Talous

Mainos

Lehdet: Onnibus kiinnostunut vuokraamaan raidekalustoa

Linja-autoliikennöitsijä Onnibus on kiinnostunut vuokraamaan raidekalustoa henkilöliikennekäyttöön. KUVA: Jussi Leinonen
Talous 10.8.2017 8:22 | Päivitetty 10.8.2017 13:38
STT, Kaleva

 

Linja-autoliikennöitsijä Onnibus on kiinnostunut vuokraamaan raidekalustoa henkilöliikennekäyttöön, kertovat muun muassa Kauppalehti ja Lännen Media. Bussiyhtiön toimitusjohtaja Lauri Helke uskoo, että henkilöliikenteen kasvu raiteilla pääsee vauhtiin monopolin poistumisen jälkeen.

- Uskon, että Suomen rautatiejärjestelmä on kärsinyt monopolista. Junamarkkinoilla on potentiaalia kasvaa erilaisten palveluiden myötä, Helke sanoo Kauppalehden haastattelussa.

Helke myös katsoo, että kilpailutuksen myötä junasta tulee aiempaa vahvempi busseihin nähden.

Tavaraliikennepuolella toimiva Fenniarail ei sekään sulje pois mahdollisuutta, että sen toiminta laajenisi henkilöliikenteeseen, Kauppalehti kertoo.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kertoi keskiviikkona, että rautateiden henkilöliikenne avataan kilpailulle vuoteen 2026 mennessä. Uudistus alkaa Etelä-Suomen taajamajunaliikenteestä, josta se etenee vaiheittain kattamaan koko maan.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Onnibus - ei lemmikkejä, rajoitukset matkatavaran määrän suhteen naurettavat jne. Ei jatkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sinäkö kuvittelit, että Onnibus on joku rekka- yhtiö joka kuljettaa matkustajien omaisuuden mukanaan?
Melko monessa yhtiössä on nuo samat rajoitukset, että meni naurettavaksi yritykseksi mollata Suomen parasta bussiyhtiötä. Säälittävä yritys, mutta niin ymmärettävää tuon tason kommentoijalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnibus hyvä ja halapa kyyti vaan se tyhyjäkäynti ad 40 min Jyväskylässä keskellä yötä ovet auki oli liikaa ja ihan laitonta. Siinä sai sisällä istuvat matkustajat aika lailla pakokaasua hengittääkseen. Tapahtui 31.7.2017 vastaisena yönä. Palautesivua on myös turha hakea sivustolla ja soittaminen tuhottoman kallista. Muuten jatkakaa vaan, mutta muistakaa tyhjäkäynnin aikaraja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa kun saadaan kilpailua ja Onnibus saa varmasti tämän homman kannattamaan, eivätkä päästä pummeja junaan.
Onnibussi kun ymmärtää jo nyt palkata ammattitaitoiset kuljettajat, jotka tekevät työnsä ja vaalivat firmansa etuja päästämättä pummilla kulkevia kyytiin.
Tosin toiset yhtiöt jakavat lopputilejä kuskeilleen, kun yrittävät häätää pummit pois kyydistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi ihme: tieverkostokin on rakennettu veronmaksajien rahoilla! Tosin tieverkon ovat maksaneet moninkertaisesti henkilöautoilijat siihen kohdistuvien erittäin kovien pisterverojen takia: ajoneuvovero, autovero, polttoaineverot ja niin edelleen. Henkilöliikenne rautateillä ei ole Suomessa kannattavaa ilman veronmaksajien tukea; joko suoraa tai epäsuoraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Linnanmaan prisman parkkialue, sakot!

Ihan oikein, että vartioidaan ja on laitettu aikaraja. Kesällä ja syksyllä näkee kun pihit asuntoautoilijat majoittuvat ... Lue lisää...
saa vartioida

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

20.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image