissa Japanissa ja Britanniassa mobiililaitteilla tehdään jo yli puolet verkko-ostoksista.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Suomalaisten ostot ulkomaisista kaupoista kasvussa... samaan aikaan kuluttaja ihmettekee kun työpaikat valuvat ulkomaille....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tabletit lasketaan, niin mites jos laskettaisiin kannettavat tietokoneetkin. Voihan senkin mukaan ottaa siinä missä tabletinkin. Paljonko sitten ostoksia tehtäisiin "mobiilisti"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumipyryn ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla maan pohjoisosassa sekä Keski-Pohjanmaan maakunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työkkärille ei mene jakeluun; en halua puhelinmyyntityötä!

Tuo ''puhelinmarkkinointi'' on rikollista - pahimmillaan kotirauhan - häirintää, joka on kiellettävä lailla. Lue lisää...
ei ole työtä

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

20.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image