Talous

Liittovaltion tuomari linjaa: AT&T ja Time Warner saavat yhdistyä

Talous 13.6.2018 0:52 | Päivitetty 13.6.2018 4:24
STT

Yhdysvalloissa liittovaltion tuomari on hyväksynyt teleyhtiö AT&T:n ja mediajätti Time Warnerin fuusion. Tuomarin mukaan Yhdysvaltojen hallinto ei ole pystynyt todistamaan, että kauppa haittaisi kilpailua.

AT&T ostaa Time Warnerin noin 85 miljardilla dollarilla.

Yhdysvaltain oikeusministeriö nosti viime vuoden lopulla oikeusjutun estääkseen jättikaupan. Oikeusministeriön kartellien vastaisen osaston johtaja Makan Delrahim sanoo, että hallitus miettii jo seuraavia askelia.

- Olemme pettyneitä oikeuden ratkaisuun, hän sanoo tiedotteessa.

- Uskomme, että maksutelevisiomarkkinoilla on vähemmän kilpailua ja markkinat ovat vähemmän innovatiivisia AT&T:n ja Time Warnerin yhdistymisen jälkeen, hän jatkaa.

AT&T:n lakiasiainjohtaja David McAtee sanoo tiedotteessa puolestaan olevansa oikeuden päätöksestä kiitollinen. Hän toivoo, että yhdistyminen voidaan viedä loppuun 20. kesäkuuta mennessä.

Trump vannoi kampanjansa aikana estävänsä yrityskaupan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on aiemmin kritisoinut yrityskauppaa. Trump sanoi hänen hallintonsa voivan estää kaupan, sillä se keskittää valtaa tavalla, jota ei voi hyväksyä. Trump lisäksi lupasi vaalikampanjansa aikana estävänsä kaupan, jos hänet valitaan presidentiksi.

Trumpin esittämä kritiikki yrityskauppaa kohtaan on herättänyt myös spekulaatioita siitä, että Trump haluaisi kostaa Time Warnerin omistamalle uutiskanava CNN:lle. Uutiskanava on kirjoittanut Trumpista kriittiseen sävyyn.

Time Warner omistaa CNN:n lisäksi Warner Bros -elokuvastudion ja HBO-televisiokanavan. AT&T on Yhdysvaltain toiseksi suurin teleoperaattori ja kolmanneksi suurin kaapelikanavien palveluntarjoaja.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Kyllä, juuri näin. Eli aloittaja on hyvä, ja miettii uudestaan ketkä täällä näitä taloustalkoita todella tekeekään. + pä... Lue lisää...
Taloudellisesti riip...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image