Talous

Ruot­sa­lais­leh­ti pitää Nordean muuttoa Helsinkiin selvänä

Talous 8.3.2018 17:26 | Päivitetty 8.3.2018 20:36
STT

Ruotsalaislehti Svenska Dagbladet arvioi, että selvä enemmistö finanssikonserni Nordean osakkeenomistajista olisi äänestämässä sen puolesta, että Nordean pääkonttori siirretään Helsinkiin. Nordean muutosta on tarkoitus päättää yhtiökokouksessa Tukholmassa ensi viikon torstaina.

Torstaina julkaistun artikkelin perusteella Svenska Dagbladetin arvio muutosta perustuu muun muassa nimettömiin lähteisiin sekä haastatteluihin.

Myös Ruotsin radio kallistui torstaina omassa arviossaan siihen, että Nordean muutto olisi entistä todennäköisempää.

Sekä Svenska Dagbladet että Ruotsin radio viittaavat artikkeleissaan osakkeenomistajia neuvovaan yritykseen ISS:ään (Institutional Shareholders Services), jonka kerrotaan suosittelevan suurille osakkeenomistajille, että nämä hyväksyisivät muuton Helsinkiin. Ruotsin radio kuvailee ISS:ää vaikutusvaltaiseksi.

Kaikki Nordean osakkeenomistajat eivät ole kertoneet, miten ne aikovat äänestää muuttosuunnitelmista ensi viikolla.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Noin hyvä uutinen Suomen taloudelle on ollut jo tunnin uutisvirrassa ilman ainuttakaan pystypeukkua. Työpaikat ja verotulot tulevat Suomeen, mutta riskit jäävät pankkiunionille. Ruotsin vihervassuhallitus haukkasi sitä ihtiään. Suomessa kollegat yrittävät nyt kampittaa sote-säästöt. Vasemmiston jäljiltä jää vain niitä savuavia raunioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työpaikkojen määrä lisääntyy tämän vuoksi Suomessa muutamalla kymmenellä. Verot pankki maksaa eri maihin sen mukaan, miten sillä on toimintaa näissä maissa. Tässä ei siten tapahdu muutosta. Nordean kaikki tallettajat ovat jatkossa Suomen talletussuojan piirissä. Suomen riskit siten kasvavat valtavasti. Tähän olisi reagoitava nostamalla ainakin Nordean, ehkä myös muiden Suomessa toimivien kaikkien pankkien vakavaraisuusvaatimuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa ei mikään pitänyt paikkaansa. Nordean osingoista suomalaiset osakkeenomistajat maksavat lähdeveroa Ruotsiin 15 %, mikä loppuu Suomeen muuton ansiosta. Sadoista mijoonista on kyse. Joka vuosi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

52
Kekkonen poisti hakaristin Valkoisen Ruusun suurrististä, muuallakin swastika on yhä tabu – Tutkija nostaisi muinaisen symbolin arvoonsa
46
Kysyimme, mihin aikaan nurmikkoa on soveliasta leikata? – "Asiasta ei ole olemassa mitään varsinaista lakia"
25
Politico: Trumpin nollatoleranssipolitiikka rajalla on käytännössä kuollut ja kuopattu
21
Saksan maaliin johtaneen vapaapotkun aiheuttanut ruotsalaispelaaja lytättiin sosiaalisessa mediassa: "Saavat jatkaa vihaamista"
17
Kaupasta vietiin olutta puukolla uhaten ja nyrkit heiluivat Oulussa juhannusaattona, myös rattijuopot työllistivät poliisia
17
Valkoisen talon tiedottajaa ei palveltu ravintolassa Yhdysvaltojen Virginiassa – syynä Trumpin politiikan puolustaminen
15
Henkilöauton kuljettaja loukkaantui lievästi ulosajossa Kempeleessä – puhalsi 1,8 promillen lukemat

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

OIkeiden maksumiesten/-naisten tarina olkaa hyvät: "Verohallinnon ja Veronmaksajain keskusliiton tilastojen mukaan hyvä... Lue lisää...
Kylmää faktaa köyhil...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image