Talous

Lehto Groupilla kovan kasvun vuosi, myös kannattavuus parani

Viime lokakuussa kerrottiin, että eläkevakuutusyhtiö Etera ja Lehto Group ovat solmineet sopimuksen asuinkerrostalon rakennuttamisesta Linnanmaalle. KUVA: Lehto Group
Talous 17.2.2017 9:48
Pasi Klemettilä

Kempeleläisen rakennusyhtiön Lehto Group Oyj:n liikevaihto kasvoi viime vuonna tammi-joulukuussa 31,3 prosenttia 361,8 miljoonaan euroon. Konsernin liikevaihto kasvoi Toimitilat-, Asunnot- ja Hyvinvointitilat-palvelualueilla, mutta aleni Korjausrakentamisen palvelualueella. Liikevoitto oli 40,4 miljoonaa euroa. Edellisvuonna vastaavana aikana liikevoitto oli 27,2 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Hannu Lehdon mukaan liikevaihto kasvoi viime vuonna jonkin verran enemmän kuin yhtiö alkuvuodesta arvioi.

Kasvussakin yhtiö kykeni parantamaan suhteellista kannattavuutta. Liikevoitto 40,4 miljoonaa euroa oli 11,2 prosenttia liikevaihdosta. Edellisenä vuonna osuus oli 9,9 prosenttia liikevaihdosta.

Vuonna 2017 toimialan kasvun ennakoidaan hidastuvan, mutta yhtiö uskoo sen oman liiketoiminnan kasvavan ja kehittyvän edelleen toimialaa selvästi nopeammin.

Vuonna 2017 Lehto Group odottaa liikevaihdon kasvavan vähintään 30 prosenttia ja liikevoiton yhtiö odottaa olevan yli 10 prosenttia liikevaihdosta.

Lue lisää 18.02.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kova on kasvu ollut firmalla. Jostakin kumman syystä vaan tietyt kempeleläisfirmat ovat pärjänneet parin kolmen vuoden ajan tavallista paremmin. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja rehellisesti jatkossakin, eikä kukaan poliitikko eikä niiden sukulaiset pääse lonkeroitaan sisään viemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

285 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

mölisevät lapset linja-autoissa

Eikös ne lasten äänet ole niitä elämisen ääniä aidoimmillaan? Pipo kiristyy ja naama muuttuu norsun takapuoleksi vasta ... Lue lisää...
mirko

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image