Talous

Nordnet: Naiset sijoittavat pörssiin aiempaa ahkerammin, mutta pienemmillä summilla kuin miehet

Talous 8.3.2018 7:54 | Päivitetty 8.3.2018 9:48
STT

Naiset sijoittavat pörssiin selvästi aiempaa innokkaammin, kertoo osakekauppoja välittävä Nordnet. Naisten osuus yhtiön asiakkaista Suomessa kasvoi viime vuonna.

Nordnetin naisasiakasmäärä Suomessa on kasvanut vuoden 2017 alusta 44 prosenttia, kun miesasiakkaiden määrä on samana aikana kasvanyt 29 prosenttia.

- Hienoa huomata naisten osuuden kasvaneen. Kuitenkin edelleen vain noin 30 prosenttia aktiivisista asiakkaista on naisia. Meillä on siis vielä työsarkaa sijoitustietoisuuden lisäämisessä erityisesti naisten keskuudessa, Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen kertoo tiedotteessa.

Naisten osakesalkkujen keskikoko on myös merkittävästi pienempi kuin miehillä. Keskimääräinen naisasiakkaan salkku on arvoltaan noin 18 700 euroa, kun miehillä vastaava luku on 31 200 euroa.

- Naisten ja miesten salkun kokoja vertaillessa voisi kärjistäen sanoa, että naisen osinkoeuro on 60 senttiä, Tuppurainen toteaa.

Miehiin verrattuna naiset ovat olleet aavistuksen passiivisempia sijoittajia. Nordnetin miesasiakkaista 88 prosenttia on tehnyt viimeisen reilun vuoden aikana vähintään yhden kaupan, kun naisilla vastaava luku on 78 prosenttia.

Nordnetin sosiaalisessa sijoitusverkostossa Sharevillessä jaettujen salkkujen perusteella naisten osakevalinnat eivät juuri poikkea miesten suosikeista. Salkkunsa jakaneiden suomalaisten naissijoittajien suosituimmat osakkeet ovat Nokia, Nordea, Telia, Fortum ja Kone.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

69
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
59
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
37
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image