Talous

Lakko pysäyttää Paimion teurastamon - yrityksen mukaan lakko ei vaikuta ju­han­nus­toi­mi­tuk­siin

Talous 14.6.2018 9:43 | Päivitetty 14.6.2018 11:05
STT

HKScanin Paimion teurastamon 34 työntekijää ovat aloittaneet lakon, yhtiö kertoo. Lakko kestää maanantaihin asti. Teurastamon työt keskeytyvät täksi ajaksi.

Lakko johtuu tuntipalkkojen korottamiseen liittyvästä kiistasta. Työntekijät haluavat tuntipalkkoihin seitsemän euron korotuksen, jotta se olisi linjassa muiden yksiköiden kanssa.

-HK:lla on ollut linjaus, että samasta työstä maksetaan samaa palkkaa. Paimiossa tehdään samaa työtä kuin Outokummun (teurastamolla) samalla miehityksellä, ja siinä on ollut palkkaero. Outokummussa on 35-40 prosenttia isompi palkka, sanoo Suomen Elintarviketyöläisten liiton Länsi-Suomen aluetoimiston aluesihteeri Esa Vahlsten.

HKScanin mukaan neuvottelut työntekijöiden ja yhtiön välillä uudesta palkkausjärjestelmästä ovat vielä kesken. Neuvotteluissa on käsitelty muun muassa yhtiön taloudellista tilannetta ja Paimion yksikön kilpailukykyyn liittyviä näkökulmia.

Liitto: Voi vaikuttaa toimituksiin

Paimion yksikössä teurastetaan nautoja ja emakoita. Lakko tulee juuri ennen juhannuksen grillisesonkia.

- Meidän tämänhetkisen ymmärryksemme mukaan (lakko) ei vaikuta juhannustoimituksiin kuten grillimakkaroihin, Suomen-markkina-alueesta vastaava Kati Rajala sanoo. Rajalan mukaan ennalta sovitut tilaukset voidaan toimittaa kauppoihin.

Yhtiö pyrkii minimoimaan lakon vaikutuksia poikkeusjärjestelyillä. Vahlstenin mukaan vaikutuksia tuotantoon taas on.

- Makkaratoimitukset varmasti onnistuvat, mutta kun mennään possu- ja naudanpihveihin ja marinoituihin tuotteisiin, niin kyllä varmasti vaikutusta on. Tässä jää kolmen päivän teurastus ja leikkaaminen tekemättä, hän sanoo.

Rajalan mukaan Paimion yksikkö ei ole yhtiön suurimpia. HKScanin Forssan ja Outokummun teurastamoilla työskentelee satoja ihmisiä.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa yöllä rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

300 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image