Talous

Mainos

Muuttaako Nordea pois Ruotsista? - Pää­kont­to­ri­poh­din­nas­ta voi tulla tietoa torstaina

Talous 18.7.2017 14:24 | Päivitetty 18.7.2017 16:37
STT

Pankkijätti Nordea saattaa kertoa torstaina osavuosikatsauksensa yhteydessä, onko sillä edelleen suunnitelmia muuttaa pääkonttorinsa Helsinkiin tai Kööpenhaminaan vai pysyykö sen kotipaikka Tukholmassa.

Finanssikonserni kertoi viime osavuosikatsauksessaan olevansa pettynyt, että pankeille määrätyt vakausmaksut olivat kohoamassa Ruotsissa. Lisäksi Nordea arvioi Ruotsin hallituspolitiikan vaikeasti ennakoitavaksi.

Tarkkaa aikataulua Nordean pääkonttoripohdinnoille ei ole kerrottu. Uutistoimisto TT:n mukaan pankki on aiemmin arvioinut, että tietoa voisi tulla ennen elokuuta. Nordean huhti-kesäkuun tulos julkistetaan torstaiaamuna.

Ruotsin hallitus on perustellut pankeilta kerättäviä vakausmaksuja sillä, että maan pankkisektori on suuri, keskittynyt ja kasvava. Varoja voisi käyttää esimerkiksi silloin, jos jokin pankki joutuisi kriisiin.

Myös Ruotsin hallituksen suunnitelmat pankeille kaavailluista maksuista ovat muuttuneet kevään ja kesän aikana maltillisemmiksi, mikä on herättänyt kysymyksiä Nordea mahdollisesta jäämisestä Ruotsiin.

Ruotsikin pankkiunioniin?

Suomi on jo mukana EU:n pankkiunionissa, jossa mahdollista pankkikriisiä ratkottaisiin ennen kaikkea eurooppalaisella tasolla.

Ruotsin hallitus kertoi aiemmin tässä kuussa, että se selvittää maan mahdollista liittymistä pankkiunioniin.

Taustalla on muun muassa se, että Ruotsin pankkisektori on paisunut. Nordean pohjoismaiset tytäryhtiöt sulautuivat vähän aikaa sitten ruotsalaiseen emopankkiin, ja tytäryhtiöistä Suomessa, Norjassa ja Tanskassa tuli sivuliikkeitä.

- Olemme (Ruotsissa) saaneet entistä suuremman pankkisektorin suhteessa taloutemme kokoon. Voi olla syytä miettiä riskin jakamista muiden maiden kanssa, sanoi Ruotsin rahoitusmarkkinaministeri Per Bolund viime viikolla TT:lle.

Myös Tanska on kertonut selvittävänsä pankkiunioniin liittymisen mahdollisuutta.

EU:n pankkiunioniin kuuluvat kaikki euromaat, mutta myös muiden EU-maiden, kuten Ruotsin ja Tanskan, on mahdollista liittyä siihen.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Toivottavasti Suomi hyväksytään jäseneksi BRICS-järjestelmään. Federal reserven FIAT-us dollari on pian historiaa, painajaisuni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos poliitikoilta kysytään, niin Suomen veronmaksaja odottaa kärsimättömänä päästäkseen maksamaan Ruotsin asuntolainakuplan kustannuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläke

Edustajien pitäisi lainmukaan edustaa kansaa eikä itseään.Sopeutumiseläke on itsekkäs ja omahyväinen päätös eikä kansala... Lue lisää...
On ne haaskoja

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image