Talous

Oulun Seudun Sähkö hankkii lisää vesivoimaa Norjasta – osakkeiden kauppahinta 160 miljoonaa euroa

Talous 13.6.2018 10:42
Kaleva

Oulun Seudun Sähkön norjalainen osakkuusyhtiö Svartisen Holding AS ostaa Fortumin 10 prosentin omistusosuuden Hafslund Produksjon Holding AS:stä.

Kauppa arvioidaan saatavan päätökseen kesäkuussa 2018. Osakkeiden kauppahinta on noin 160 miljoonaa euroa.

 

Svartisen Holding on norjalainen yhtiö, jonka omistavat Oulun Seudun Sähkö, Vantaan Energia ja Turku Energia.

Hafslund Produksjon on vesivoiman tuotantoyhtiö, joka toimii Etelä-Norjassa. Yhtiö omistaa Oslon lähistöllä yhteensä 8 vesivoimalaitosta. Voimalaitokset sijaitsevat Glomma-joessa. Vuonna 2017 yhtiön tuotanto oli 3,2 TWh.

– Kauppa vahvistaa Oulun Seudun Sähkön jo ennestään vankkaa asemaa vesivoimasähkön tuottajana ja varmistaa täysin päästöttömän sähköenergian myyntiä asiakkaillemme myös tulevaisuudessa. Vesivoiman osuus Oulun Seudun Sähkön sähköntuotannosta on yli 90 prosenttia, toteaa Oulun Seudun Sähkön toimitusjohtaja Risto Kantola.

MAINOS

Kommentoi

Tietääkö suuri yleisö että nuo palautuvat Norjalaisten omistukseen ja hankinta on käytännössä määräaikainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sähköyhtiöt rahastavat asiakkailtaan niin tajuttomia summia erityisesti sähkön siirtomaksuilla, jotta rahoja on jo pakko sijoitella muiden maiden kohteisiin. Silti kuluttajille maksut vain nousevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä laskussa juuri sähkön osuutta ole, taitaa jo 70% olla siirtoa ja veroja..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image