Talous

Siikalatvan kunta aloittaa yt-neuvottelut, enintään 25 irtisanotaan tai lomautetaan

Talous 30.8.2017 10:27 | Päivitetty 30.8.2017 10:59
Anna Leinonen

Siikalatvan kunta aloittaa koko henkilöstöään koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Kunnanhallitus päätti neuvottelujen aloittamisesta maanantaina.

Yt-neuvottelujen taustalla ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Kunnan tavoitteena on saada aikaan 800 000 euron vuotuiset säästöt.

Kunnanjohtaja Pauli Piilma sanoo, että kunnan tuotto pienenee ensi vuonna 1,2 miljoonaa euroa. Siihen vaikuttaa muun muassa valtiontukien pieneneminen.

Piilma toteaa myös, että kunnan talous on ollut viime vuodet tiukoilla. Muut kuin henkilöstökuluja koskevat kuluerät on jo käyty läpi.

– Sote on ulkoistettu, ja taloushallinto on ulkoistettu. Lisäksi on kilpailutettu hankinnat kuten sähköenergia ja ruokapalvelut, Piilma sanoo.

Kunnanhallituksen päätöksen mukaan yt-neuvottelut voivat johtaa enintään 25 työntekijän irtisanomiseen tai lomauttamiseen. Lisäksi 25 työntekijän työsuhteet voidaan muuttaa osa-aikaisiksi. Määrät täsmentyvät kuuden viikon neuvottelujen aikana, ja ne voivat jäädä tätä pienemmiksi. Siikalatvan kunta työllisti viime vuoden vaihteessa noin 280 henkilöä.

Yt-neuvottelut pyritään aloittamaan 13. syyskuuta. Kirjallinen neuvotteluesitys ja toimintasuunnitelma annetaan henkilöstölle todennäköisesti 8. syyskuuta. Mahdollisia henkilöstövähennyksiä koskevat päätökset tehdään neuvottelujen jälkeen marras-joulukuussa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Nämähän neuvottelut ois pitäny aloittaa jo vuosia sitten.Isopalkkaisia insinöörejä liikaa. Siivoustyöt on jo vedetty tiukalle ja tästäkin kärsii allergiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että osataan päätöksiä tehdä.Suomessa on ainakin 200 kuntaa liikaa.Esim Lumijoki varsinainen valtiontukien nokkija ,olematon taajama ,mutta ei sitten millään liity suurempaan Liminkaan.Kehuu itseään vaikka 90% työpaikoista joista se vähäinen vero kertyy tulee Oulun suojatyöpaikoista ja Kela avustuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan oikein. Pois vain kaikki "suojatyöpaikat" jotka kuntien liitoksen aikaan luotiin. Myöskään ei tarvita omaa " kunnantoimistoa" joka kylä pahasessa. Pieni, köyhä kunta tulee kyllä toimeen vähemmilläkin papereiden kääntäjillä ja yhdellä virastotalolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on seurausta päättämättömyydestä .Veroäyrinkin lasku oli silmänlumetta.Vanhat jäärät valtuustosta pihalle ja uutta verta tilalle.Asiat pitää laittaa kuntoon.Ei muuta kun isoluuta lakasemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän se iso luuta lakaisee. Työt ulkoistetaan kunnan ulkopuolisille toimijoille ja potkitaan työntekijät ulos. Siellä on nyt uusi, yrittäjävetoinen valtuusto ja hallitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttäisi, että nyt johdetaan kuntia ja valtiota kuin pörssiyhtiötä. Vähät välitetään palveluiden riittävyydestä ja laadusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunta-alalla tullaan näkemään viimeistää ensi vuoden puolella mittavia irtisanomisia. Ainakin pienemmissä kunnissa kuntaorganisaatio on niin paljon sisäänpäin lämmennyttä, että kunnan työntekijöistä monet pelkäävät käyttöön otettavan irtisanomisissa suosikki-järjestelmään perustuvan käytännön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yt-neuvottelut tietävät aina työntekijöille huononnuksia ja irtisanomisia. Ikäviä neuvotteluita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että usean entisen kunnan virkamiesten määrä supistetaan yhden kunnan tarpeisiin sopivaksi. Eihän kuntaliitoksesta olisi muuten juuri mitään hyötyä. Toivottavasti muistetaan kuitenkin entisten kuntien tasapuolinen kohtelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän olisi aika aloittaa samantien kuntaliitosneuvottelut naapurikuntien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, Siikalatvahan on jo useamman kunnan yhteenliitymä. Toimintansa se aloitti vuoden 2009 alussa, kun Kestilän, Piippolan, Pulkkilan ja Rantsilan kunnat liittyivät yhdeksi kunnaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

lisää vaan terroristeja pakolaisina Suomeen juhlimaan ja murhaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistakaapa tämä sitten, kun lapsenne päivähoitoa tai koulua kurjistetaan, vanhuksenne makaavat p..kavaipoissa, tarvitsette sairaanhoitoa, ambulanssi tai paloauto tai poliisi viipyy, teitänne ei aurata tai ette saa muitakaan julkisia palveluja...säästöä tulee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa kuitenkin aika vähän Siikalatvan kunnan työtekijät ajaa Ambulanssi,aurata teitä saati sitten olla Poliisina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastaavaa ilmoitusta odotan Oulussa tapahtuvaksi kuntaliitosten vuoksi, tämän vuoden lopussa tulee täyteen 5 vuoden irtisanomissuoja.
Neuvottelut olisi pitänyt aloittaa Oulun osalta jo tänä vuonna mutta kuulemma kaupungintalolla on päätetty siirtää sitä ensi vuoden puolelle, miksi? En ole nähnyt lehtien palstoilla juttua tästä asiasta, että mikä on syy ettei hommaa hoidettu nyt vaan pidetään kymmeniä kuntaliitoksen työntekijöitä turhaan palkkalistoilla. Mikäpä se on palkkaa nostaessa vaikka niitä töitä ei osalle ollut edes silloin liitosvaiheessa, mukavat 5 vuotta osalle henkilöstöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

272 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Kun päähenkilömme hallituskausi päättyy voimme tehdä yhteenvedon henkilömme ammattitaidosta, ja se ei ole raponen, on se... Lue lisää...
oppositio odottaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image