Talous

Mainos

MOT: Liki 20 miljoonaa epäilyttävää venäläisrahaa siirtyi Suomeen

Talous 20.3.2017 20:21
STT

Moldovasta ja Latviasta on ohjattu noin 19 miljoonan euron arvosta rahaa 28 suomalaisyritykseen, kertoo MOT. Ohjelmassa tutkitaan sitä, voiko kyse olla venäläisrahan rahanpesusta.

Moldovan kautta eri puolille maailmaa kierrätetyn venäläisrahan vyyhdessä on kyse kaikkiaan jopa 20 miljardin dollarin summasta. Vyyhden toi ilmi vuonna 2014 joukko toimittajia. Tietojen julkistuksen vuoksi avattiin useita rikostutkintoja.

Poliisi ei ole käynnistänyt esitutkintaa Latviasta ja Moldovasta Suomeen ohjattujen rahojen vuoksi, kertoo rahanpesun selvittelykeskuksen johtaja Pekka Vasara keskusrikospoliisista STT:lle. Suomen rikoslain mukaan rahanpesu edellyttää alkurikosta, josta rahan rikollinen alkuperä käy ilmi.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mistä hyvänsä yrityksiin pumpattu raha voittaa 100-0 sen, että yrityksistä pumpataan verojen kautta kaikenlaisella puolue-säätiö-keplottelulla poliitikkojen taskuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos parikymmentä miljoonaa pestään, niin aika isot pesukoneet pitää olla. Jos pesevät, Suomessa tai Missä Lie, niin toivottavasti pesijät ovat ekologiesti valveutuneet ja käyttävät luonnossa hajoavia pesuaineita ja vähän vettä kuluttavaa ekokonetta. Luonnollisesti pesuohjelman pitää olla niinikään ekologinen eli kuluttaa mahdollisimman vähän sähköä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moldova on kaunis maa ja siellä on mukavia ihmisiä, hyviä viinejä ja makeisia, mutta venäläinen mafia on siellä kyllä hyvin voimakas. Maalla olisi varmasti paremmat kyvyt nousta köyhyydestään jos sen voisi jotenkin kitkeä pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Uusi alkoholilaki lisää juomista?

121 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Palvelusetelit tukemaan eläkeläisten hyvinvointia

Y selittää asian väärin ja unohtaa että eläkemaksuja kerätään kokoajan ja eläkekassan voitot sen kun kasvaa. Eläkevastu... Lue lisää...
Vai onko

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.6.
Jari on tauolla. 26.6. - 1.8.

Naapurit

28.6.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image