Talous

Mainos

Sitra listasi kier­to­ta­lou­den kiin­nos­ta­vim­mat yritykset – mukana useita pohjois-poh­jan­maa­lai­sia yrityksiä

Paristojen jatkojalostaminen on nivalalaisen Tracegrow-yrityksen toiminta-ajatus. KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 28.12.2017 12:05
Kaleva

Sitra on julkaissut uuden listan kiertotaloutta edistävistä yrityksistä. Kestävää kehitystä edustavien yritysten joukossa on myös useita pohjois-pohjanmaalaisia yrityksiä.

Listan tarkoitus on esitellä liiketoimintaesimerkkejä, joilla kannustetaan suomalaisia yrityksiä siirtymään kestävämpään ja tehokkaampaan toimintaan. Kiertotalouden ajatuksena on kehittää toimintatapoja, joilla materiaalit ja niihin sitoutunut arvo pysyvät yhteiskunnassa mahdollisimman pitkään sekä vähentää syntyvää hukkaa ja jätettä mahdollisimman paljon.

Sitran mukaan kiertotalouden yleistyessä listalle pääsyn kriteerit tiukkenevat. Nyt listalla on 97 yritystä, kun lokakuussa 2016 julkaistulla ensimmäisellä listalla yrityksiä oli 19.

Oulusta listalle ovat päässeet yrityskäytössä olleita, käytettyjä leasing-tietokoneita kuluttajille ja yrityksille myyvä Taitonetti, verkkokirpputori Vähänkäytetty.fi sekä orgaanisia lietteitä kierrätyslannoitteiksi jalostavat SFTec ja Rakeistus.

Listalla on myös oulaistelainen Suomen Savupiipputeollisuus, joka valmistaa savupiippuharkkoja pääposin lähialueella syntyvistä teollisuuden sivuvirroista. Nivalalainen Tracegrow, joka prosessoi kehittämällään teknologialla käytetyistä alkaliparistoista hivenainetta maatalouden käyttöön, on myös päässyt listattujen yritysten joukkoon.

Lisäksi Sitra on ottanut listalleen kajaanilaisen Valtavalon, joka myy led-valaisinratkaisuja palveluna kuukausimaksua vastaan.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hienoa, että viestiä on saatu etelään myös täällä pohjoisessa tehtävästä työstä kiertotalouden eteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjois-Pohjanmaalla asuu pohjoispohjalaisia tai pohjoispohjanmaalaisia. Samoin kuin Pohjois-Suomessa asuu pohjoissuomalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsikossa ja artikkelissa olevan sanan "pohjois-poh­jan­maa­lai­sia" sopisi muuttaa muotoon "pohjoispohjalaisia". Vanhastaan Pohjanmaan asukkaita tai siellä olevia asioita on kutsuttu ytimekkäästi pohjalaisiksi. Jostain syystä parin viime vuoden aikana on yhä useammin nähnyt kirjoitettavan pohjanmaalaisista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin. Ja näyttää myös siltä, että sekä Pohjanmaa että pohjalaisuus on omittu Etelä-Pohjanmaalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen kestävä tavara kierrätettiin isältä pojalle, nykyisin tavara ei kestä kuin kahestatoista puoleenpäivään ja romuna kiertoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä siihen aikaan Suomessa ollu kirvestä monimutkaisempaa teknologiaa olemassakaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, sekä Koillismaalla ja Itä-Lapissa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

338 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paavo Väyrysen tavoite

Sipilä ei ottanut paavoa hallitukseen ja saa nyt nuolla asiaa, otti uunituoreen rikkaan naisen ministeroikseen ja sai ... Lue lisää...
taakseen jätetty löy...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image