Talous

Metsätiedot löytää pian netistä

KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 28.4.2012 8:13
Pasi Klemettilä

Metsäkeskus avaa ensi syksynä uuden Metsään.fi-palvelun, jonka pitäisi omalta osaltaan saada suomalaiset metsänomistajat ymmärtämään metsäomaisuutensa arvo.

Palvelun piti olla käytettävissä jo tänä keväänä. Metsäkeskuksen julkisten palveluiden tuore johtaja Ari Eini sanoo, että palvelun käyttöönotto on vaatinut oletettua enemmän aikaa.

Metsään.fi-palvelussa on tiedot tilan metsävaroista ja tiedossa olevista luontokohteista. Metsikkökuvioille on tuotettu laskennallisesti metsän tarvitsemat hoitotoimet ja hakkuuehdotukset Tapion Hyvän metsänhoidon suositusten mukaisina.

Näiden tietojen perusteella metsänomistaja voi suunnitella metsänhoitoa ja hakkuita koko tilan näkökulmasta. Tietojen pohjalta voi metsäammattilaisen kanssa tehdä vielä tarkemman, omiin tavoitteisiin painottuvan toimenpideohjelman.

Lue lisää 28.04.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

kuka hoitaa metsiänsä mitenkin.itsestä kun ei ole siihen,ja palkattu työvoima maksaa "maltaita".on yhtälöt hyvin äkkiä selvillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sitä ei kannata suomessa myydä puuta kuin halkoina tai sahattuna lautoina mökkiläisille taxfreena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, pistetään vaan paperi ja sellutehtaat kiinni! Sitten ensin nousee energian hinta ja sitten loppuu valtiolta rahat kun ihmiset on työttömänä jolloin verotulot pienenee.
Tyhperää jättää metsät hoitamatta, silloin ei ainakaan saa koskaan mitään tuloja metsästävaan se lahoaa pystyyn, jokainen tietysti hoitaa metsiään siten kuin haluaa mutta kyllä niitä voi hoitaa siten että kaikki metsän arvot huomioidaan. Omistaja sen ratkaisee mistä lähtökohdista metsää hoidetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On oikeastaan aika erikoista, miten tunteellisesti jotkut metsänomistajat suhtautuvat metsäänsä. Mieluimmin sen annetaan lahota. Haja-asutusalueella on paljon hoitamattomia metsiä, joista helposti saisi myymällä rahaa. Itse omistaja voi kyhjöttää huonossa mökissään ja kiroilee omaa köyhyyttään, pientä eläkettään ja kadehtii muiden ihmisten elintasoa. Sitäpaitsi Suomen puun hintataso muihin maihin on korkea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi nimine valtio puun yliosaana on haudattu, kunolemme siirtyneet klapiaikaan. Kuka se viisas on näissä asioissa on holoahva metsäkekus, heh, heh, ja paljon palkollisia ja koneistojoja, jotka eivät meidän metsän omistajien etuja edes mieti, vaan odottavat tilipäivää. Ja sen tosi katso metsatieteilija itseesi kun kravantin kiristät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulle oma mehtäpalsta on niin arvokas, ettei sitä pysty mikkään eikä kukkaan muu määrittämmään. Se on, ja pyssyy mehtänä, eikä minänää puupeltona!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mmm... kommentteista päätellen se on luonnollinen tila yrityksen alkaa tuottaa Eucalyptus sellua. ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ettei vaan olisi metsäammattilaisten työkalu, kun arvioivat ihmisten metsiä itselleen alihintaan ostettavaksi. Yleensähän he minkä arvioivat ja ostavat, saavat jo ensimmäisestä harvennuksesta enemmän, kuin mitä ovat isännälle koko tilasta maksaneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa ei harrasteta metsänhoitoa vaan metsäteollisuuden halparaaka-ainetuotantoa.

Mikään metsäfirma ei maksa niin paljoa että viitsisin edes harkita metsäni myymistä. Se on pystyssä minulle paljon arvokkaampi kuin rahana tilillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

201 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ministeri Lindströmin sydän

Hataratpa sinun tiedot on, sillä on suuri osa työttömistä ei saa Kelan/sossun kautta mitään korvausta leikkatuista päivä... Lue lisää...
Ei ihan pikku juttu.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image