Talous

Kysely: Suomalaisista 14 prosenttia rahoittaa lomailuaan lainalla

Talous 11.7.2018 0:10 | Päivitetty 11.7.2018 1:26
STT

Lähes joka viides ihminen Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa on ottanut tai aikoo ottaa tänä kesänä lainaa lomasuunnitelmiaan varten, kertoo ohjelmistoyritys Tiedon teettämä pohjoismainen lainabarometri.

Suomalaisista 14 prosenttia rahoittaa lomailuaan lainalla. Suomalaiset ottavat lainaa erityisesti auton ja moottoripyörän ostoon sekä lomamatkoihin. Rahaa lainataan myös kodin tai kesäasunnon kunnostamiseen. Suurin osa suomalaisista ei kuitenkaan harkitse minkäänlaisen lainan ottamista kesämenoihin.

Lähinaapureissa lainaa otetaan useammin. Ruotsalaisista 22 prosenttia on rahoittanut lomailuaan lainalla, norjalaisista 21 prosenttia.

Lainabarometri perustuu markkinatutkimusyhtiö YouGovin Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa kesäkuussa tekemän kyselyn tuloksiin. Tutkimuksessa haastateltiin yhteensä 3 075 yli 18-vuotiasta naista ja miestä.

Tutkimus on tehty Ruotsissa jo neljänä perättäisenä vuotena, tänä vuonna Suomi ja Norja olivat ensimmäistä kertaa mukana. Virhemarginaali on 1,4 prosenttiyksikköä.

MAINOS

Kommentoi

Pakko lomailla velaksi, kun ei verojen jälkeen rahaa jää kuin pakolliin menoihin. Kiitos menneistä vuosista ja tehdyistä päätöksistä SDP ja muut vihervassarit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko oikein ottaa huomioon auton ja moottoripyörän hankinta loman kustannuksiin? Mielestäni ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kansalaisten muisti on huono! Miksi ihmeessä halutaan takaisin valtion velkakierteeseen ja verojen korotuksiin? Herra - varjele meitä punavihreältä hallitukselta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylmiä väreitä aiheuttaa pelkkä ajatuskin velaksi lomailemisesta ja yleensäkin kaikenlaisesta velaksi elämisestä. Toki, onhan siinä lomalla aikaa tehdä maksusuunnitelmia loman jälkeistä elämää varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

103
Omaiset ilmoittivat palvelukoti Fregatin kuumuudesta aluehallintoviranomaiselle – työntekijöiden mukaan ilmastointi temppuili jo keväällä
68
Sähköauto on jo nyt varteenotettava vaihtoehto – ykkösautoksikin Lukijalta
66
Tulevatko junat kulkemaan Suomessa 300 km/h? – "Maksiminopeus on tällä hetkellä 220 kilometriä tunnissa"
38
Poliisi pysäytti ajo-oikeudetta ajaneen huumekuskin Hailuodossa
15
Suuryhtiöt mullistivat majoitusmarkkinat – "Toimet markkinajohtajaa vastaan mahdollisia"
12
Sudet veivät farmarilta 22 lammasta Vihannin Alpuassa – sähköaita ei pidätellyt susia
9
Oulussa uinninvalvojille riittää hommia, mutta häiriökäyttäytymiseen ei juuri tarvitse puuttua – "Oululaiset osaavat pääsääntöisesti käyttäytyä hyvin"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Sadevaroitus: Maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa iltapäivällä rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Olet jälleen väärässä. Köyhyyden ei pidä näkyä sen vuoksi että köyhä olisi muille varoittava esimerkki. Sen pitäisi näky... Lue lisää...
Tähtitenava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image