Talous

Mainos

Oululaisen Miniman vir­ran­sääs­tö­tek­niik­kaa testataan ARM:n prosessorissa

Oululainen Minima Processor Oy on onnistunut pienentämään merkittävästi mikroprosessorien virrankulutusta. Kuvassa toimitusjohtaja Toni Soini. KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 1.12.2017 10:16
Kaleva

Oululainen Minima Processor Oy ja japanilais-brittiläinen puolijohdevalmistaja ARM Ltd ovat ilmoittaneet kumppanuudesta, jonka tavoitteena ovat entistä vähemmän virtaa kuluttavat prosessorit.

– Ensimmäinen ARM Cortex-prosessori, jonka sisällä on meidän teknologiamme, valmistuu ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Tämä on meille todella kova läpimurto ja avaa ARMin prosessoreihin perustuvat markkinat Minimalle, sanoo Miniman toimitusjohtaja Toni Soini.

ARMin tuotehallintojohtaja Phil Burr arvioi, että Miniman teknologia avaa kokonaan uudenlaisia mahdollisuuksia IoT-laitteille.

 

– Kun pääsemme 15- tai jopa 20-kertaiseen virransäästöön prosessorissamme, se tarkoittaa että meillä on tarjolla todella houkutteleva matalaenergiaratkaisu kenelle tahansa IoT-kehittäjälle.

Prosessorin energiatehokkuutta parantavaa teknologiaa on kehitetty yhteistyössä teknologian tutkimuskeskus VTT:n, Aalto-yliopiston, Turun yliopiston ja Miniman kanssa. 

Minima lisensoi teknologiaansa puolijohdeteollisuuden yrityksille, joiden tuotteisiin sen ratkaisut integroidaan. Aiemmin tänä vuonna yhtiö uutisoi keränneensä 5,5 miljoonaa euroa kaksivaiheisella siemenrahoituksella.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mobiilikaupunki Oulun omassa yliopistossa ei ilmeisesti tiedetä mitään vähän tehoa kuluttavista laskenta-arkkitehtuureista, mutta onneksi yhteistyötä voi kätevästi tehdä turkulaisten ja espoolaisten kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yllättävän paljon erilaisia innovaatioita täältä Suomesta on tullut viime vuosina, varmaan valtion tuet ja Nokian kaatuminen ovat kiihdyttäneet erilaisia tutkimuksia. Toivottavasti nuo valtion satsaukset tuovat työtä ja vaurautta myös Suomeen, eikä työtä ulkoisteta Kiinaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähän kysymykseen kiteytyykin koko perisuomalainen kateusmentaliteetti. Jos vähänkään menestyt, olet törkykapitalisti ja työläisen/vähäosaisen/kodittoman/moniongelmaisen riistäjä, veronkiertäjä tai muuten vaan ahne. Ja tämän leiman saat, vaikka maksaisit tuloistasi yhteiskunnalle kuinka paljon vaan veroja tähän sosialistiyhteiskunnan tehottomaan ja pohjattomaan laariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei huolta, kukaan ei ole menestynyt. Minimanissa tulevaisuuden visiot ja rahaa tuovat asiakkaat ovat aina yhtä kaukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

156 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

Minä en ole Paavolla sen enempiä vouhkannut ja aioinkin äänestää häntä kaikessa hiljaisuudessa, mutta kun otit asian/asi... Lue lisää...
vouhkaampa minäkin, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

22.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image