Talous

Mainos

Nordnet: Naiset sijoittavat pörssiin aiempaa ahkerammin, mutta pienemmillä summilla kuin miehet

Talous 8.3.2018 7:54 | Päivitetty 8.3.2018 9:48
STT

Naiset sijoittavat pörssiin selvästi aiempaa innokkaammin, kertoo osakekauppoja välittävä Nordnet. Naisten osuus yhtiön asiakkaista Suomessa kasvoi viime vuonna.

Nordnetin naisasiakasmäärä Suomessa on kasvanut vuoden 2017 alusta 44 prosenttia, kun miesasiakkaiden määrä on samana aikana kasvanyt 29 prosenttia.

- Hienoa huomata naisten osuuden kasvaneen. Kuitenkin edelleen vain noin 30 prosenttia aktiivisista asiakkaista on naisia. Meillä on siis vielä työsarkaa sijoitustietoisuuden lisäämisessä erityisesti naisten keskuudessa, Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen kertoo tiedotteessa.

Naisten osakesalkkujen keskikoko on myös merkittävästi pienempi kuin miehillä. Keskimääräinen naisasiakkaan salkku on arvoltaan noin 18 700 euroa, kun miehillä vastaava luku on 31 200 euroa.

- Naisten ja miesten salkun kokoja vertaillessa voisi kärjistäen sanoa, että naisen osinkoeuro on 60 senttiä, Tuppurainen toteaa.

Miehiin verrattuna naiset ovat olleet aavistuksen passiivisempia sijoittajia. Nordnetin miesasiakkaista 88 prosenttia on tehnyt viimeisen reilun vuoden aikana vähintään yhden kaupan, kun naisilla vastaava luku on 78 prosenttia.

Nordnetin sosiaalisessa sijoitusverkostossa Sharevillessä jaettujen salkkujen perusteella naisten osakevalinnat eivät juuri poikkea miesten suosikeista. Salkkunsa jakaneiden suomalaisten naissijoittajien suosituimmat osakkeet ovat Nokia, Nordea, Telia, Fortum ja Kone.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Koko maassa vallitsee normaali ajokeli.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjä lakkautettava

125 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

että luulet pienen maakuntalehden keskustelupalstalle kirjoittelun ja ihmisten arvostelun nimettömänä olevan merkittävää... Lue lisää...
Jotenki söpöä

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.3.

Naapurit

23.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image