Talous

Ruotsin posti pulassa – joutuu palauttamaan 400 000 Kiina-pakettia

Talous 15.4.2018 21:40 | Päivitetty 15.4.2018 21:45
STT

Ruotsin postiyhtiö Postnord on pulassa satojentuhansien Kiinasta ja muualta EU:n ulkopuolelta tilattujen postimyyntiostosten kanssa. Yhtiö joutuu palauttamaan noin 400 000 lähetystä, koska vastaanottajat eivät suostu maksamaan niille määrättyä 75 kruunun (noin 7 euron) käsittelymaksua, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Käsittelymaksua alettiin periä maaliskuussa, koska Kiinasta ja muualta tilattujen verkko-ostosten määrä räjähti käsiin. Harva kuitenkaan pulitti ostoksistaan arvonlisäveroa.

Valtiovarainministeri Magdalena Andersson ei tätä suvainnut ja vaati toimia, jotta puuttuvat maksut saadaan kerättyä. Postnord otti pikavauhtia käyttöön käsittelymaksun, minkä jälkeen asiakkaat protestoivat jättämällä tavarat noutamatta. Kiina-pakettien määrä on sittemmin laskenut tuntuvasti.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (165)

Posti tekee varmaan sen 100 miljoonaa tappiota Kiinan paketeista, kun laskuperuste on saamatta jääneet tulot. Eli jos posti tuplaisi omat hinnat tappiota tulisi 200 miljoonaa jne.

Minä ainakin tilaan kaikki synttärikortit Kiinasta suoraan sankarille. Hinta reilusti alle Suomen postimaksun ja toimitusnopeus ja -varmuus samaa luokkaa kuin kuin tuolla ruohonleikkutifirmalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurattaa, kun kaikki haukkuvat USA:n Trumpia tuontitullien nostamisesta. Esim. USA-autojen tuonti EU:hun joutuu automaattisesti 12% tullattavaksi. Samaan aikaan eurooppalainen auto....yleensä Mersu, Bemari, Audi...pääsee USA:han vain 4% tuontitulleilla.
Tullausten hinnat ovat nähtävissä WTO:n sivuilla. Monessakaan asiassa, EU ei ole ollut reilu kauppakumppani USA:lle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Posti voisi uutena business-ideana ruveta kouluttamaan kiinalaisia perimään ylihintoja ja tekemään Suomen Postin hyväksymiä paketteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännää, että Kiinan posti pystyy käsittelemään jopa sadat miljoonat paketit jotka maasta lähtevät. Taitaa sivistynyt Eurooppa ollakin takapajulaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi ostaa Suomesta ja työllistää suomalaisia, hinnatkin sitten laskee täällä.
Käsittelymaksu on ensimmäinen oikea askel, eihän niitä tarvitse ilmaisesti palvella edes Kiinalaisia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä posti inisee? Riittääpähän duunia heillä, niin ei tartte ruohoa leikata tms.
Postiljoonilla ei hommat lopu. Työllistävä vaikutus. Ahneuksissaan haluavat siivun itselleen vetää välistä.
On tullut tilattua moninaisia vehkeitä ja tilbehööriä tarpeeseen, ja todella halvalla. Suomi hinnoilla olisi jäänyt ostamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama tavara muuttuukin valittajien mielestä hyväksytyksi kun kiertää suomalaisen kaupan marmoririskin kautta ja hintaan tulee 300% lisää.

Palvelusta olen valmis suomalaiselle maksaan mutta en turhasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ruotsi rikkoo kansainvälisiä sopimuksia toiminnallaan, postisopimus kiinan kanssa on voimassa ja ulista voi sitten kun on uusien neuvotteluiden aika. Sama höpötyshän koskee suomea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se rikkoo? Kai niistä verot saa periä. Postisopimuksen kanssahan tällä ei ole muuta tekemistä kuin että lähetys palautetaan lähettäjällä kun vastaanottajaa ei tavoiteta. (ja maksaako lähettäjä sitten lisälaskun Kiinan päässä vai jättääkö ottamatta vastaan ja lähetys palautetaan taas Ruotsiin).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenen nämä kuljetusmaksut sitten pitäisi mielestäsi maksaa? Veronmaksajien vai toisten asiakkaiden? Ilmaisia lounaita ei ole. Se maksaa, joka tilaa. Tai sitten hakekoon jokainen pakettinsa Helsingin satamasta kontista laiturilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ALVin kierto ainakin ennen mahdollista ahvenamaan kautta suomessakin.Kyllä nyky tavarat kiinasta ovat samaa kuin muistakin maista,jos maksaa enemmän laatu paranee oli maa mikä tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kiinalainen tavara on kuranttia, niin kyllä kauppa tyssää. Näin ei näytä käyvän, lienee laatutavaraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (165)

Uutisvirta

35
Kaivattu maamerkki vai pompöösi pimentäjä? – Oulun torinrannan tornihotelli kirvoitti lukijoilta keskusteluryöpyn
15
Kai Suikkanen teki käsittämättömän tempun: jumbojoukkue juhlii nyt mestaruutta
6
Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
6
SDP:ltä välikysymys nuorten työehtojen heikentämisestä
5
Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen yli 87 miljoonaa tierahoja, Iin ohituskaistojen rakentaminen alkaa – katso lista kohteista
5
Syövätkö suomalaiset turhaan ravintolisiä? Professori:"Jos perusterve ihminen syö normaalia ruokaa, hän ei tarvitse lisäravinteita"
5
Poliisia paenneet törmäsivät tyhjään poliisiautoon Oulunsalossa – asuntomurrosta epäillyt pakenijat ajoivat jopa 180 km/h

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Harmittaa ja ketuttaa kun meitä eläkeläisiä syyllistetään!

Kyllä meillä ikätoverit on nyt aika vähän nöyrtyä ja osoittaa kunnioitusta nyt työssäkäyviä kohtaan. He kuitenkin loppus... Lue lisää...
Vanha patu

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.4.

Naapurit

21.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image