Talous

Pallotuolin isä Eero Aarnio suunnitteli oululaiselle Asmolle hauskan laturiukon

Muotoilija Eero Aarnio ja Asmon perustaja Asmo Saloranta ovat tyytyväisiä lopputulokseen. KUVA: ASMO
Talous 8.5.2017 12:19 | Päivitetty 8.5.2017 12:26
Kaleva

Tunnettu suomalaismuotoilija Eero Aarnio on suunnitellut oululaisen Asmon laturille leikkisän ulkonäön. Mr. Charger -laturi näyttää hauskalta pikku-ukolta. 

Asmo tunnetaan paloturvallisista latureista. 

Asmon kertoo alkavansa julkaista tasaisin väliajoin tunnettujen suomalaisten muotoilijoiden suunnittelemia mobiilituotteita. Eero Aarnion suunnittelema laturi on sarjassaan ensimmäinen.

– Haluamme tuoda designin jokaisen käyttämiin mobiililaitteisiin, jotka on tunnettuja insinöörimäisestä muotoilusta. Haluamme tuoda iloa ja eloa niihin sekä viedä suomalaista designia maailmalle, Asmon perustaja Asmo Saloranta sanoo tiedotteessa.

KUVA: ASMO

Aarnio kertoo innostuneensa projektista, koska kukaan ei ollut aiemmin tehnyt vastaavaa. Hän pyöritteli sopivaa ideaa laturin ulkonäöksi kolmen kuukauden ajan, kunnes ajatus Mr. Chargerista syntyi.

Mr.Chargerin reilun kuukauden mittainen ennakkomyyntikampanja alkaa maanantaina Indiegogo-joukkorahoitussivulla.

Oulussa päämajaansa pitävä Asmo työllistää seitsemän henkilöä. 

