Talous

Mainos

Oululainen Tosibox putsasi pal­kin­to­pöy­dän maailman mobiilialan pää­ta­pah­tu­mas­sa Barcelonassa

Tosiboxin toimitusjohtaja Tero Lepistö yllättyi, kun yritys voitti kilpailun molemmat kategoriat. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Talous 3.3.2017 6:22
Arja Mikkola

Tosibox Oy putsasi Barcelonassa palkintopöydän maailman suurimman mobiiliteollisuustapahtuman Mobile World Congressin yhteydessä järjestetyssä Innovation World Cupissa.

Tietoturvallisia etäyhteysratkaisuja tarjoava oululaisyritys voitti keskiviikkona sekä teollisuus- että turvallisuussarjan pitsauskisassa.

– Tosi iso yllätys, että voitettiin molemmat kategoriat, toteaa pitsaaja, toimitusjohtaja Tero Lepistö.

Voitto tuo sekä mainetta että kunniaa ja näkynee pian myös kasvuyrityksen myynnissä. Huomioarvosta kertoo jo se, että Lepistön LinkedIn-viesti veti kisan jälkeen hetkessä puoleensa yli 2 000 kiinnostunutta.

Ratkaisevaa on Lepistön mukaan helppokäyttöisyys. Esimerkiksi Australian poliisi käyttää Tosiboxin viestintäyhteyksiä. Myös maan öljyteollisuus on kiinnostunut.

Varsinaiset markkinat ovat juuri teollisuuden puolella. Viime kuukausina toiminta onkin vilkastunut Yhdysvalloissa.

Liikevaihto kasvoi viime vuonna reilun neljänneksen 2,2 miljoonaan euroon. Kuluva vuosi on alkanut 70 prosentin kasvukäyrällä. Yritys työllistää Suomessa yli 20 henkeä ja ulkomailla puolenkymmentä.

Viidettä kertaa järjestetyn kisan 26 finalistia oli valittu yli 400 yrityksen joukosta. Myös oululainen Capricode kiri finaalissa pistesijoille.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Eikös tosipoxin päämarkkinat juuri muuttuneet historiaksi, kun eu-roaming säännöt astuvat voimaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma ja onnittelut Tosiboxille ja kaikille sen tekijöille. Huippujuttu etttä Oulusta ponkaisee koko maailman tietoisuuteen tällaisia firmoja. Vaatii kovaa sitkoa viedä hitekkituote maailmanmenestykseen, mutta Oulusta on sellaisiakin ihmeitä tullut aiemminki kuten vaikkapa Polar Electro ja muutamia muita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa osataan! Suomi nousee kun satsataan tänne vielä entisestään lisää ITC alaan. Microsoftin sekoilu Helsinki-Tampere-Turku akselilla oli Suomen historian suurin virhe. Pitkäaikais työttömyys Helsinki-Tampere akselilla on Suomen suurin jopa käsittämätön suurta. Oulu pärjännyt hyvin viime vuosina ja Business Oulu tehnyt hyvää työtä, mutta parannettavaa on kun uusia työpaikkoja Suomi tarvitsee lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä hyvä hienoa upeeta! Vähänkään kriittisemmät kommentit jotka kyseenalaistavat jutun sisällöt pohtimalla yrityksen kassavirtaa ja ikävuosia ei mene läpi. Joten riemuitaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa Tosibox!! Suomalaista huippuosaamista maailmalle, näitä Suomi tarvitsee ja näistä on syytä olla ylpeä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti ensimmäinen tässä kilpailussa mitaleille yltänyt oululais (suomalais??) yritys? Hieno saavutus! Ansaitsee isoa suitsutusta!

Nyt on jo monta oululaisyritystä päässyt finaaliin tässä kv-kilpailussa, mm. 9Solutions aiemmin, Yhteenvetojutun paikka? Onko jopa niin että ouluaismenestys on suurempaa kuin koko maan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Keski- ja Pohjois-Lapissa lumisateen ja sohjoisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Joko kävit Sotapolku.fi;ssä?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Milloin eläkkeet on historiaa?

18,95 + 6,15= 25,1% ja tuo kaikki on pois työntekijän palkasta! Työnantaja "tilittää" oman ja palkansaajan osuuden eläk... Lue lisää...
Pintaa syvemmältä

Uutiset osastoittain

Menokalenteri

ma
01.5.
Suomi100: Koko Oulu tanssii!
Kulttuuri
ma
01.5.
Juho Alamikkelä: 2014-2016
Kulttuuri
ma
01.5.
Vappumarkkinat
Kulttuuri
ma
01.5.
Vappumarkkinat
Kulttuuri

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image