Talous

Oriola antoi tu­los­va­roi­tuk­sen ja­ke­luon­gel­mien­sa takia - liikevoitosta hupenee viisi miljoonaa

Oriolan toimituksissa on yhä häiriöitä. KUVA: Jukka Leinonen
Talous 12.10.2017 16:59 | Päivitetty 12.10.2017 17:15
STT

Lääketukkuri Oriola on antanut tulosvaroituksen jakeluongelmiensa takia. Yhtiö otti syyskuussa käyttöön uuden toiminnan- ja varastonohjausjärjestelmän, jossa ilmeni ongelmia. Toimituksiin tuli keskeytyksiä ja Oriola menetti noin neljän miljoonan euron liikevaihdon. Ei-lääketieteellisten tuotteiden jakelu oli vain osittain mahdollista syyskuussa.

Oriolan mukaan häiriöistä johtuen yhtiön oikaistu liikevoitto aleni heinä-syyskuussa viidellä miljoonalla eurolla.

Taustalla olivat sekä menetetty myyntikate että työvoimakustannukset. Yhtiössä painettiin ylimääräisiä työvuoroja, jotta apteekeille, sairaaloille ja eläinlääkäreille saataisiin varmistettua lääketoimitukset.

Kustannukset rasittavat myös loka-joulukuun tulosta.

Häiriöt toimituksissa jatkuvat edelleen. Apteekkariliitto kertoi viikonloppuna, että ongelmia on ollut esimerkiksi haavanhoitotarvikkeissa ja eläinhoitotuotteissa. Oriola ei sunnuntaina osannut arvioida, milloin tilanne palautuu normaaliksi kaikkien tuoteryhmien osalta. Lääkkeiden toimitusvarmuus on parantunut.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Dikitalisoinnin saldoahan tämä vain on.
Ei pidä hermostua, 10 vuoden ja 10 miljoonan jälkeen voi jo toimiakin. Sitten voi jo laittaa porukasta puolet pihalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkyy olevan varsin yleistä, että uuden järjestelmän käyttöönoton jälkeen kourassa ei ole kuin tappioita. Oliko vaivan väärti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin se ohjelmahan on tietysti SAP. Se on tuonut ongelmia jokapaikkaan mihin se on otettu käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äkkiä keksimään jokin kauhea tauti, johon markkinamiehet myymään suolaliuosta. Menee kuin kuumille kiville, kun saadaan mediassa kunnon hypetys päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Apua! Tuloksesta ollaan enemmän huolissaan, kun siitä, saavatko potilaat lääkkeensä ajallaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisiköhän Oriolan keskittyä ydinliiketoimintaansa eli lääkejakeluun eikä lähteä hölmöilemään Keskon kanssa matalakatteiseen terveyskauppabusinekseen. Oriola on tehnyt myös outoja yritysostoja isolla rahalla kuten annosjakeluyhtiö pharma service ja henkilövuokrausyhtiö Farenta, joilla ei varmaan kovin hyvin business kulje kun asiakkaina on apteekkarit jotka Oriola on tainnut suututtaa todenteolla. Oriolan Venäjän liiketoiminnasta tuli pahasti takkiin ja nyt Baltian toiminnat on myynnissä. Kysymys kuuluu miten voi yrityksen liiketoimintastrategia olla noin hukassa ja missä olisivat viimeaikoina onnistuneet?
Taitaa olla niin, että Kesko vie ja Oriola vikisee eli Kesko toteuttaa omaa strategiaansa käyttämällä Oriolaa hyväkseen ...ja kuten tänään kuullaan Oriola maksaa laskun. En onneksi ole ko yrityksen osakkeenomistaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Satutko olemaan hieman jäljessä, sillä Baltian liiketoiminta myytiin 2kk sitten? :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan keski- ja länsiosassa, Etelä-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla, Muonio, Pelkosenniemi, Savukoski, Enontekiö, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

300 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Minä jäin orvoksi kolmen vanhana. 10-kesäisenä myin käpylehmiä, joilla tienasin sievoisen summan. Pääsin peruskoulusta j... Lue lisää...
Kaikki pystyvät jos ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image