Talous

Mainos

Orpo pohjoisten maiden yhteistyöstä: Saksan takanakin on elämää

Talous 12.3.2018 15:31 | Päivitetty 12.3.2018 18:12
STT

Suomi ei ole vielä valmis hyväksymään EU:n pankkipakettia, joka avaisi oven yhteiselle talletussuojalle.

EU-maiden valtiovarainministerit ovat neuvottelemassa keinoista, joilla pankkien riskejä saadaan vähennettyä ennen kuin päätöksiä talletussuojasta tehdään.

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan paketti ei ole vielä valmis. Suomi toivoo muilta "pohjoisilta mailta" tukea, jotta sen valmistelua jatkettaisiin.

Kahdeksan pohjoisen maan ryhmä on tiivistänyt välejään samaan aikaan kun Saksalta ja Ranskalta on odotettu yhteistä esitystä talous- ja rahaliiton tiivistämisestä.

Maat julkaisivat vähän aikaa sitten kannanoton, jossa ne toivoivat malttia euroalueen uudistuksiin. Kannanotossa olivat Suomen lisäksi mukana Hollannin, Irlannin, Latvian, Liettuan, Ruotsin, Tanskan ja Viron valtiovarainministerit.

- Me haluamme näyttää, että Saksan takanakin on elämää. Meillä on oma tahto, oma näkemys, Orpo sanoo.

Myös Saksa on hänen mukaansa suhtautunut kriittisesti nyt pöydällä olevaan suunnitelmaan pankkien riskien vähentämisestä.

Pankkipaketin isoin kysymys on varsinkin se, miten pankkien taseet saadaan puhdistettua järjestämättömistä luotoista. Suunnitelman tekeminen takkuaa Orpon mukaan edelleen.

Hän uskoo, että ministerineuvostosta löytyy silti myös kannatusta, minkä takia paketti voi lopulta mennä läpi vaaditun enemmistön turvin.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Vai että pankkien riskejä pitäisi vähentää. Miten ne voisivat olla pienemmät? Tähän asti on jo muodostunut säännöksi, muutamaa rohkeaa kansallisvaltiota lukuun ottamatta, että valtioiden julkinen talous eli veronmaksajat kuittaavat pankkien sikailun selkänahastaan ja pankit porskuttavat eteenpäin. Voitaisiin pikku hiljaa miettiä kansalaisten riskien vähentämistä suhteessa isoihin pankkeihin.

Suomessa on yksi puolue joka ei olisi totellut riittävän nöyrästi suurpääoman määräyksiä ja siksi se savustettiin ulos hallituksesta. Tämä viimeinen niinkun vinkki vitosena äänestämistä ajatellen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumipyryn ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla maan pohjoisosassa sekä Keski-Pohjanmaan maakunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työkkärille ei mene jakeluun; en halua puhelinmyyntityötä!

Tuo ''puhelinmarkkinointi'' on rikollista - pahimmillaan kotirauhan - häirintää, joka on kiellettävä lailla. Lue lisää...
ei ole työtä

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

20.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image