Talous

Stora Ensolta kova tulos ja avokätinen osinkoesitys

Talous 9.2.2018 9:42 | Päivitetty 9.2.2018 9:59
STT

Metsäyhtiö Stora Enso kasvatti viime vuoden viimeisellä neljänneksellä liikevaihtoaan ja tulostaan. Liikevaihto kasvoi kolme prosenttia 2,51 miljardiin euroon toissa vuoden loka-joulukuusta.

Yhtiö on parantanut liikevaihtoaan jo neljä vuosineljännestä peräkkäin.

Operatiivinen liiketulos koheni yli 46 prosenttia 280 miljoonaan euroon. Tuloksen kohenemista edesauttoivat hintakehitys ja korkeammat volyymit.

Koko viime vuoden luvuissa oli selvää petrausta. Liikevaihto kasvoi 2,5 prosenttia toissa vuodesta ja operatiivinen liiketulos 13,6 prosenttia.

- Saatuamme strategiset investointimme päätökseen taseemme ja rahavirtamme vahvistuvat. Se mahdollistaa osakkeenomistajiemme palkitsemisen, sanoo toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström.

Hallitus ehdottaa, että osinkoa maksetaan 0,41 euroa osakkeelta.

MAINOS

Kommentoi

minkä verran tulosta parantaa se, että puun reaalinen kantohinta on pudonnut neljäsosaan kahdeksankymmenluvun alkuun verrattuna. Ensiharvennukset tehdään nykyisin pääosin valtion tuella ja metsänomistaja pistää lisäksi omia rahojaan pinon päälle firman koneketjun kustannukset maksaakseen. Päätehakkuussa metsänomistaja ei juuri muuta saa kuin sadan vuoden puiden kasvuajalla kertyneet omistajanvaihdoksiin liittyneet moninkertaiset varainsiirto ja perintöverot sekä uudistamiskulut.Hyvällä tuurilla metsän vakuuttamisesta aiheutuneet kulut saa katettua. Paras tuotto varmasti tulisi marjanpoiminnasta, mutta oikeus siihen on annettu marjaorjafirmoille. Poliisi tulee paikalle, jos yritätä omistella marjoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

244 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Kylläpä sattui orpoon Rinteen maininta peruskoulun vastustamisesta kuuskymmentä luvulla. Ansio Suomen nousulle ja vakiin... Lue lisää...
elli persley

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image