Talous

Mainos

Oulun seurakuntien kiinteistöjä myyn­ti­lis­tal­la, kohteiden joukossa Yli-Iin ja Ylikiimingin pappilat

Talous 13.9.2017 15:34 | Päivitetty 14.9.2017 10:02
Kaleva

Oulun seurakuntayhtymä myy kiinteistöjään. Myynnissä ovat tällä hetkellä Yli-Iin ja Ylikiimingin pappilat, Ylikiimingin vanhan seurakuntatalo, tontti Ylikiimingin Pappilankujan varressa sekä Siiranjärven leirikeskus Taivalkoskella.

Kiinteistöistä voi jättää tarjouksen 9. lokakuuta asti. Lopullisen päätöksen myynnistä ja tarjousten hyväksymisestä tekee Oulun yhteinen kirkkovaltuusto.

Kiinteistökauppojen taustalla on seurakuntien päätös talouden turvaamisesta. Tarvittavat säästöt aiotaan toteuttaa pääasiassa kiinteitöjä ja tiloja myymällä.

– Oulun seurakuntien koko kiinteistökannan investointikustannusten säästötavoite on 30 miljoonaa euroa vuoteen 2022 mennessä, kertoo Oulun seurakuntien kiinteistöjohtaja Jaana Valjus.

Seurakuntayhtymä on luopumassa myös Kiimingin pappilasta. Sen myyntipäätös odottaa vielä tietoa alueen kaavamuutoksesta.

Oulun seurakuntayhtymä on vuodesta 2012 lähtien luopunut yli kymmenestä kiinteistöstä. Tähän mennessä on purettu Pateniemen seurakuntatalo, Oulunsalon seurakuntatalo, Haukiputaan Vakkurila ja omakotitalo Intiössä. Kaukovainion kappelin purkaminen on parhaillaan käynnissä.

Lisäksi omistajaa ovat vaihtaneet Öbergin talon Oulun keskustasta, Hietasaaren ja Vasamon leirikeskukset, Oulunsalon ja Salmelan pappilat sekä useat pienemmät asuinrakennukset ja -huoneistot.

Juttua korjattu 14.9. kello 10.02. Kiimingin pappila ei ole enää myyntilistalla, vaan myyntipäätös odottaa enää tietoa kaavamuutoksesta.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Rahaton ei lähde lääkäriin

Ei kai tuo mikään uutinen enää ole.Lääkekorvauksien omavastuun noustessa yksikertaisesti ei ole varaa lääkkeisiin,koskee... Lue lisää...
paksu pertta

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image