Talous

Suomalaisia kananmunia saa pian viedä Japaniin - myös suo­ma­lais­si­ko­jen sperma kiinnostaa

Talous 7.3.2018 10:47 | Päivitetty 7.3.2018 11:02
STT

Suomalaisia kananmunia ja munavalmisteita saa kohta viedä Japanin markkinoille, kertoo maa- ja metsätalousministeriö. Vientiluvasta sovittiin ministeriön ja Eviran vientineuvottelumatkalla Tokioon tällä viikolla.

- Elintarvikeviennin lisäksi Japanin markkinat ovat avautumassa myös eläinjalostusainekselle, sian sperma etunenässä, kertoo kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio tiedotteessa. Kysyntää lisää Suomen hyvä eläintautitilanne.

Hallituksen tavoitteena on vauhdittaa elintarvikevientiä EU:n ulkopuolisille markkinoille, joiden avaaminen edellyttää viranomaisten välisiä neuvotteluja. Suomalaisia munatuotteita on aiemmin viety Aasiassa vain Hongkongiin.

Tokiossa edistettiin myös naudanlihan vientihanketta, jossa seuraavana on vuorossa Japanin viranomaisten tarkastusmatka Suomeen.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Louhimiehen

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Louhimiehen

Kylläpä nimimerkki Sopotti on ilkeä ja tunteeton ihminen. Paljon pahempi, kuin olen vuosien varrella ajatellut. Empatia... Lue lisää...
Nuorten naisten äiti

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.3.

Naapurit

22.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image