Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Metsätiedot löytää pian netistä


Jarmo Kontiainen
Talous  28.4.2012 | Pasi Klemettilä Muuta tekstin kokoa -+

Metsäkeskus avaa ensi syksynä uuden Metsään.fi-palvelun, jonka pitäisi omalta osaltaan saada suomalaiset metsänomistajat ymmärtämään metsäomaisuutensa arvo.

Palvelun piti olla käytettävissä jo tänä keväänä. Metsäkeskuksen julkisten palveluiden tuore johtaja Ari Eini sanoo, että palvelun käyttöönotto on vaatinut oletettua enemmän aikaa.

Metsään.fi-palvelussa on tiedot tilan metsävaroista ja tiedossa olevista luontokohteista. Metsikkökuvioille on tuotettu laskennallisesti metsän tarvitsemat hoitotoimet ja hakkuuehdotukset Tapion Hyvän metsänhoidon suositusten mukaisina.

Näiden tietojen perusteella metsänomistaja voi suunnitella metsänhoitoa ja hakkuita koko tilan näkökulmasta. Tietojen pohjalta voi metsäammattilaisen kanssa tehdä vielä tarkemman, omiin tavoitteisiin painottuvan toimenpideohjelman.

Lue lisää 28.04.2012 Kalevasta.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

9/9 kommenttia

tuu
1.5.2012 12:18

kuka hoitaa metsiänsä mitenkin.itsestä kun ei ole siihen,ja palkattu työvoima maksaa "maltaita".on yhtälöt hyvin äkkiä selvillä.


qas
29.4.2012 11:27

sitä ei kannata suomessa myydä puuta kuin halkoina tai sahattuna lautoina mökkiläisille taxfreena.


Mies metsästä
29.4.2012 11:43

Joo, pistetään vaan paperi ja sellutehtaat kiinni! Sitten ensin nousee energian hinta ja sitten loppuu valtiolta rahat kun ihmiset on työttömänä jolloin verotulot pienenee.
Tyhperää jättää metsät hoitamatta, silloin ei ainakaan saa koskaan mitään tuloja metsästävaan se lahoaa pystyyn, jokainen tietysti hoitaa metsiään siten kuin haluaa mutta kyllä niitä voi hoitaa siten että kaikki metsän arvot huomioidaan. Omistaja sen ratkaisee mistä lähtökohdista metsää hoidetaan.


Metsää ei hautaansa saa
29.4.2012 10:43

On oikeastaan aika erikoista, miten tunteellisesti jotkut metsänomistajat suhtautuvat metsäänsä. Mieluimmin sen annetaan lahota. Haja-asutusalueella on paljon hoitamattomia metsiä, joista helposti saisi myymällä rahaa. Itse omistaja voi kyhjöttää huonossa mökissään ja kiroilee omaa köyhyyttään, pientä eläkettään ja kadehtii muiden ihmisten elintasoa. Sitäpaitsi Suomen puun hintataso muihin maihin on korkea.


Kotimetsä
29.4.2012 01:52

Suomi nimine valtio puun yliosaana on haudattu, kunolemme siirtyneet klapiaikaan. Kuka se viisas on näissä asioissa on holoahva metsäkekus, heh, heh, ja paljon palkollisia ja koneistojoja, jotka eivät meidän metsän omistajien etuja edes mieti, vaan odottavat tilipäivää. Ja sen tosi katso metsatieteilija itseesi kun kravantin kiristät.


Pete66
28.4.2012 22:42

Mulle oma mehtäpalsta on niin arvokas, ettei sitä pysty mikkään eikä kukkaan muu määrittämmään. Se on, ja pyssyy mehtänä, eikä minänää puupeltona!


sjt
28.4.2012 18:26

Mmm... kommentteista päätellen se on luonnollinen tila yrityksen alkaa tuottaa Eucalyptus sellua. ;)


laillistettuako rosvousta?
28.4.2012 13:07

Ettei vaan olisi metsäammattilaisten työkalu, kun arvioivat ihmisten metsiä itselleen alihintaan ostettavaksi. Yleensähän he minkä arvioivat ja ostavat, saavat jo ensimmäisestä harvennuksesta enemmän, kuin mitä ovat isännälle koko tilasta maksaneet.


Köyhät myyköön
28.4.2012 11:45

Suomessa ei harrasteta metsänhoitoa vaan metsäteollisuuden halparaaka-ainetuotantoa.

Mikään metsäfirma ei maksa niin paljoa että viitsisin edes harkita metsäni myymistä. Se on pystyssä minulle paljon arvokkaampi kuin rahana tilillä.


Mainos
Mainos
Mainos
Uusimmat » | Talous Down Up
Mainos
stats-image
Takaisin ylös