Talous

Sak­sa­lais­sel­vi­tys: Brexit tuo Frankfurtiin 10 000 pankkialan työpaikkaa

Frankfurtin on arvioitu olevan eniten Britannian EU-erosta hyötyvä kaupunki unionin alueella. KUVA: ARMANDO BABANI / EPA
Talous 25.8.2017 11:44 | Päivitetty 25.8.2017 12:06
STT

Britannian eroaminen EU:sta tuo Frankfurtiin jopa 10 000 pankkialan työpaikkaa, kun pankit siirtävät toimintojaan Lontoosta EU-alueelle, arvioidaan Saksassa tehdyssä selvityksessä.

Kaikkiaan Britannian EU-eron arvioidaan tuovan Frankfurtiin ja sen lähialueille jopa yli 100 000 uutta työpaikkaa, kun kaupunkiin muuttavat pankkiirit tarvitsevat erilaisia asumiseen, liikenteeseen, terveydenhuoltoon, koulutukseen ja kauppaan liittyviä palveluita.

Pankkikaupunkina tunnetussa Frankfurtissa pitää majaansa muun muassa Euroopan keskuspankki. Frankfurtin on arvioitu olevan eniten Britannian EU-erosta hyötyvä kaupunki unionin alueella.

Monet kansainväliset suurpankit kuten esimerkiksi Goldman Sachs ovat jo päättäneet siirtää Lontoon-toimintojaan Frankfurtiin. Myös japanilaispankit Nomura, Daiwa ja Sumitomo ovat valinneet siirtymiskohteekseen Frankfurtin.

Myös Euroopan pankkivalvojan EBA:n arvioidaan siirtyvän Lontoosta Frankfurtiin Brexitin myötä.

Perjantaina julkistetun selvityksen teki saksalainen WHU Otto Beisheim School of Management.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Se on kuitenkin pieni hinta Britannnialle siitä, että pääsee eroon EU-hulluudesta. Itse asiassa mikään ei ole siihen liian kallis hinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo on sellasia työpaikkoja joita Britit eivät jää kaipaamaan, päinvastoin tervemenoa. Yksi suuri syy Brexitiin oli juuri finanssisektorin piloille hilatut asuntojen hinnat. Tästä ei Britit tykänneet, siksi EU ero. Nyt kun Briteillä ei tarvitse maksaa 10 miljardin EU maksua vuodessa, se tulee tuottamaan kymmeniä tuhansia työpaikkoja Brittteihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Britit eivät koskaan ole maksaneet täyttä jäsenmaksua. Tuon maksamansa summan ovat saaneet takaisin tukina yms, ja jopa enemmänkin. Isopalkkaiset pankkiirit tuovat myös melkoisesti verotuloja. Samoin isopalkkaiset EU-virat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

215 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei demareita kiinnosta miten Suomen käy. Näkeehän sen Rinteen katteettomissa lupauksissa. Valta se on mikä kiinnostaa. ... Lue lisää...
Sossunsetä

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image