Talous

Mainos

Ruot­sa­lais­leh­ti pitää Nordean muuttoa Helsinkiin selvänä

Talous 8.3.2018 17:26 | Päivitetty 8.3.2018 20:36
STT

Ruotsalaislehti Svenska Dagbladet arvioi, että selvä enemmistö finanssikonserni Nordean osakkeenomistajista olisi äänestämässä sen puolesta, että Nordean pääkonttori siirretään Helsinkiin. Nordean muutosta on tarkoitus päättää yhtiökokouksessa Tukholmassa ensi viikon torstaina.

Torstaina julkaistun artikkelin perusteella Svenska Dagbladetin arvio muutosta perustuu muun muassa nimettömiin lähteisiin sekä haastatteluihin.

Myös Ruotsin radio kallistui torstaina omassa arviossaan siihen, että Nordean muutto olisi entistä todennäköisempää.

Sekä Svenska Dagbladet että Ruotsin radio viittaavat artikkeleissaan osakkeenomistajia neuvovaan yritykseen ISS:ään (Institutional Shareholders Services), jonka kerrotaan suosittelevan suurille osakkeenomistajille, että nämä hyväksyisivät muuton Helsinkiin. Ruotsin radio kuvailee ISS:ää vaikutusvaltaiseksi.

Kaikki Nordean osakkeenomistajat eivät ole kertoneet, miten ne aikovat äänestää muuttosuunnitelmista ensi viikolla.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Noin hyvä uutinen Suomen taloudelle on ollut jo tunnin uutisvirrassa ilman ainuttakaan pystypeukkua. Työpaikat ja verotulot tulevat Suomeen, mutta riskit jäävät pankkiunionille. Ruotsin vihervassuhallitus haukkasi sitä ihtiään. Suomessa kollegat yrittävät nyt kampittaa sote-säästöt. Vasemmiston jäljiltä jää vain niitä savuavia raunioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työpaikkojen määrä lisääntyy tämän vuoksi Suomessa muutamalla kymmenellä. Verot pankki maksaa eri maihin sen mukaan, miten sillä on toimintaa näissä maissa. Tässä ei siten tapahdu muutosta. Nordean kaikki tallettajat ovat jatkossa Suomen talletussuojan piirissä. Suomen riskit siten kasvavat valtavasti. Tähän olisi reagoitava nostamalla ainakin Nordean, ehkä myös muiden Suomessa toimivien kaikkien pankkien vakavaraisuusvaatimuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa ei mikään pitänyt paikkaansa. Nordean osingoista suomalaiset osakkeenomistajat maksavat lähdeveroa Ruotsiin 15 %, mikä loppuu Suomeen muuton ansiosta. Sadoista mijoonista on kyse. Joka vuosi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kansanedustajien eläkkeet

Mistä sinä tuon 8% keksit? omasta päästäsi? ja tuo ei ollut pointtisi. Jos olisi ollut olisit kirjoittanut niin. Matemat... Lue lisää...
Voi y...

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image