Talous

Pu­he­lin­nu­me­rol­la toimivan mak­suso­vel­luk­sen Mobilepayn kautta siirtyy yhä enemmän rahaa - yli 100 miljoonaa euroa tänä vuonna

Talous 11.7.2018 17:28 | Päivitetty 11.7.2018 17:31
STT

Älypuhelimessa toimiva maksusovellus Mobilepay siirsi tämän vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana Suomessa yli 100 miljoonaa euroa. Siirtokertoja oli noin 3,6 miljoonaa kappaletta. Suomen Mobilepayn toimitusjohtaja Anniina Heinonen sanoo, että siirretty rahamäärä ja siirtokerrat olivat tammi-kesäkuussa saman verran kuin koko viime vuonna yhteensä.

- Kasvu on eksponentiaalista (kiihtyvää). Suomessa ollaan pari kolme vuotta muita Pohjoismaita jäljessä, mutta viimein kasvu on alkanut täälläkin.

Mobilepay-sovellus julkaistiin joulukuussa 2013 ja se on ollut alusta asti kaikkien pankkien asiakkaiden käytössä. Sovellus siirtää halutun summan rahaa käyttäjältä toiselle puhelinnumeron avulla. Se toimii yksinkertaistettuna tekstiviestin tavoin, viestinä vaan on tekstin sijaan rahasumma.

Rahaa voi siirtää toiselle käyttäjälle, mutta myös palveluntarjoajalle. Mobilepay toimii maksutapana 10 000 verkkokaupassa, noin 3 000 kivijalkaliikkeessä ja yhä useammassa sovelluksessa, Heinonen kertoo. Syksyllä se aiotaan tuoda maksutavaksi S-ryhmän kaupoissa, jolloin ruokaostokset ja bonuspisteet voi kuitata puhelimella.

Käyttäjiä on sovelluksella kaikkiaan 4,5 miljoonaa

Heinosen mukaan 85 prosenttia siirroista tapahtuu ihmiseltä ihmiselle ja 15 prosenttia on kauppoihin tehtäviä maksuja. Tyypillisin summa on palvelun käyttöönotosta lähtien ollut 26-27 euroa.

Käyttäjiä on sovelluksella kaikkiaan 4,5 miljoonaa, joista 3,9 miljoonaa on Tanskassa ja 600 000 on Suomessa. Sovelluksen käyttö jakaantuu Heinosen mukaan eri pankkien asiakkaiden kesken suurin piirtein samassa suhteessa kuin ovat pankkien markkinaosuudetkin. Sovelluksen kehittäneen Danske Bankin asiakkaat ovat hieman yliedustettuina, Heinonen sanoo.

Käyttöaktiivisuudessa on Heinosen mukaan paljon hajontaa: noin puolet on hyvin aktiivisia, toinen puolikas taas käyttää satunnaisesti.

- On ihmisiä, jotka ovat käyttäneet sovellusta kerran. Sitten on ihmisiä, jotka käyttävät lähes joka päivä.

Mobilepayssa on Heinosen mukaan ollut vain muutama väärinkäyttötapaus Suomessa. Ne liittyvät hänen mukaansa tilanteisiin, joissa käyttäjä on luovuttanut puhelimensa toiselle ihmiselle tai sovellukseen liitetty maksukortti on hävinnyt.

- Väärinkäytöksiä on äärimmäisen vähän, jos vertaa esimerkiksi korttimaksamiseen.

Mobilepayn lisäksi on olemassa Automatian Siirto-palvelu, joka toimii OP:n, Nordean ja S-Pankin asiakkaiden välillä. Sillä on Automatian nettisivujen mukaan yli 600 000 käyttäjää. STT ei keskiviikkona tavoittanut Automatiaa antamaan tarkempia lukuja tai tietoja Siirto-palvelusta.

MAINOS

Kommentoi

Tuota on tullut käytettyä jo monta vuotta ja on kyllä erittäin näppärä maksutapa. Erittäin hyvin toiminut aina ja käyttökertoja on kertynyt lähemmäs tuhat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

103
Omaiset ilmoittivat palvelukoti Fregatin kuumuudesta aluehallintoviranomaiselle – työntekijöiden mukaan ilmastointi temppuili jo keväällä
68
Sähköauto on jo nyt varteenotettava vaihtoehto – ykkösautoksikin Lukijalta
66
Tulevatko junat kulkemaan Suomessa 300 km/h? – "Maksiminopeus on tällä hetkellä 220 kilometriä tunnissa"
38
Poliisi pysäytti ajo-oikeudetta ajaneen huumekuskin Hailuodossa
15
Suuryhtiöt mullistivat majoitusmarkkinat – "Toimet markkinajohtajaa vastaan mahdollisia"
12
Sudet veivät farmarilta 22 lammasta Vihannin Alpuassa – sähköaita ei pidätellyt susia
9
Oulussa uinninvalvojille riittää hommia, mutta häiriökäyttäytymiseen ei juuri tarvitse puuttua – "Oululaiset osaavat pääsääntöisesti käyttäytyä hyvin"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Sadevaroitus: Maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa iltapäivällä rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Olet jälleen väärässä. Köyhyyden ei pidä näkyä sen vuoksi että köyhä olisi muille varoittava esimerkki. Sen pitäisi näky... Lue lisää...
Tähtitenava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image