Talous

Ouluhallin remonttiin ja Jokirannan koulun uu­dis­ra­ken­ta­mi­seen suurimmat summat

Jokirannan koululla remontoitiin tiloja viime kesänä. KUVA: Susanne Puirava
Talous 9.10.2017 12:57
Kaleva

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala esitteli maanantaina budjettiesityksen, johon on kirjattu kaupungin suunnittelemat uudisrakentamiset ja kunnostamiset vuoteen 2020 saakka. Suurimmat summat ovat menossa Ouluhallin perusparannukseen sekä Jokirannan koulun uudisrakentamiseen.

Ouluhallin perusparannukseen on suunniteltu yhteensä 21,4 miljoonan euron summaa. Kunnostustyöt on tarkoitus tehdä vuosina 2019–2020. Rakennuksen kuntotutkimukset on tehty, ja hankesuunnittelu on käynnistynyt.

Esityksen mukaan Kiimingissä sijaitsevan Jokirannan koulu uudisrakentamiseen varataan vuosille 2019 ja 2020 yhteensä 14,4 miljoonaa euroa. Ensi vuodelle hankkeeseen on tarkoitus käyttää 400 000 euroa. Jokirannan koulussa on kärsitty pahoista sisäilmaongelmista, ja osa oppilaista opiskelee väistötiloissa. Syksyllä oppilaiden vanhemmat kertoivat, että sisäilmaoireet palasivat kesän jälkeen.

Seuraavan kolmen vuoden aikana kaupunki laittaa useita miljoonia euroja myös Pohjankartanon kouluun, Laivakankaan kouluun ja Oulunsalon kouluratkaisuun.

Laivakankaalla on kyse siitä, että Jäälin koululle rakennetaan uudet tilat Laivakankaan yhteyteen. Sinne on varattu 8,6 miljoonaa euroa. Pohjankartanon laitetaan puolestaan 10.4 miljoonaa euroa ja Oulunsaloon 7,8 miljoonaa euroa.

Ensi vuonna rahaa ohjataan eniten Laivakankaan koululle, Tuiran hyvinvointikeskukselle sekä Leinonpuiston koulun uusille tiloille, jotka rakennetaan Terva-Toppilan koulun tontille. Jokaiseen hankkeeseen käytetään vuonna 2017 noin 4,5 miljoonaa euroa.

Oulun kaupunki käyttää uudisrakentamiseen ja remontteihin ensi vuonna yhteensä 48 miljoonaa euroa.

Lue Oulun kaupunginjohtajan Päivi Laajalan budjettiesitys.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vai muka Pyrinnön talo aiotaan purkaa. Johan nyt on markkinat! Arvaan, että jonkin suuren kerrostalon tieltä.. tekosyitä kyllä keksitään. Onko Oulun kaupungista tullut pelkkä gryndereiden juoksupoika? Näpit irti Pyrkästä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouluhallilla on jo nyt parkkipaikoista pula. Eiköhän olisi syytä pitää Urheiltalo ja Värtön liikuntakeskus pystyssä ettei kaikkea keskitetä yhteen paikkaan! Eli ei mitään Oulu-hallin laajennusta. Sisustajamessuillekin olisi mahtunut hyvin paljon lisää standejä. Tärkein olisi Linnanmaan uimahallin rakentaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö ne erämessut, ja rakentajamessut pystytä pitämään nykyisessäkin hallissa. Ois kait nuita muitaki kouluja ja päiväkoteja, mitkä kaipaisivat vähän päivitystä. Aivan jären köyhää touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin Ouluun saadaan arvoisensa kongressikeskus - siis jotain vähintään Tamperetaloa parempaa ja suurempaa - vaikka väkivaltaviihteen keskuksen, jäähallin, tilalle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouluhalliin 21,4 miljoonaa euroa siis euroa ei markkaa!
Laskin huvikseni, että 21,4 milj €/24 kk = 891000 euroa kuukaudessa eli siis lähes miljoona euroa kuukaudessa kunnostukseen.
Jos työpäiviä olisi 25 kuukaudessa tarkoittaisi se, että kunnostukseen menisi noin 36000 euroa päivässä!

Itselläni on todella vaikea ajatella miten voidaan saada tuollainen raha kulumaan kunnostukseen.
Vaikka sinne laitetaan kuinka isot screenit, uudet tuolit, ilmanvaihto, ruohomatto ja kaikki uusimmat mitä lie laitteen niin
silti en mitenkään äkkiseltään pääse noin suuriin kustannuksiin.

Onko tietoa mistä löytyy jonkinlainen julkinen kustannuslaskelma kun noin ihan huvikseni haluaisin tutkia
mitä kaikesta veloitetaan. Käyttäisin tätä tietoa hyväkseni kun omaa yritystä alan suunnittelemaan ja teen erinäköisiä laskelmia siitä saanko vuodessa maksetun omakotitalon, seuraavana vuonna ison purjeveneen, sitä seuraavana vuonna muskeliauton ja sitten kesämökin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo pitempään on maassamme arvosteltu julkisen rakentamisen kalleutta. Budjetit ovat olleet hyvin optimistisia ja ne on järkeään ylitetty jopa viidenneksellä. Ei mikään mahdottomuuus, jos loppusumma nytkin on lähempänä 30 kuin 20 miljoonaa euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu ei pistä siis vieläkään euron latia asemakeskukseen / uuteen rautatieasemaan. Ikuisuusprojekti, joka ei tule koskaan toteutumaan, koska kaupungilla ei ole asian suhteen intressejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni asemakeskus saa odottaa, lasten, tulevien sukupolvien terveys on tärkeämpää tässä asianyhteydessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Sadevaroitus: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Pohjois-Savon maakunnassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Tornio, Ylitornio, Pello, Rovaniemi, Kolari, Kittilä, Sodankylä ja Inari. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tervola, Muonio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

258 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pride

Marssia voi heterokin ei siinä tarvitse olla homoseksuaali. Kuten "sifferi" sanoi "marssi on ihmisoikeustapahtuma." Lue lisää...
olio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image