Talous

Simoon nousi 27 uutta tuu­li­voi­ma­laa, tuulipuiston uusi laajennus suunnitteilla

Talous 22.8.2017 13:38
Kaleva

Simossa on otettu käyttöön 27 uutta tuulivoimalaa. Niistä 13 sijaitsee Leipiön tuulipuistossa ja kolme Onkalonperällä. Halmekankaalle on rakennettu uusi 11 tuulivoimalan puisto. Voimalat on rakentanut suomalainen TuuliWatti Oy.

Uusien voimaloiden myötä Simossa on kaikkiaan 37 tuulivoimalaa. Niiden vuosituotanto on yhteenä 425 gigawattituntia. Se on noin kaksi kertaa sen verran, kun Simon, Kemin ja Keminmaan alueen yhteenlaskettu sähkönkulutus.

TuuliWatti on varautunut rakentamaan myös uusia tuulivoimaloita. Esimerkiksi Simon Leipiön tuulipuistoa aiotaan laajentaa vielä 28 voimalalla.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (55)

Monet Simon tuulivoimaloista on sijoitettu kuntapäättäjien maille. Voimaloiden tuomat vuokratulot ovat olleet valtuutetuille niin suuri houkutin, että kuntalaisten ja mökkiläisten etujen ajaminen unohtuu rahan edessä. Oma tai sukulaisten etu ajaa luontoarvojen tai maiseman edelle. Häpeällistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskimäärin vuokratulot ovat n. 15 000€/tuulivoimala. Tieto on kyllä monen vuoden takaa eikä siinä huomioida sitä, että esim. Simon seutu kuuluu parhaiten tuottaviin tuulivoimala-alueisiin Suomessa. Meri ,voimalinjat ja päätieverkko vieressä sekä hyvät perustusolosuhteet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tukiaisia tarvitaan taas paljon, että tuulta saadaan ja ne vielä tuodaan ulkomailta siis voimalat. Kauppateseen kannalta hyvin huono ratkaisu. Vienti pitäisi vetää, mutta nyt tuoni vetää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo gigawattituntimäärä toteutuu, jos koko vuoden yhtäjaksoisesti tuulisi juuri sopivasti. sähköä ei voi varastoida, joten kulutettu sähkö on samalla hetkellä tuotettu.

Kävisikö niin, että jokainen sähköliittymän asiakas ostaisi juuri sitä sähköä, mitä haluaa. Muuta ei saisi.
Valitsen silloin järkevänä ydin- tai vesisähkön.
Tuulisähkön valisijat saavat sitten ihmetellä asioita pakkasyön pimeydessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä saa Suomen kansa maksaa tuostakin sähköstä tuotanto- ja investointitukia, jotta jotkut "sijoittajat" saisivat varmaa tuottoa.
Energiantuotannon taloudelliset realiteetit on unohdettu hölmölässä nimeltä Suomi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suru murtaa kun luontoa säästetään tuulivoimalla? Olisitko mieluummin ilman sähköä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutoksen edetessä myrskyt lisääntyvät aiheuttaen nykyisenkaltaisten tuulivoimaloiden rikkoontumisia, elinkaari jää lyhyeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan kukaan valittaja vaivautunut miettimään sitä tosiasiaa, että Olkiluodon ja Pyhäjoen lopullisella hinnalla olisi rakennettu merialueelle moninkertainen määrä mekavatteja ja ne jo jauhaisivat niitä. Toki pisneslopparit voivat olla erimieltä ja monet ydinvoiman rakentajat huolissaan toimeentulostaan. Raaka-ainetta riittäisi, eikä pahemmin säteilis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuulivoimatuet syövät rutkasti verorahoja toisin kuin ydinvoima, joka niitä tuo.

Yhden ydinvoimalan tuottaman energian määrään pitäisi rakentaa koko Pohjanlahden rannikko Turusta Tornioon täyteen tuulivoimaloita. Suomi olisi sen jälkeen konkurssissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisaalta ydinvoimaloille ei makseta tukea, joten jos Pyhäjoen ydinvoimala saisi saman tuen kuin tuulivoimala niin se olisi 350 miljoonaa euroa vuodessa ja Olkiluoto 3:sen tapauksessa tuki olisi 650 miljoonaa euroa vuodessa eli yhteensä tulevilta ydinvoimaloilta jää saamatta tukea 1 miljardi euroa vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuulivoima tarvii aina säätövoimaa, mistä sitä saadaan ja kuka maksaa? Tuettua tuulivoimaa ei Suomessa saa rakentaa yhtään enempää. Ydinvoimaa lisää Loviisaan, Pyhäjoen projekti järjetön.

Katsokaapa Fingridin sivuilta sähkön hintaa nyt kun koko Pohjolassa ei juurikaan tuule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pilalla. Ihan pilalla. Maisema siis.

Ja tulee muuten kalliiksi meille veronmaksajille! Tukea maksetaan 50e/MWh, eli pikaisen laskuopin mukaan Simon tuulivoimaloille maksetaan yli 21 miljoonaa euroa tukea vuosittain jos tuo 425 GWh tuotanto toteutuu. Toivottavasti ei tuule. Ja nää rahat valuu sitten suoraan sijoittajien taskuihin, paikallista elinkeinoelämää ei hyödytä mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin tahansa ottaisin ydinvoimalan naapuritontilleni. Tuulivoimalaraiskiota en ikinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos se sinne päätettäs rakentaa, niin sinä varmaan et olis sen valmistumista näkemässä. Vähän hittaampia koota sijoilleen, kuin tuulimyllyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

425 gigawattituntia? Teoreettista vai todellista? Eiköhän kyseessä ole myllyjen laskettu maksimiteho. Mistäs se tuuli saadaan? Kotimaisuusastekin myllyissä on nolla, näkyi tänään Vestaksen osia maantiellä. Betonia kyllä tulee Suomesta, mutta sekään ei nosta kotimaisuusasteeta kummoiseksi. Suosittelen kaikille luettavaksi Kalle Isokallion humoristisen kirjan Tuulesta temmattu miljoona!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Se on noin kaksi kertaa sen verran, kun Simon, Kemin ja Keminmaan alueen yhteenlaskettu sähkönkulutus."
Ei välttämättä vale, mutta silkkaa palturia kuitenkin. Toimittaja teki halla-ahot, ja meni maksajan ansaan. Jussin maksaja on ..... ja toimittajan .......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrakin asiaa jospa ihmiset pikku hiljaa rupiaa tajuaa mitä hölmöläisten hommaa koko tuulimylly touhu on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu onkin edelläkävijä, rahat on kiinni Pyhäjoen ydinvoimalassa. Vihreäsaaressa on yksi mylly, mutta siitä katsotaan vain tuulen suunta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (55)

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

272 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Kun päähenkilömme hallituskausi päättyy voimme tehdä yhteenvedon henkilömme ammattitaidosta, ja se ei ole raponen, on se... Lue lisää...
oppositio odottaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image