Talous

Ruot­sa­lais­yri­tys osti oululaisen puo­lus­tus­rat­kai­sui­hin erikoistuneen Conlog Oy:n

Pressulla peitetyn testivaunun päällä istumassa Conlog Oy:n toimitusjohtaja Jouko Koski (vas.) ja projektipäällikkö Petri Kaarre. Lattialla projektiassistentti Susanna Koski. KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 23.2.2018 15:46
Kaleva

Ruotsalainen puolustus- ja turvallisuusmarkkinoiden järjestelmätoimittaja System Engineering Solutions 37 on ostanut oululaisen Conlog Oy:n.

Conlog on erikoistunut puolustus- ja turvallisuusalan ratkaisuihin. Yhtiö toimittaa mobiileja järjestelmäalustoja ja erikoiskontteja sekä modifioi erikoisajoneuvoja. Vuonna 2015 kerrottiin, että Conlog modernisoi Puolustusvoimien käytössä olevat noin sata BMP-2 -rynnäkköpanssarivaunua.

Conlogista tulee yrityskaupan myötä SES 37:n tytäryhtiö. Yrityksen nimi, toimipisteet ja työntekijät säilyvät ennallaan. Vuonna 1990 perustetun Conlogin liikevaihto oli vuonna 2017 noin 21,5 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää noin sata henkilöä.

Conlogin tehtaat sijaitsevat Ylikiimingissä ja Seinäjoella.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tulipahan taas joku miljonääri Oulun seudulle. Harmi vain, että firman tuotot valuvat jatkossa ulkomaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rautaruukin konepaja kalusto menee Ruotsiin kuten meni itse Rautaruukkikin, eikö näitä isänmaan pettureita saada ojennukseen minun kunnioitustani ei nauti eikä varmaan monen muunkaan moinen puhallus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielähän nuo näkyvät olevan Suomessa. Ruotsiin siirtämistä ei ainakaan vielä ole aloitettu.

Sen sijaan rahaa on jo siirtynyt Suomeen! :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietotaitoa ei ole, koska sen ovat alihankkijat toimittaneet ja ne eivät kuulu kauppaan. Rautaruukki aikoinaan heikkona hetkenään tyhmyyttään lahjoitti sille joka viitsi ottaa eli konttitehtaan kalliit työkalut. No saatiinpa yksi mijoonaherra lisää, muiile ei juuri mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tykkään jos eivät ryöstä vaan tietotaitoa - vaan panostavat tulevaisuuteen ja kehitykseen seudullamme jatkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

251 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ihan kiva hissipuhe Juha S, mutta mietitäänpä vielä kertaalleen kenen kannattaa JS:ää äänestää. Ehdottomasti uskonvelji... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image