Talous

Mainos

"Laajaa optimismia" - talouskasvu euroalueella nopeinta kuuteen vuoteen, kertoo indeksi

Euroalueen talouskasvu on parhaimmassa vauhdissa kuuteen vuoteen. Suomessa muun muassa rakennusala on ollut hyvässä vedossa.
Talous 21.4.2017 18:17
STT, Kaleva

Euroalueen talouskasvu on parhaimmassa vauhdissa kuuteen vuoteen, selviää IHS Markit -yhtiön ostopäälliköiden indeksistä.

Yhtiön mukaan hyvän kehityksen taustalla on voimakas kysyntä taloudessa sekä laajalle levinnyt optimismi. Euroalueen talous menestyy nyt hyvin kaikilla rintamilla.

IHS Market arvioi, että työpaikkoja syntyy enemmän kuin lähes vuosikymmeneen, kun yritykset lisäävät kapasiteettiaan vahvistuneen kysynnän vetämänä.

Ostopäälliköiden indeksi mittaa muun muassa yritysten valmiuksia investoida. Tämän vuoksi indeksi ennakoi hyvin talouden kehitystä.

IHS:n mukaan vaarana on, että kiihtyvä inflaatio painaa kulutuskysyntää, ellei palkkoja nosteta. Myös poliittinen epävarmuus erityisesti Ranskan presidentinvaalien vuoksi voi tuoda kielteisiä yllätyksiä.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Meidän on päästävä tästä "euroalueesta" eroon niin pian kuin se ikinä on mahdollista. Tämä euroalue on kuristanut meidät globalismillaan henkihieveriin ja sitten jos puhjamudissa oleviin lukuihin tulee pieni nousu, niin sitten se on "nopeinta kuuteen vuoteen". Globalismi on kammottava asia ja Suomen teollisuus ja maatalouskin on viety muihin maihin. Tähän me nyt sanomme että no thank you.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri noinhan se on mutta Suomessa juntataan päätä seinään niin kauan että taju lähtee. Tyhmiä kun ollaan niin ei tajuta tehdä oikeaa ratkaisua tämän syövän taltuttamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Lapsella kaksi äitiä ?

Uskomattoman typerää, ettei isää ja juuriaan saa ...En haluaisi olla kahden äitin lapsi en. Lue lisää...
toivottavasti ei ete...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.2.

Naapurit

17.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image