Talous

Mainos

Rautaruukin taru Oulussa loppuu

Talo jää. Rautaruukista jää Ouluun muistoksi pääkonttorirakennus Kaukovainiolla, jonka yhtiö jätti noin seitsemän vuotta sitten.
Talous 20.10.2004 0:00
Pasi Klemettilä
Rautaruukin eli nykyiseltä markkinointinimeltään Ruukin toiminta Oulussa loppuu kokonaan tämän vuoden aikana. Yhtiöllä on ollut vielä toimistotiloja käytössään Oulun Technopoliksessa, mutta yhtiö myy tilat pois.

Teknologiatiellä on ollut tiloja noin 1 500 neliötä. Tiloista puolet on jo myyty pois ja loput on tarkoitus myydä tämän vuoden loppuun mennessä. Henkilöstö on siirtynyt ja siirtyy muille toimipaikoille, pääosin Raaheen.

"Henkilöitä on ollut vähän sieltä täältä - mitään yhtä tiettyä toimintoa Oulussa ei ole enää ollut. Osa Oulussa työskentelevistä on seurannut liiketoimintaympäristöä, osa on hoitanut hallinnollisia tehtäviä", kertoo Rautaruukin henkilöstön kehitysjohtaja Salla Sundström.

Sundströmin mukaan Oulun väkimäärä on pyörinyt viime kuukausina noin 15 henkilön nurkilla. Henkilöstömäärä on vaihdellut päivästä toiseen, sillä jotkut Raahessa työskentelevät mutta Oulussa asuvat ovat tehneet silloin tällöin etätyöpäiviä Teknologiatiellä.

Rautaruukin 11 000 neliön pääkonttori tehtiin 80-luvun alussa Ouluun. Yhtiön keskushallinto kuitenkin muutti Kaukovainiolla sijaitsevasta konttorista Helsinkiin syksystä 1997 lähtien. Siihen aikaan keskushallinnon ja muiden Rautaruukkiin liittyvien yhtiöiden henkilöstöä oli Kaukovainion rakennuksessa yhteensä yli 200.

Rautaruukki myi konttorirakennuksen vuonna 1999 Henki-Sammolle. Nykyään toimistotiloissa toimii eri yrityksiä.

Vuonna 2002 Rautaruukki Steelin Engineering-yksikön Oulun toimipisteen noin 50 työntekijää siirtyivät insinööritoimisto Etteplan Oyj:n palvelukseen.

Myös varsinaista tuotantoa Rautaruukki on Oulussa vuosien varrella kokeillut ja hylännyt. Rautaruukki aloitti vuoden 1980 keväällä merikuljetuskonttien valmistuksen Oulun Ruskossa. Odotuksista ja useista kehittämistoimista huolimatta konttitehdas osoittautui pettymykseksi; konttien valmistus ei kasvanut kannattavaksi liiketoiminnaksi.

Konttitehtaan taru naulattiin loppuun Rautaruukki Oy:n listautuessa vuoden 1989 syksyllä Helsingin pörssiin. Konttitehtaan Rautaruukki sulki kesällä 1990 sen toimittua melko tarkalleen 10 vuotta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Linnanmaan prisman parkkialue, sakot!

Homma on mennyt tuohon, koska viereisten talojen asukkaat/ heidän vieraansa ovat vallanneet Prisman parkkipaikan yötä-pä... Lue lisää...
Aivan oikea päätös

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

19.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image