Talous

Nesteen toi­mi­tus­joh­ta­jak­si Peter Vanacker

Talous 9.2.2018 8:14 | Päivitetty 9.2.2018 8:48
STT

Nesteen toimitusjohtajaksi on valittu Peter Vanacker. Hän on tällä hetkellä saksalaisen kemianyhtiö CABB Groupin toimitusjohtaja ja on toiminut aiemmin myös monialayhtiö Bayerissa johtotehtävissä.

Vanacker aloittaa toimitusjohtajana 1. marraskuuta, jolloin Matti Lievosen pesti päättyy. Lievonen siirtyy eläkkeelle vuoden 2018 lopussa luotsattuaan Nestettä vuodesta 2008.

Vanackerin nykyinen yhtiö CABB valmistaa hieno- ja erikoiskemikaaleja muun muassa maatalouden tarpeisiin. Bayer-yhtiössä Vanacker vastasi muun muassa globaalista polyuretaaniliiketoiminnasta ja merkittävistä investointihankkeista.

Vanacker on Saksan ja Belgian kansalainen. Äidinkielenään hän puhuu hollantia, jonka lisäksi hän hallitsee sujuvasti muun muassa ranskan ja portugalin.

Nesteen hallituksen puheenjohtaja Jorma Eloranta arvioi, että Vanacker sopii hyvin yhteen yhtiön tavoitteiden kanssa. Neste haluaa olla johtava yhtiö muun muassa uusiutuvissa tuotteissa. Määrä on myös uudistaa jalostustoimintaa.

- Vanackerin laaja kansainvälinen kokemus kemia- ja polymeeriteollisuudesta, ansiot useiden strategisten muutosten ja suurten investointihankkeiden johtamisessa sekä monikulttuuriset johtamistaidot ovat erittäin tervetulleita Nesteelle, Eloranta kuvailee tiedotteessa.

- Neste on hieno yhtiö, jossa yhdistyvät innovatiivinen ilmapiiri, erinomaiset suoritukset, globaali edelläkävijyys sekä henkilöstön innostus, kiittelee Vanacker itse.

MAINOS

Kommentoi

Eloppi ilmoitti ensimmäiseksi tullessaan Nokiaan, että hän on noussut palavalle öljynporauslautalle. No siinä sitten kävi niinkuin kävi, kun johtaja ei itsekkään usko yhtiöönsä. Onneksi nyt Suri luotsaa verkkoyhtiötä.
Nesteen suhteen tilanne on ihan erilainen, kuin vuosikymmenen takaisessa Nokiassa, siellä bisnes on luistanut ja tulevaisuuteen uskotaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei demareita kiinnosta miten Suomen käy. Näkeehän sen Rinteen katteettomissa lupauksissa. Valta se on mikä kiinnostaa. ... Lue lisää...
Sossunsetä

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image