Talous

Pörssien myllerrys näkyy myös Euroopassa: Helsingin pörssi avautui 3,6 prosentin laskussa

Kuva New Yorkin pörssistä, jossa Dow Jones -indeksi putosi reippaasti maanantaina kaupankäynnin päätteeksi. KUVA: JUSTIN LANE / EPA
Talous 6.2.2018 10:24 | Päivitetty 6.2.2018 11:46
Kaleva, STT

Helsingin pörssihermoilu on rauhoittumassa. Pörssi lähti rajuun 3,64 prosentin laskuun, mutta noin kello 11 OMXH-indeksi oli enää 2 prosenttia miinuksella. OMXH-indeksin pudotusta edelsi New Yorkin pörssien eilinen romahdus.

Pörssisyöksy on lieventynyt myös Euroopan keskeisissä pörsseissä. Frankfurtin pörssi on pudonnut runsaat 2 prosenttia ja Lontoon pörssi vajaat 2 prosenttia, kun aamulla oltiin noin 3,5 prosentin lukemissa.

Aasian pörssit ovat niin ikään sukeltaneet. Tokion pörssin Nikkei-indeksi painui tänään 4,73 prosenttia ja Hongkongin pörssin Hang Seng -indeksi 5,11 prosenttia.

New Yorkin pörssin Dow Jones -indeksi laski eilen 4,6 prosenttia ja Standard & Poor's 100 -indeksi 4,1 prosenttia. Nasdaq-teknologiapörssi päätyi 3,8 prosenttia miinukselle.

Maailmanlaajuista pörssikurssien notkahdusta on edeltänyt pitkä kurssinousu, jonka arvioidaan johtuneen talouden vahvistumisesta molemmin puolin Atlanttia.

OP:n pääekonomisti Reijo Heiskasen mukaan oli odotettavissa, että pitkän nousujakson jälkeen tulee kurssien heiluntaa.

–  Se kertoo siitä, minkälainen jakso tässä on ollut takana. Niin viime vuoden aikana kuin alkuvuodestakin oli poikkeuksellisen vahvaa nousua Yhdysvalloissa. Tällaisen jakson jälkeen jossakin vaiheessa tulee korjausliikettä ja heilunta lisääntyy, Heiskanen sanoi STT:lle.

–  Talous on siirtymässä hieman uuteen vaiheeseen, jossa kasvu on sen verran vahvaa, että se luo inflaatiopaineita. On ymmärrettävää, että markkinat joutuvat uudelleen punnitsemaan sitä tilannetta.

Heiskanen ei usko, että synkkä pörssipäivä antaa aihetta huoleen pidemmästä laskujaksosta. Yhdysvaltojen reaalitalous on varsin vahvalla pohjalla ja näkymät tälle vuodelle ovat edelleen hyvät. 

 
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Varakkaiden kantti kestää tällaisetkin uutiset, pikkusijoittajat myy hädissään vähätkin osakkeet, kohta ne on kaikki samoilla rikkailla. Pyramidi toimii niinkuin ennenkin, raha palaa aina rahan luokse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaivakaas jostain 1v ja 5v käppyrät.

Paljon haukutaan nykybisnestä siitä että tuijotetaan vain niitä kvartaaleita. Nyt sitten toimittajat ja maallikot katselee yhtä päivää ja vetää siitä shokkiotsikoita :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos korot nousee ja pörssiä pyöritetään nykyisin suoraan velkavivulla ja rahan painamisella, niin laskuahan siitä seuraa. Kun maailman talous nykyisin kuitenkin perustuu rahan painamiseen ja nollakorkoon, niin korjaavat operaatiot on helppo tehdä. Lisää rahaa kiertoon. Tämä on tilapäinen niiaus ja harvinainen tilaisuus kurssivoittoihin. Viikon päästä kurssit taas korkeammalla kuin koskaan ennen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi sana: kryptovaluutta. Toista tilaisuutta tämän jälkeen ei enää tule. Dollari, euro, osakkeet jne perustuvat kaikki pyramidihuijaukseen. Vai osaatko sanoa mihin ihmeeseen vaikkapas euro perustuu? Euro perustuu ainoastaan siihen, että eliitti kertoo meille joka päivä, että tuolla kuvitteellisella symbolilla on arvo ja sitten kun siihen riittävän voimakkaasti uskotaan, niin sille tulee arvo ja tiedättekö mitä eliitti sen jälkeen tekee? Ne roistot printtaa solkenaan lisää euroja että se sinun omista euro ei ole enää yhtä arvokas kuin eilen. Se oli vain ajan kysymys kun koko shown kulissit romahtaa ja se alkaa nyt.

Koko maailman talous korvataan suhteellisen lyhyen ajan sisällä kryptovaluutoilla jotka toimivat täydellisesti ilman keskuspankkeja sekä eliitin kontrollia. Kryptovaluutta liikkuu ihmiseltä toiselle ilman välikäsiä. Eliitti ei voi printata lisää kryptovaluuttaa kuten Bitcoinia.

Yksi Bitcoin maksaa nyt 5000 euroa ja tämä alennusmyynti ei enää montaa päivää jatku. Kohta tapahtuu sellainen ryntäys kryptovaluuttaan, että ei olla koskaan mitään vastaavaa nähty. Vielä siis ehtii mukaan jos todella haluaa tehdä varallisuuden koko loppuelämäkseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai, nyt on jo päässyt wincapita-miehet ehdonalaiseen kun alkaa uutta bisnestä pukkaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bitcoinit on sidottu sitten kultakantaan vai onko kenties niin että arvon takaa joukko luotettavia ananymous-nörttejä omalla henkilökohtaisella maineellaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielikuvat ja pilvilinnat liikkeessä. Kapitalismi on kupla. Sijoittaminen ja rikkaus ei ole työtä. Tavallisille työssä käyvälle tallaajalle köyhästä saati velallisesta puhumattakaan, valuutan arvon teennäinenheiluminen tietää aina elämisen kallistumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suursijoittajat kerää rahaa tällä tavalla! Näennäistaloutta, missä raha siirtyy suurpääoman omistajien taskuun tavallisen kansan selkänahasta kerättynä.
Piensijottajia rauhoitellaan, älä myy ja näin eivät osaa ottaa tuosta kurssiheilahtelusta voittoja samalla tapaa kuin suursijoittajat, jotka hoitavat roboteilla nuo osto- ja myyntitapahtumat! Piensijoittajat toimivat ikäänkuin pääomittajina pörssikaupassa.
Piensijoittajille neuvo, jos ette ennättäneet heti laskun alussa myymään, niin älkää menkö "halpaan" ja myykö kurssien ollessa alhaalla, vaan pitäkää tiukasti omistuksestanne kiinni ja odottakaa rauhassa, kunnes hinta nousee takaisin ylös ja myykää sitten vasta, jos aiotte ylipäätään myydä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai mille nenille? Tuo jutussa mainittu jenkkipörssi on noussut vuositasolla moninkertaisesti verrattuna tuohon yhteen laskupäivään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillä ei ole paljon merkitystä, jos osakkeiden arvo heilahtelee. Tärkeitä on, että yhtiöt toimivat kannattavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Lahtari haikailee 100 vuotta vanhoja ihania lahtiaikoja, silloin sai lain nojalla hävittää väärinajattelijoita. Lue lisää...
Piti olla sovinto!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image