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

Asmolle pitäisi pystyttää patsas ouluun. Anoppi on varmasti ylpeä unelmavävystään. Ei sitä ihan jokaisen tyttären miehestä ole tällaiseen saavutukseen. Sitä ei saa unohtaa, että tämä anoppikin on antanut osansa tähän laturiin . Hänen toivomuksesta lähti koko paloturvallisen tuoteperheen kehittäminen. Hänen kotihan paloi ylikuumentuneen laturin takia. Nyt nuita patentoituja latureita viedään jo amerikkaan saakka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anoppilan paloa ei mainita enää laturin myyntitiedoissa ja se on poistettu jopa indiegogsta. Miksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aarnio kertoo innostuneensa projektista, koska kukaan ei ollut aiemmin tehnyt vastaavaa.
Latureitahan on muotoiltu vaikka miten jo vuosia. Google löysi vaikka minkälaisia. Miksi Aarnio sanoo, ettei kukaan ole tehnyt ennen vastaavaa? Kuka sanoi hänelle tämän tiedon? Luuletteko, että vanha mies osaa etsiä englanninkielellä puhelimen latureista tietoa? Saatiinko Aarnio houkuteltua projektiin kertomalla, että hän saa tehdä jotain, jota KUKAAN ei ole ennen tehnyt? Hän saisi jopa nimensä kuuluisaan laturiin vanhoilla päivillään. PS. Minä haluan muistaa Aanion nyt ja tulevaisuudessa hänen omista uniikeista töistään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan nuita vaikka minkä näkösiä latureita maalimalla. Kissaa, koiraa, possua, pupua...Jälleenmyyjät ei ota näitä myyntiin, koska lelun näköinen sähkölaite saattaa aiheuttaa vaaratilanteita lapsiperheissä. Kuka omalle vekaralle haluaa aiheuttaa vaaratilanteita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieman yli kympillä saa matkamallisen Androidin robotin mallin laturin. Siinä voi vaihtaa useiden eri maiden pistorasiaan sopivat asetukset. Yksi laturi siis käy useissa maissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Latureita on muotoiltu ennekin. Löytyy mm. Androitin robotin mallista. Hakusanat googleen: android robot charger
Mrcharger on erään laturiyrityksen nimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asmon videossa kerrotaan tavallisten laturien olevan tylsiä. Kyllä, sitä ne ovat ja sille on elintärkeä syy: sähköturvallisuus. Eikö suunnittelijaporukasta kellään ollut kokemusta lapsista ja sähkölaitteista, suunnitteluvaiheessa?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asmo toki tunnetaan paloturvallisista latureista, mutta onko tämä sitä? HOX. Onko tässä sitä relettä, koska eipä ole päällekytkentänappiakaan? Sitä releellistä ei voida myydä jenkkeihin, koska muiden valmistajien patentit estävät sen viennin. Jäikö jotain kertomatta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tuota Yle mainostanut minun mediamaksuilla pitkin päivää! Hyvä ehdokas vuoden turhakkeeksi ja ei oikeasti mitään järkeä! Meillähän roikkuu mitä ihmeellisempiä härpäkkeitä verkkovirran perässä yötä päivää! Ja kyllä se virta vaan siinä laitteessa "piileksii"!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun tuotteen tekniset ominaisuudet eivät pärjää, pitää otta käyttöön muut kikat, jotta saadaan kerättyä ilmaista rahoitusta omaan taskuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletkos kauhean kateellinen niille, jotka suunnittelevat helppokäyttöisiä, turvallisempia ja esteettisesti hauskoja latureita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä niitä on ennenkin suunniteltu ja muotoiltu ja nimenomaan ei-hauskoiksi. Verkkovirtalähdettä ei saisi muotoilla lasten leluksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkille "Äippä". Sähköturvallisuuden asiantuntijana olen samaa mieltä. On erittäin vaarallista myydä kotitalouskäyttöön pistorasiaan liitettävää, leikkikalulta näyttävää laitetta.
Usa:n markkinoilla laitetta ei 100%varmuudella tulla myymään "household"käyttöön, ja pidän todennäköisenä myös sitä että Tukes ottaa laitteen muotoiluun meillä kantaa.
Standardeista, taikka laeista/asetuksista ei löydy laitetta kieltävää tekstiä, mutta tässä on kiistatta vakavan vahingon vaara; konttausikäinen lapsi näkee selkeästi lelulta näyttävän esineen 230v pistorasiassa, joista suurin osa maassamme vielä
ilman lapsisuojia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannustan nimenomaan suunnittelemaan mainittuja laiteita, mutta en ratsastamaan tuulesta temmatuilla väitteillä, joilla on tarkoitus vain ja ainoastaan ilmaisen rahan kerääminen hypetyksellä piensijoittajilta. Vaikka näin lopulta maine menisikin, vahingoittaa se muita rahoitusta tarvitsevia, joilla on vastinetta rahalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä käsitän tästä jutusta, että siihen entiseen laturiin on Aarnio suunniteltu hauskemman ulkomuodon. Jos asia ei ole niin, voisitteko kertoa tämän laturin ominaisuuksista? Säästääkö tämä sähköä ja onko tämäkin palamaton? Onko tämän laturin seinässä pitäminen tulipaloriski? Kuluttaako se kokoajan sähköä vai ei? Onko tässä se suojarele?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysykääpä onko sijoittajilla yhtä hauskaa? Nyt tehdäänkin ukkelilatureita jatkossa? Mihin pysähtyi patentoidun paloturvallisen laturin globaalit markkinat? Niitä US malleja ei aiotakkaan tehdä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusien kuorien suunnittelu tekee tuotteesta vähemmän paloturvallisen? En oikein osaa seurata tuota logiikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

73
Haapalehdontiestä tullut vaaranpaikka etenkin pienille tienylittäjille – keskisaarekkeista lisää turvaa
38
Poliisin valvontakamera on räpsynyt ahkerasti Pohjantiellä, ensimmäisen viikon aikana kuvia on tullut yli 1900
29
Pääsy laittomiin nettikasinoihin saatetaan estää — Suomalaiset pelaavat kiellettyjä rahapelejä 170 miljoonalla vuosittain
22
RKP:ltä ei heru tukea hallitukselle – Sote-uudistus menossa karikkoon
22
Vihreiden Touko Aalto vaatii jo uusia vaaleja – " Eduskunnalle työrauha tai hallituksen lusikat jakoon"
20
Kokoomuksen Susanna Koski aikoo äänestää sotea vastaan – ryhmänjohtaja Jokinen: "Hän ei ole täyden tiedon varassa"
20
Pöllyävä hiekka häiritsee asukkaita Patelassa – "Naapuri joutui ulkoiluttamaan koiraansa hengityssuoja suullaan"

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 seuraaviin Lapin kuntiin: Muonio, Kittilä ja Sodankylä. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

121 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image