Talous

Oululaisfirma modernisoi sata panssarivaunua - kyseessä miljoonaurakka

BMP-2 -rynnäkköpanssarivaunuun tulevaa uutta naamiointijärjestelmää ei ole vielä näytetty julkisuudessa. Pressulla peitetyn testivaunun päällä istumassa Conlog Oy:n toimitusjohtaja Jouko Koski (vas.) ja projektipäällikkö Petri Kaarre. Lattialla projektiassistentti Susanna Koski. KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 13.3.2015 6:16
Pasi Klemettilä

Ylikiimingissä toimivan Conlog Oy:n toimitusjohtaja Jouko Koski on hyvin tyytyväinen. Firma on saanut 25-vuotisen historiansa suurimman yksittäisen tilauksen.

Conlog modernisoi Puolustusvoimien käytössä olevat noin sata BMP-2 -rynnäkköpanssarivaunua. Valtio-omisteinen Millog Oy hoitaa niiden huollon.

Ylikiimingissä on tällä hetkellä yksi vaunu, johon Conlog on asentanut uusia laitteita. Kyseinen vaunu on myös rymistellyt Puolustusvoimien testit läpi. Kesän alkaessa työstettäväksi sitten tulee ensimmäinen rypäs varsinaisia paranneltavia vaunuja.

Sopimuksen työllistävä vaikutus on noin 50 henkilötyövuotta, ja kaupan arvo on noin 35 miljoonaa euroa.

Juttua muutettu 13.3. kello 9.15, rynnäkköpanssarivaunu on BMP-2, ei  BMT-2.  

Lue lisää 13.03.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

Kait se on hyvää hommaa verorahoilla leikkiä kun jalatki TJ:llä on noin onnesta levälänsä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihinkähän suuntaan suomalainen (puolustus)sotalaitos aikoo lähteä rynnäköimään tinasotilaineen näillä alitehoisilla (295hv Ural-diesel) 35v vanhoilla neuvostovalmisteisilla höökäreillä? Mahtaako niihin tehota enää mikään modernisointi!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä näin tuon camopeitetyn tankin tulossa hiukkavaarasta lavetilla...Katselinkin että empä tuota ole nähnytkään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei ole yrittjiä tuollakaan alalla kun käytetyjen autojen kauppiahan pitää ruveta panssarin romuja hinkkaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

älkää rikkoko panssarivaunuja ylikiimingin tiellä. Jos siellä ajaa yli 5km/h niin täristää niin että kaikki pultit irtoaa ja ne jotka ei irtoo niin ne menee poikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kateellinen? Eikö ole hyvä, että työtä ja erikoisosaamista löytyy näiltäkin seuduilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylikiimingin tie on jo ennestään siinä tilassa että telaketjut on must. Eipä tarvitse mennä kauemmas testaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa suomalaispäättäjillekkin valjeta kuinka kieroa se "eu kilpailuttaminen" on. Tarkoitus on imeä kaikki raha suurimmille vaikuttajille ja kuten on nähty vakoilu on sitä luokkaa että tarjoukset tiedetään ja jokaikinen tieto tallentuu verkkolevyille joista ne siirtyvät sujuvasti kilpailijalle. Viimeisin munaus oli veturikaupat italiaan vaikka suomessa on ennätystyöttömyys ja osaamista löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomeen toimitettavat Sr3-veturit kokoonpannaan Siemensin tehtaalla Saksan Münchenissä. Telit suunnitellaan ja valmistetaan Itävallan Grazissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset kulkivat itäpuolen kalustolla ajallaan ja vieläkin. Suomessa tehtiin junia. Pitää lopettaa 10% koulutuksesta jos nyt veronmaksajien raha lihottaa ulkomaita. Itäkaupan suhteen jopa nalle oli iloinen kun saatiin sinne suomen tavaraa samaan hintaan ta verot jäivät suomeen. Onko toivottava asiantila että ulkomaa saa suomen töitä ja suomalaiset eivät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai Suomessa ole koskaan tehtykään sähkövetureita? Ensimmäiset ostettiin Neukkulasta, mutta ne piti modernisoida Suomessa, koska neuvostoliittolainen rauta on sellaista kuin se on. Sen jälkeen ne hankittiinkin Euroopasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että tällaistakin osaamista löytyy Oulusta ja vielä perinteisten teknologiatyöpaikka-alueiden ulkopuolelta.

Nämä B2B-yritykset jäävät aina vähän julkisuudelta varjoon kun median ja ihmisten kiinnostus kohdistuu vain kuluttajatuotteisiin ja -palveluihin. Julkisuudella ei firmoille varmaan erityistä tarvetta ole jos markkinointi ja myynti sujuu.

Yleiselle ilmapiirille tällä kuitenkin on merkitystä. Kalevan kautta, varsinkin kommentteja lukiessa, välittyy kuva siitä että Oulussa ei osata enää mitään ja kaikki ovat vaan työttöminä. Siksi suuri kiitos sekä jutun tekijöille että aiheena olevalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Uutisvirta

69
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
59
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
39
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image