Talous

Mainos

Lää­ke­toi­mi­tuson­gel­mis­ta kärsineen Oriolan tulos painui loppuvuonna

Talous 13.2.2018 8:37 | Päivitetty 13.2.2018 9:05
STT

Toimitusvaikeuksista kärsineen lääketukkuri Oriolan oikaistu liiketulos painui loka-joulukuussa 6,2 miljoonaan euroon toissa vuoden 15,3 miljoonasta eurosta. Liikevaihto putosi 3,9 prosenttia 395 miljoonaan euroon.

Liiketoimintajohtaja Kimmo Virtasen mukaan viime vuosi oli yhtiölle vaikea. Kasvu ja kannattavuus jäivät tavoitteista.

- Uuden toiminnan- ja varastonohjausjärjestelmän käyttöönotto osoittautui haastavaksi, ja sen seurauksena kykymme palvella asiakkaitamme ja täyttää roolimme Suomen lääkejakelussa heikkeni huomattavasti, Virtanen tunnustaa.

Hän kertoo, että neljännen vuosineljänneksen aikana Oriola keskittyi toiminnan ja asiakaspalvelun parantamiseen. Työ jatkuu myös tänä vuonna, ja tavoitteena on palauttaa asiakkaiden luottamus ja toiminnan tehokkuus.

Syksyn vaikeudet heijastuivat myös koko vuoden oikaistuun liikevoittoon, joka putosi 40 miljoonaan euroon 60 miljoonaan euroon. Liikevaihto supistui 3,8 prosenttia 1,5 miljardiin euroon.

Oriola ennustaa, että tänä vuonna on luvassa parempaa. Jatkuvien liiketoimintojen vertailukelpoisin valuuttakurssein lasketun liikevoiton arvioidaan kasvavan viime vuoden tasosta.

Virtanen toimii Oriolan väliaikaisena toimitusjohtajana kunnes uusi toimitusjohtaja Robert Andersson aloittaa maaliskuussa.

Toimitusvaikeudet alkoivat syyskuussa

Uuteen toiminnanohjausjärjestelmään liittyvät ongelmat nousivat julkisuuteen syyskuun alkupuolella. Marraskuun loppupuolella Oriolan lääketuotteiden toimitukset olivat palanneet lähes normaaleiksi, kertoi tuolloin julkaistu Apteekkariliiton apteekkikysely. Muissa kuin lääketuotteissa puutteita oli enemmän, ja myös laskutuksessa oli tuolloin yhä ongelmia.

Oriola antoi jo joulukuussa tulosvaroituksen, jonka mukaan yhtiön koko vuoden tuloksen uskottiin jäävän selvästi toissa vuodesta.

Myyntikatteiden menetyksen ohella syyskuun toimitusongelmat rassasivat Oriolan taloutta myös siten, että ongelmia setvimään piti palkata runsaasti lisätyövoimaa. Kustannuksia lisäsi myös se, että lääkkeitä piti toimittaa apteekkeihin ja sairaaloihin runsaasti hätätoimituksina muun muassa takseilla ja lentorahtina.

Oriola on merkittävä lääkealan tukkukauppa, sillä sen kautta kulkee arviolta noin puolet Suomessa toimitettavista lääkkeistä. Apteekkien lisäksi lääkkeitä toimitetaan esimerkiksi sairaaloihin.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on tai muuttuu huonoksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun Koilismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

147 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

Kun puhutaan eläkkeistä ja 8eläkeläisistä, niin on aika mautonta väittää, että silloin puhutaan köyhyydestä ja köyhistä.... Lue lisää...
Nurinperin

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.3.

Naapurit

24.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image